Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Πολεμικό Μουσείο: Νέο βιβλίο που άφορά την Μακεδονία, αντίδραση… Σκοπιανών;


Πολεμικό Μουσείο: Νέο βιβλίο που αφορά την Μακεδονία, αντίδραση… Σκοπιανών;

Ο Σάββας Καλεντερίδης ετοιμάζεται για νέα παρουσίαση βιβλίου των εκδόσεων «Ινφογνώμων» το οποίο αυτή τη φορά θα αφορά στη Μακεδονία.Όπως ανέφερε στη συνέντευξη που έδωσε πριν λίγα λεπτά στο «onalert.gr» και τον συνάδελφο Πάρι Καρβουνόπουλο, η παρουσίαση θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στο Πολεμικό Μουσείο.

Δεδομένων των προβλημάτων που προέκυψαν από την παρουσίαση του σημερινού ηγέτη του κουρδικού PKK, Μουράτ Καραγιλάν, που είχε ως αποτέλεσμα το απαράδεκτο «ξήλωμα» τεσσάρων στρατιωτικών εξαιτίας της αντίδρασης της Άγκυρας, αναμένεται να διαπιστωθεί εάν η πολιτική μας ηγεσία θα αντιδράσει και τώρα, είτε προληπτικά είτε… κατασταλτικά, με σκοπό να μην διαταραχτούν οι σχέσεις με τους Σκοπιανούς!

Είναι προφανές ότι τα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση μετά τη δουλοπρεπή στάση τους στην παρουσίαση του πρώτου βιβλίου και είναι δεδομένο ότι όλοι τους περιμένουν στη γωνία. Να διακινδυνεύσουμε μια πρόβλεψη, ότι θα βρουν ευκαιρία να ξεπλύνουν την προηγούμενη εξευτελιστική συμπεριφορά, λέγοντας ότι «η Μακεδονία είναι ελληνική», ενώ στην άλλη περίπτωση «το PKK είναι τρομοκράτες σύμφωνα με την ΕΕ»…


defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια: