Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

«Πήγα στην άλλη ζωή και γύρισα»


«Πήγα στην άλλη ζωή και γύρισα»

Πήγε στον άλλο κόσμο και ξαναγύρισε και οι γιατροί δεν πίστευαν στα μάτια τους.
«Παιδιά ή θα ζήσω όπως ήμουνα ή δεν θέλω να ζω» τους είπε και έφερε τη ζωή στα ίσια της.
Ο Δημήτρης Κοντολάζος έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του το 1973 –ήταν μόλις 21 χρόνων– στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ερμηνεύοντας το τραγούδι «Δεν έχεις τέλος Μπαρμπαλιά».
Γεννήθηκε στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης σε ένα χωριό που ήταν γεμάτο δρόμους με λάσπες. Από την εποχή του «Μπαρμπαλιά» μέχρι σήμερα πέρασαν 39 χρόνια:
«Άλλαξαν πολλά πράγματα από τότε μέχρι σήμερα. Πάτησα πια τα 60. Είχα πίκρες και χαρές, επιτυχίες και αποτυχίες, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά, έζησα τη ζωή μου. Μέχρι και έμφραγμα έπαθα και κανένας δεν πίστευε ότι μετά από αυτό που πέρασα, μόλις τέσσερις μέρες μετά θα σηκωνόμουν και θα περπατούσα. Είπα όμως "ή ζω ή δεν ζω!". Πήρα τις ρακέτες και πήγα να συνεχίσω τη ζωή μου».

«Έζησα από θαύμα»

Το 2006 έπαθε έμφραγμα και δεν το πίστευε κανείς, γιατί ποτέ δεν έκανε ζωή του καναπέ. Του άρεσε πάντα ο αθλητισμός και η υγιεινή διατροφή. Απλώς, εκείνη την περίοδο είχε «στρεσαριστεί» πολύ με τη δουλειά του, έναν μήνα πριν είδε τα μαλλιά του να αραιώνουν και να του πέφτουν, είχε μια δυσφορία στο στομάχι, αλλά δεν πήγαινε το μυαλό του!
Το ίδιο βράδυ πήγε σε μια απονομή του Σταμάτη Γονίδη στο «Φως», είχε καθυστερήσει λίγο και τον είχε πιάσει άγχος. Με το που έφτασε, ανέβηκε στον ηχολήπτη, τον είδε ο Γονίδης, του φώναξε να κατέβει στην πίστα, πήγε και την ώρα που έκαναν ντουέτο, ανέβηκε η πίεσή του και έπεσε κάτω. Το πάλεψε πολύ και τα κατάφερε. Όλη του η ζωή πέρασε σαν ταινία μέσα από το μυαλό του...
«Ναι, έζησα από θαύμα» λέει «το πάλεψα πολύ και βγήκα παλικάρι. Ένα βράδυ στην κλινική άκουσα ένα μπιπ συνεχόμενο. Σταμάτησε η καρδιά και έφυγα! Είδα το πράσινο φως και μετά ξαναγύρισα! Με επανέφεραν οι γιατροί, πέρασα μέσα από ένα τούνελ γεμάτο φως, έδωσα μια ώθηση και βγήκα. Πίσω πάλι ο Δημήτρης! Ξέρεις, πολλοί άνθρωποι μετά από αυτό παθαίνουνκατάθλιψη, εγώ πήγα για εξετάσεις έναν μήνα μετά από όλο αυτό που πέρασα και οι γιατροί έπαθαν πλάκα με τη βελτίωση που είχα. Τι τους είπα; "Παιδιά ή θα ζήσω όπως ήμουνα ή δεν θέλω να ζω". Τώρα νιώθω ότι είμαι πολύ καλύτερα από πριν».
Αν αναθεώρησε κάποια πράγματα στη ζωή σου μετά από το έμφραγμα;
«Αν αναθεώρησα λέει; Αν ήμουν διαλλακτικός πριν τώρα είμαι πιο πολύ. Περαστικοί είμαστε σε αυτή τη ζωή και αγάπη πρέπει να δίνουμε ο ένας στον άλλον. Τίποτε άλλο, αυτό μένει!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: