Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Η Ελλάδα στο μικροσκόπιο, το κλειδί των εξελίξεων στην Ρωσία


Η Ελλάδα στο μικροσκόπιο, το κλειδί των εξελίξεων στην Ρωσία

Γράφει ο Κίμων Γεωργακάκης, Πολιτικός Επιστήμων - Συνεχίζεται η αναμονή σε ότι αφορά τις οικονομικές διαπραγματεύσεις στην Ευρώπη. Δεν είναι πλέον η Ελλάδα που «παγώνει» τις εξελίξεις. Βέβαια ως Έλληνες είμαστε απρόβλεπτοι και τους έχουμε τρελάνει, αλλά το παραμύθι με τους Έλληνες υπαλλήλους που έχουν καταστρέψει την παγκόσμια οικονομία πρέπει να σταματήσει άμεσα. Γενικά όλα είναι σε μια κατάσταση φθοράς και αφθαρσίας. Όχι μόνο οι ανοιχτές υποθέσεις στην οικονομία με το δόγμα του σοκ να δίνει και να παίρνει. 
Ακόμα και στην Μέση Ανατολή οι εξελίξεις μια προχωρούν, μια σταματούν. Στην Συρία γίνεται συζήτηση, προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση σε σχέση με την αλλαγή καθεστώτος. Ωστόσο, κάτι άλλο εκκρεμεί!

Η Ρωσία έχει μπλοκάρει, με τους γεωπολιτικούς και επιχειρηματικούς ελιγμούς του Πούτιν, την όποια κίνηση πρωτοβουλίας εκ μέρους της Δύσης. Ο Ρώσος Πρόεδρος συμφώνησε να πουλάει άφθονο φυσικό αέριο και χάλυβα στις δυτικές εταιρείες. Εντούτοις οι πολυεθνικές του λεγόμενου αμερικανό-εβραϊκού λόμπι στοχεύουν αλλού. Θέλουν να πάρουν πίσω το 51% του ελέγχου των κοιτασμάτων στην Σιβηρία, τα οποία «πραξικοπηματικά», όπως λένε, κατοχύρωσε ο Πούτιν στο ρωσικό Δημόσιο.
Αυτό δεν γίνεται άλλωστε σ’ όλον τον κόσμο; Οι πολυεθνικές θέλουν να συγκεντρώσουν τους πλούτους των λαών, έτσι ώστε να αποκτήσουν τον πλήρη πολιτικοοικονομικό έλεγχο. Στην Ρωσία το Κρεμλίνο -με Πούτιν και Μεντβέντεφ- αντιστέκεται, κερδίζοντας χρόνο με business. Δεν νομίζω κανείς να θεωρεί τυχαίες τις επισκέψεις Kissinger στην Μόσχα…
Η διπλωματία, λοιπόν, συνεχίζεται, αλλά κανείς δεν ξέρει για πόσο ακόμα. Το ΝΑΤΟ πάντως επιθυμεί να θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό του την Μέση Ανατολή, κάτι που δεν επιθυμεί η Ρωσία. Ωστόσο το ρωσικό Ναυτικό δεν μπορεί να κοντράρει τις δυνατότητες του Αμερικανικού, το οποίο έχει καταστεί εκ των πραγμάτων το μεγαλύτερο στον κόσμο, μιας και οι Η.Π.Α. δεν έχουν απευθείας χερσαία πρόσβαση στην Ευρασία σε αντίθεση με την Ρωσία που πάντα πολεμούσε από και προς τα σύνορα της.
Γι’ αυτό τον λόγο οι Ρώσοι, σε περίπτωση που υπάρξει ανάφλεξη στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, θα χρησιμοποιήσουν την τακτική του humanwave ή humanseaattack (επίθεση ανθρώπινου κύματος). Θα κατέβουν δηλαδή προς τα κάτω και αναγκαστικά θα πρέπει να περάσουν μέσω Τουρκίας, γι’ αυτό το ΝΑΤΟ μαζεύει εκεί τους Patriot, τους οποίους ο Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη χαρακτήρισε ως ξεπερασμένους…
www.pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: