Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Οι πλατείες και οι γραφειοκράτες



Είδαν και τρόμαξαν. Οι γραφειοκράτες. Τα φρένα της Ιστορίας. Μέτρησαν και ανατρίχιασαν. Οι γραφειοκράτες. Τα αναχώματα των Εξελίξεων. Αρχισαν την κριτική. Την καλυμμένη υπονόμευση.
Οι Σειρήνες του Κατεστημένου. Με δήθεν καλοπροαίρετα ερωτήματα...έντυσαν την απόρριψη. Με δήθεν καλόπιστες απορίες...έντυσαν την αμφισβήτηση.


Καυτηριάζουν την έλλειψη ξεκάθαρων πολιτικών στόχων... "Αναρωτιούνται" για τις αντοχές... Μιά βδομάδα μετά τις πρώτες κινητοποιήσεις, όλα τα κομμάτια του κυρίαρχου Συστήματος...βάζουν μπροστά τις μηχανές. Πολιτικοί, ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, "πνευματικοί" άνθρωποι κλπ, άρχισαν να
κινητοποιούνται και να διατυπώνουν ερωτηματικά, απορίες, ευχές και, όπως πάντα, συμβουλές.

"Τί είναι αυτό το κίνημα;;". "Πού πάει;;". "Τί στόχους έχει;;". "Ποιός είναι ο οδηγός;;". "Είναι μόδα;;". "Πότε θα ξεφουσκώσει;;".

Μέχρι χτες καλούσαν τον Λαό να εγκαταλείψει τους καναπέδες. Να βγεί έξω, να δραστηριοποιηθεί, να πάρει τα πράγματα στα χέρια του. Να δηλώσει το βροντερό Παρόν. Διατύπωναν προβληματισμούς για την ευκολία που "περνούν" τα βάρβαρα μέτρα. Για την Απάθεια. Για την Αποδοχή. Τόνους δακρύων έχυναν...Προφανώς κροκόδειλου.

Τώρα που βλέπουν τα πλήθη στις Πλατείες...έφριξαν. Θέλουν να "βαφτίσουν" το παιδί, πριν γεννηθεί. Είναι, άραγε, ανίκανοι να αντιληφτούν πως οι "Πλατείες" πρώτα γκαστρώνονται και μετά "γεννούν";; Ο Χ Ι. Είναι, άραγε, προκατειλλημμένοι και φοβισμένοι με την αυθόρμητη και μή ελεγχόμενη κινητοποίηση;; Ν Α Ι.

Αύριο-μεθαύριο...όλοι αυτοί οι γραφειοκράτες, καθάρματα της Ιστορίας... θα διεκδικήσουν την πατρότητα του παιδιού κάτι...από τη διαδικασία σύλληψης...τα προκαταρκτικά.

Οι "Πλατείες"...θα γεννήσουν. Από το βαθμό και χαρακτήρα εγρήγορσης, αυτοοργάνωσης, αυτο-προστασίας και αυτοπροσδιορισμού, θα εξαρτηθεί, αν αυτό που θα γεννηθεί, θα είναι...ευλογία ή κατάρα. Μέχρι τότε το ζητούμενο είναι η μαζικοποίηση. Ικανή και αναγκαία συνθήκη συνέχισης της...κυοφορίας!!

politikokoraki

Πηγή:Sak Tsak

Δεν υπάρχουν σχόλια: