Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Το 10% των μας φίλων ΔΕΝ θα είναι άνθρωποι!


Το 10% των μας φίλων ΔΕΝ θα είναι άνθρωποι!

  Σύμφωνα με την εταιρεία Gartner, μέσα σε 5χρόνια το 10% των φίλων μας στο διαδίκτυο δεν θα είναι άνθρωποι. Αυτό σημαίνει ότι στο facebook ή στο twitter όσοι φίλοι μας είναι online δεν θα είναι αναγκαστικά υπαρκτές προσωπικότητες, ούτε βέβαια και υπερφυσικά όντα των οποίων την ύπαρξη αγνοούσαμε τόσα χρόνια.
  Η συγκεκριμένη εταιρεία εκτιμά ότι στα επόμενα χρόνια θα χρησιμοποιούνται «social bots», δηλαδή  λογισμικά επικοινωνίας, για εμπορικούς σκοπούς από διάφορες εταιρίες. Μάλιστα, μέχρι το 2015 ένας στους δέκα φίλους μας στο Internet θα είναι τέτοιος. Έτσι στο facebook για παράδειγμα ,που υπολογίζεται ότι μέχρι τότε ο μέσος χρήστης θα έχει 500 φίλους, περίπου οι 50 θα λειτουργούν ως εργαλεία προσέλκυσης πελατών.
  «Γίνονται πολλές προσπάθειες να συστηματοποιηθεί και να περάσει στον “αυτόματο πιλότο” η διαδικασία της προσέλκυσης “φίλων” στα social media, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν τα social bots τα οποία θα μπορούν να διαχειριστούν, σε διάφορα επίπεδα, επικοινωνία με κοινότητες χρηστών. Θα μπορούν ακόμη και να πραγματοποιήσουν διαδραστική επικοινωνία, προσαρμοσμένη σε κάθε χρήστη ξεχωριστά» αναφέρει η έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: