Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

του δημοσιογράφου Γιώργου Ν.Τ
Είναι απίστευτο, αλλά αληθινό πέρα για πέρα…
Μάλιστα, υπάρχουν φοιτητές, αυριανοί επιστήμονες και ταγοί του έθνους, οι οποίοι, αντί να αφοσιώνονται στη μελέτη, στις σπουδές τους, συμβάλλουν αποφασιστικά σε μεταβολή των πανεπιστημίων τους σε… απερίγραπτες χωματερές και δυσώδεις κοπρώνες, και κυκλοφορούν αυτοί, οι συνάδελφοι και οι δάσκαλοί τους, στις αίθουσες και τους διαδρόμους μαζί με τρωκτικά και να αφοδεύουν πάνω στα έδρανα του μεγάλου αμφιθεάτρου της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης!!
Γιατί κι αυτό έγινε, δυστυχώς, από κάποιους υπανθρώπους που φιλοδοξούν αύριο να ασκήσουν επιστημονικό έργο προς όφελος της πατρίδας που επενδύει σ αυτούς, των οικογενειών τους και της κοινωνίας…
Τα νεαρά αυτά άτομα δεν συγκινούνται ούτε από την ασθένεια συναδέλφων τους πού προκλήθηκε από την μόλυνση των πανεπιστημιακών χώρων και την σαπίλα των σκουπιδιών και τάσσονται αλληλέγγυοι με τους καταληψίες του πανεπιστημίου πού βέβαια δεν είναι υπάλληλοί του, αλλά υπάλληλοι του εργολάβου καθαριότητος και για να λύσουν τις διαφορές τους μ αυτόν, εμποδίζουν την λειτουργία του Α.Ε.Ι, το οποίο βυθίζουν στα σκουπίδια, στη σαπίλα, στα μικρόβια και τον μεταβάλλουν σε παράδεισο των ποντικιών!
Εδώ ταιριάζει η λαϊκή ρήση «δεν μπορούν να χτυπήσουν το γάιδαρο και χτυπούν το… σαμάρι». Υπάρχουν αναμφίβολα κάποιοι λίγοι φοιτητές που μισούν το σχολείο τους, συμμαχούν με τους εχθρούς του και επιδιώκουν να διαλύσουν την ανώτατη εκπαίδευση, αφού πάρουν εκβιαστικά τα πτυχία τους, χωρίς να παρακολουθούν μαθήματα και χωρίς να διαβάζουν.
Υπάρχουν και φοιτητές της κατηγορίας αυτής που κανείς δεν αμφιβάλλει για τον πολιτικό τους προσανατολισμό και για τα κέντρα που τους καθοδηγούν…
Άλλωστε, το Κ.Κ.Ε, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και το Π.Α.ΜΕ ήδη πήραν θέση υπέρ των καταληψιών και των αλληλέγγυων φοιτητών.
Οι ίδιοι αυτοί φοιτητές του Αριστοτελείου, γνωστοί πλέον στους πάντες, εμποδίζουν, ξυλοκοπούν και τραυματίζουν συναδέλφους τους και καθηγητές τους που προσπαθούν αυτοί να μαζέψουν τα σκουπίδια και να καθαρίσουν τους χώρους του πανεπιστημίου. Έχουν ταχθεί στο πλευρό μιας μικρής μειοψηφίας εργολαβικών καθαριστών, με την ενθάρρυνση των αδίστακτων πολιτικών κέντρων πού προαναφέρθηκαν, που εκβιαστικά υποχρεώνουν την πλειοψηφία των συναδέλφων τους να απεργούν εδώ και περίπου 75 μέρες, χάνοντας τα μεροκάματα και βυθίζοντας στην ανέχεια, στην ένδεια, στην πείνα, εκατοντάδες οικογένειες.
Αυτά για να εξυπηρετηθούν τα πολιτικά συμφέροντα και οι στόχοι των γνωστών παρατάξεων.
Με εντολή και παρουσία του εισαγγελέα, η αστυνομία τα ξημερώματα της Παρασκευής, εισέβαλε αστραπιαία στο κτιριακό συγκρότημα του Αριστοτελείου, συνέλαβε 11 καταληψίες που περιφρουρούσαν την κατάληψη και απεργία… σε χώρους ξένους προς τον εργοδότη τους εργολάβο καθαριότητας, οι οποίοι θα δικασθούν την Δευτέρα, από το Αυτόφωρο.
Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον δεν θα υπάρξουν παρόμοια φαινόμενα και αν υπάρξουν θα αντιμετωπισθούν κεραυνοβόλα από τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: