Σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας , φορείς της πόλης και η Επιτροπή Αγώνα σε κοινή συνεδρίαση, αποφάσισαν την παραπέρα κλιμάκωση των αγώνων και τον αποκλεισμό του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας. Το πρόβλημα από την παρουσία των παράνομων μεταναστών στην πόλη μας, ακυρώνει κάθε προσπάθεια που έγινε στο παρελθόν ή που πρόκειται να γίνει στο μέλλον και που αφορά την ανάπτυξη του τόπου μας.
Ο Νομός μας έχει αποκλειστεί και τα προσδοκώμενα οφέλη από τη λειτουργία των μεγάλων έργων , Εγνατία Οδός και Λιμάνι , έχουν καταργηθεί στη πράξη.
Η Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας – Αποκλεισμός Λιμένα θα γίνει την Τρίτη 3 Μαΐου 2011 στις 5 το απόγευμα..
Στόχος της κινητοποίησής μας είναι να μας ακούσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και να ΛΑΒΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ.
Απευθυνόμαστε με την παρούσα επιστολή σε όλους τους Φορείς της Πόλης μας και του Νομού Θεσπρωτίας αλλά και σε όλους τους πολίτες του τόπου μας.
Δεν ζητάμε απλά την συμπαράστασής σας αλλά την ΕΝΕΡΓΗ συμμετοχή σας .
Δεν ζητάμε απλά ένα ψήφισμα Διαμαρτυρίας αλλά την πλήρη ενεργοποίησή σας .
Ζητάμε το κλείσιμο όλων των καταστημάτων κάθε είδους την Τρίτη 3 Μαΐου στις 5 το απόγευμα και την παρουσία όλων στην συγκέντρωση.
Ζητάμε να δώσετε αυτή τη μάχη σήμερα μαζί με όλο τον λαό του τόπου μας, γιατί αύριο θα είναι αργά για όλους μας.
Ζητάμε από τους ίδιους τους πολίτες – ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ – να συναισθανθούν το μέγεθος του προβλήματος και να συμμετάσχουν στην νέα αυτή κινητοποίηση που αφορά την ποιότητα της ζωής όλων μας , το μέλλον του τόπου μας .
Ζητάμε από όλους εκείνους που κατείχαν στο παρελθόν ή που κατέχουν σήμερα θέση στο πολιτικό σύστημα ( τοπικές αρχές, πολιτικά κόμματα), σε όσους μιλήσανε για την ανάπτυξη του τόπου μας, ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.
Η Επιτροπή αγώνα και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν την απαίτηση, από όλους αυτούς που μας ζήτησαν την ψήφο τους και ιδιαίτερα από τους ΝΥΝ και ΤΕΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ του Νομού Θεσπρωτίας και όσους διετέλεσαν Δήμαρχοι του Δήμου μας , να σταματήσουν να κρύβονται και να βγουν μπροστά να αποδείξουν με έργα και όχι με λόγια την αγάπη τους για την Ηγουμενίτσα και τον Νομό Θεσπρωτίας.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ «Δεν προσκλήθηκα» είναι και ψεύτικες και ανόητες. ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΤΑΤΗ – ΟΤΑΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ , για ποια πρόσκληση μιλάτε κύριε βουλευτά;
Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ της ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ είναι ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ του ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ και χρέος είναι να αναδείξει και να παλέψει για τα προβλήματα του τόπου και όχι να λειτουργεί ως ο τοπικός κομματάρχης.
ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΡΥΒΕΣΤΕ – ΒΓΕΙΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ -ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ – ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ.
Το πρόβλημα είναι μεγάλο – το πρόβλημα αφορά όλους .
Στον Αγώνα μας δεν έχουν θέση οι σκοπιμότητες , τα κόμματα και τα χρώματα αλλά οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ΑΝΘΡΩΠΟΙ είναι οι κάτοικοι της πόλης μας, ΑΝΘΡΩΠΟΙ είναι και οι παράνομοι μετανάστες. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
ΘΑ αναθεωρήσετε την ΣΥΝΘΗΚΗ 2 του ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ ;
Θα χορηγήσετε ταξιδιωτικά έγγραφα ;
Θα εφαρμόσετε τους Νόμους;
ΚΑΝΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ , ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΡΥΒΕΣΤΕ , ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ.
Αν νομίζετε ότι η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ και η ΑΠΟΧΗ, σας κατατάσσει στους «ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ» σας διαψεύδει η ίδια εικόνα της κοινωνίας . Σας διαψεύδουν οι μετανάστες που διαβιούν σε απάνθρωπες συνθήκες, που ζουν στο κρύο και στην βροχή που τρώνε από τους κάδους που γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από όλους ακόμη και εκείνων που φραστικά αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους και πρακτικά τους θέλουν «ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ» για να καπηλεύονται την αγωνία και τον πόνο τους. Σας διαψεύδει η εικόνα των πολτών της Ηγουμενίτσας που ζουν στην ανασφάλεια που βλέπουν την ζωή τους να υποβαθμίζεται που βλέπουν την πόλη τους να καταστρέφεται.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ