Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Επίτιμος Δημότης Δήμου Ανατολικής Μάνης ο καθηγητής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μιχάλης Κουτσιλιέρης

Επίτιμος Δημότης Δήμου Ανατολικής Μάνης ο καθηγητής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μιχάλης Κουτσιλιέρης

by maniatika
Σε μία σεμνή και λιτή τελετή, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. , την Κυριακή 6 Οκτωβρίου ο Δήμος Ανατολικής Μάνης τίμησε, ανακηρύσσοντας σε επίτιμο Δημότη της, τον καθηγητή Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μιχάλη Κουτσιλιέρη, καταγόμενο από τον Κότρωνα, σε ένδειξη αναγνώρισης των υπηρεσιών του προς την Ιατρική Επιστήμη και της προσφοράς του στο Δήμο.
Ο Μιχάλης Κουτσιλιέρης  με το σύνολο της προσφοράς του και της παρουσίας του, έχει συμβάλλει σημαντικά στον εξανθρωπισμό της Ιατρικής Επιστήμης αλλά και στον επιστημονισμό του ανθρώπου.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Χρήστος Αναστασάκος αφού ανέγνωσε την υπ΄ αριθμ. 3232/26-8-2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανατολικής Μάνης με την οποία ο Μιχάλης Κουτσιλιέρης ανακηρύσσεται επίτιμος Δημότης του Δήμου Ανατολικής Μάνης, αναφέρθηκε στην επιστημονική διαδρομή του καθηγητή.
Παραδίδοντάς του την τιμητική πλακέτα και την τιμητική διάκριση, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος, εξέφρασε τα ευγνώμονα συναισθήματα των Μανιατών με μία απλή όσο και περιεκτική λέξη που δεν είναι άλλη από το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, για όσα έχει προσφέρει στην επιστήμη αλλά και στον τόπο καταγωγής του.
Έμφορτος συγκίνησης ο Μιχάλης Κουτσιλιέρης ευχαρίστησε για την μεγάλη τιμή από το Δήμο Ανατολικής Μάνης, τονίζοντας, ότι στο πρόσωπό του πρωτίστως τιμάται ο εθελοντισμός.
Στους σύντομους χαιρετισμούς τους ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Λαμπρινάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γρηγόρης Αποστολάκος και ο Διευθυντής του Κ.Υ. Αρεόπολης Ανάργυρος Μαριόλης τόνισαν ότι στη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε ο τόπος έχει ανάγκη από ζωντανά παραδείγματα. Η επιστημονική, δε, και πνευματική ηγεσία του τόπου είναι αυτή που θα τον βοηθήσει να ξεφύγει από το αδιέξοδο.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο καθηγητής βοήθησε καταλυτικά στην πρωτοποριακή για την Ελλάδα διασύνδεση του Κ.Υ. Αρεόπολης με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου έχουμε την ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε μία απομονωμένη από τα μεγάλα κέντρα περιοχή.
Μηνύματα για την χθεσινή εκδήλωση απέστειλαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης.
Μεταξύ άλλων παρόντες στην τελετή ήσαν οι Αντιδήμαρχοι Γεωργία Λυροφώνη & Δημήτρης Ανδρείκος, οι πρόεδροι της ΔΕΥΑΑΜ & του Ν.Π. Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Αντώνης Κουμεντάκος & Αλέξανδρος Καπασούρης, οι Δ.Σ. Ελένη Δρακουλάκου, Μιχάλης Αγριόδημας, Νίκος Λιγνός, Παναγιώτης Κοκοράκης, Θεόδωρος Αραπάκος, Ιωάννης Τζεφεράκος, Ηλίας Γεωργαράκος, Ιωάννης Μπουκουβάλας και Σπύρος Μουρκόγιαννης, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Γυθείου Ιωάννης Μπελεγρής και εκπρόσωποι Τ.Κ. του Δήμου. Πολλοί συμπατριώτες του καθηγητή από τον Κότρωνα τον τίμησαν χθες με την παρουσία τους. Ο Σύλλογος Τευθρωνιτών σε ένδειξη τιμής έδωσε στους παρευρισκόμενους μία μανιάτικη συγγραφή. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έντονη ήταν η παρουσία των μεταπτυχιακών φοιτητών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών που συμμετείχαν στο τριήμερο Συνέδριο «Ημέρες Φυσιολογίας στη Μάνη» που πραγματοποιήθηκε για τρείς ημέρες στην Αρεόπολη, με θέμα Μοριακή & Εφαρμοσμένη Φυσιολογία.
Ο καθηγητής Μιχάλης Κουτσιλιέρης κατάγεται από τον Κότρωνα και είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών. Το 1980 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι καθηγητής της Πειραματικής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με πλούσιο ερευνητικό , διδακτικό και συγγραφικό έργο.
Από το 1982 μέχρι το 1998 -και αφού είχε ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές και τη διδακτορική του διατριβή- διαγράφει 16ετή πανεπιστημιακή πορεία στα Πανεπιστήμια McGillSherbooke kai Laval σαν ερευνητής στο Τμήμα Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας και σαν Καθηγητής Φυσιολογίας και Ενδοκρινολογίας Μαιευτικής Γυναικολογίας.
Έχει δημοσιεύσει εκατοντάδες ερευνητικές εργασίες σε έγκριτα ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά συμμετέχοντας παράλληλα σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και εκδηλώσεις.
Έχει καταλάβει διοικητικές θέσεις στο Εθνικό Συμβούλιο για την έρευνα, στο Ερευνητικό Κέντρο Αλέξανδρος Φλέμινγκ ενώ τρείς φορές έχει αναδειχτεί Πρόεδρος της Ένωσης Καθηγητών Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Αυτό όμως που τον χαρακτηρίζει είναι η προσφορά του στον συνάνθρωπο. Το 2005 τιμήθηκε με το Β΄ βραβείο Εθελοντισμού από το Υπουργείο Υγείας.
Lakoniapress

Δεν υπάρχουν σχόλια: