Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Συρρίκνωση και Εξαφάνιση του Ατλαντικού Ωκεανού!

Συρρίκνωση και Εξαφάνιση του Ατλαντικού Ωκεανού!

Με συρρίκνωση και εξαφάνιση απειλείται ο Ατλαντικος Ωκεανός, λόγω ενός συστήματος γεωλογικών ρηγμάτων, το οποίο σχηματίζεται έξω από τις ακτές της Πορτογαλίας καθώς η Ευρώπη πλησιάζει την Αμερική, σηματοδοτώντας την αρχή του τέλους για τον ωκεανό.
Ο Ατλαντικός Ωκεανός, σύμφωνα με έρευνα του Geology, οδεύει προς συρρίκνωση στα χνάρια της Μεσογείου η οποία παλαιότερα αποτελούσε ωκεανό, ενώ υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι μπορεί και να εξαφανιστεί τελείως.
Η απειλή για τον Ατλαντικό Ωκεανό, είναι ένα σύστημα γεωλογικών ρηγμάτων α οποία εντοπίστηκαν έξω από την Ιβηρική χερσόνησο και από δύο ισχυρούς σεισμούς οι οποίοι έπληξαν την Πορτογαλία το 1775 και το 1969, αναφέρει το Βήμα.
Η ερευνητική ομάδα εκτιμά επιπλέον ότι η νέα ζώνη υποβύθισης σχηματίζεται λόγω της επίδρασης του λεγόμενου Τόξου του Γιβραλτάρ -μια ζώνη υποβύθισης στη δυτική Μεσόγειο, η οποία ήταν κι αυτή κάποτε ωκεανός, μέχρι που η Αφρική άρχισε να πλησιάζει την Ευρασία.
«Η υποβύθιση μπορεί να συμπεριφέρεται σαν μεταδοτική ασθένεια», η οποία επεκτάθηκε από τη Μεσόγειο στον Ατλαντικό, λέει ο επικεφαλής της ομάδας. Ακόμα όμως κι αν οι εκτιμήσεις του ευσταθούν, η Αμερική δεν θα εμφανιστεί σύντομα στον ορίζοντα της Ευρώπης, καθώς η ζώνη υποβύθισης υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν ακόμα 240 εκατ. χρόνια μέχρι η Ιβηρική χερσόνησος να συγκρουστεί με την Αμερική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: