Κυριακή 19 Μαΐου 2013

«Και ο τρίτος άγγελος εσάλπισε και εσήμανε την θεομηνίαν κατά των γλυκέων και ποσίμων υδάτων»


«Και ο τρίτος άγγελος εσάλπισε και εσήμανε την θεομηνίαν κατά των γλυκέων και ποσίμων υδάτων»


Του Πασχάλη Τσολάκη - Μόνο που ανθρώπινα χείλη εσάλπισαν και η μάνητα κερδοφορίας, ετάραξε τα υπόγεια γλυκέα και πόσιμα ύδατα και η τοξικότης αντλείτο και εναποτίθετο εις τας ταμιευτήρας δια κατανάλωσιν, υπό τας ευλογίας των επίγειων εκπροσώπων του λαού. Οι εκπρόσωποι του λαού, αυτοδιοικητικοί και πολιτικοί, επιτέλεσαν το καθήκον τους και το χρέος τους προς του πολίτες!
Οι μεν, δια των ενημερώσεων και των προσπαθειών προς εξερεύνηση του φαινομένου και των προσπαθειών αναζήτησης λύσεων, και οι δε, αφού ενημερώθηκαν επερώτησαν!
Όλα αυτά βέβαια κατόπιν δικών τους προσωπικών ενεργειών! Άλλωστε σε κάθε κοινωνική 
αναταραχή μετοχοποιούνται τα πολιτικά κέρδη και η κατοχή τέτοιων μετοχών είναι πολύ πιο σημαντική για αυτούς!
Ο δε λαός καλείται σε τακτές συναθροίσεις προς ενημέρωση του φαινομένου. Η τελευταία, μόλις προχθές, παρουσία του δημάρχου Κοζάνης, της προέδρου της ΔΕΥΑΚ κι ενός επίκουρου καθηγητή.
Ο καθηγητής ενημέρωσε τους πολίτες, όπως ακριβώς ενημερώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τους δημοσιογράφους! Περισσότερο μίλησε ως εκπρόσωπος της πολιτείας και της ΔΕΥΑΚ, αφού ομιλούσε περί ορίων υπέρβασης, κείμενης νομοθεσίας και με ορολογίες δυσνόητες προς τους απλούς πολίτες, ελάχιστα μίλησε ως επιστήμονας και άνθρωπος, ως όφειλε και να εξηγήσει τι σημαίνει εξασθενές χρώμιο, πόσο τοξικό είναι, τι επιπτώσεις έχει στον ανθρώπινο οργανισμό η πόση και η επαφή με το ανθρώπινο σώμα και τι επιπτώσεις έχει στην διατροφική αλυσίδα!
Αντί αυτών και αντί απαντήσεων στα εύλογα και επίμονα ερωτήματα των πολιτών, ο επιστήμονας, λίγο έως πολύ τους εξηγούσε τις ευεργετικές ιδιότητες του χρωμίου!
Ερωτηθείς ότι εάν το ολικό χρώμιο, του οποίου το όριο είναι 50 milligram ήταν 40 ή και 30, αλλά ήταν εξασθενές, εάν αυτός θα έπινε, απάντησε αυθόρμητα ΟΧΙ!!!
Το τελικό συμπέρασμα της «επιστημονικής» αυτής ενημέρωσης ήταν εν κατακλείδι:
Τα ζώα επιτρέπετε να πίνουν! Οι βρύσες εξακολουθούν να τρέχουν. Αν βαπτίσεις τους ανθρώπους ζώα, μπορούν να πίνουν χωρίς να κινδυνεύουν να τιμωρηθούν, αυτοί που επιτρέπουν τη χρήση!
Σε αντίθεση με τους θεσμικούς φορείς που πέραν της νομοθεσίας για την προστασία της υγείας των πολιτών, αλλά και του χρέους ως αιρετά πρόσωπα, εκπρόσωποι των πολιτών, και διορισμένα πρόσωπα που προκαλούν αντί να είχαν ήδη παραιτηθεί, η ΔΕΗ, η οποία πολλάκις έχει κατηγορηθεί από τις τοπικές κοινωνίες για τα περιβαλλοντικά και όχι μόνο προβλήματα που δημιούργησε στην περιοχή, ενήργησε στο συγκεκριμένο θέμα, με πολλή σοβαρότητα, πολύ προσεκτικά και πολύ πιο ευαισθητοποιημένα για να προστατεύσει τους εργαζόμενους στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου. Με ανακοίνωση του Σταθμού Νο 7 στις 15/5/2012 ενημερώνει το προσωπικό της για τις δεύτερες μετρήσεις του νερού που χρησιμοποιεί, όπου το ολικό χρώμιο, ενώ στις πρώτες μετρήσεις ήταν 45mg/L (κάτω δηλαδή από το εθνικό όριο των 50) στις δεύτερες βρέθηκε 65 (δεν αναφέρεται και είναι παράληψη και μάλιστα σοβαρή της διεύθυνσης του Σταθμού για το εξασθενές χρώμιο, αφού όλο το πρόβλημα και ο κίνδυνος εκεί εστιάζεται). Με την ανακοίνωση ενημερώνει τους εργαζόμενους όχι μόνο να μην πίνουν, αλλά μην έρχονται και σε επαφή μαζί του. Όχι μπάνιο, παρά μόνο για πλύσιμο εξωτερικών χώρων και στην τουαλέτα, αλλά με την απαραίτητη προσοχή. Η λέξη απαραίτητη, κάνει και την διαφορά με την ανακοίνωση της περιφέρειας που αποδέχτηκε και ΔΕΥΑΚ όπου αναφέρεται απλά η λέξη με προσοχή. Η σημαντική όμως απόφαση είναι αυτή που αναστέλλει την λειτουργία του εστιατορίου του Σταθμού, μέχρι νεότερης ανακοίνωσης.
Να σημειωθεί δε ότι η ανακοίνωση βγήκε την επομένη της ενημέρωσης των κατοίκων των 2 διαμερισμάτων Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου, από κλιμάκιο της ΔΕΥΑΚ, πανεπιστημιακού καθηγητή, την παρουσία του Δημάρχου και παρουσία, λένε οι πληροφορίες ανθρώπων του Σταθμού (χημικών) όπου ο καθηγητής είπε ότι το μπάνιο επιτρέπεται καθώς το πότισμα των ζώων και των κήπων, ενώ ο ΑΗΣ απαγορεύει και το μπάνιο και αναστέλλει και την λειτουργία του εστιατορίου του.
Δηλαδή για ανθρώπους ώριμους και υγιείς, αφού εργάζονται. Οι άνθρωποι όμως των χωριών, παιδιά, μεγάλες ηλικίες, άρρωστοι, ευαίσθητοι πολίτες, άνθρωποι με προβλήματα υγείας μπορούν να κάνουν μπάνιο!!!!
Αλήθεια που σταματάει η σοβαρότητα και αρχίζει το δούλεμα και από ποιους!
Ποιοι και ποιους προστατεύουν από τι! Είναι ένα παιχνίδι με κερδισμένους και χαμένους! Προστατεύονται θέσεις αυτοδιοικητικών, πολιτικών και καριέρες!
Νους υγιείς εν σώματι υγιή έλεγαν οι αρχαίοι. Αν κατανοήσει η κοινωνία ποιους βολεύει να έχουν οι πολίτες άρρωστο σώμα, άρα άρρωστο νου, τότε θα καταλάβει και ποιοι ευθύνονται. (Ένας τρόπος είναι αυτός. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να αρρωστήσει ο νους. Οι εξουσιαστές τους γνωρίζουν άριστα. Αν μειώσουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό, αν αυξήσουν τα προβλήματα, αν αυξήσουν την ανεργία, αν δημιουργήσουν αβέβαιο μέλλον και σύγχυση, ξέρουν ότι τότε πολύ πιο εύκολα διαταράσσεται και διασαλεύεται ο ανθρώπινος νους και γίνονται οι ελεύθεροι, περήφανοι και αδούλωτοι (εκ φύσεως) άνθρωποι, απόλυτα ελεγχόμενοι και απόλυτα «διαχειρήσιμοι». Πολλά τα παραδείγματα για του λόγου του αληθές. Οι αυτοκτονίες των 2,5 χρόνων δεν προβλημάτισαν κανέναν δυστυχώς. Όποιος δεν βιώνει το πρόβλημα δεν το κατανοεί. Αυτό θα βιώσουν και οι κάτοικοι των δύο χωριών! Λεκτικά όλοι θα τους κατανοούν και πρακτικά θα απομονωθούν, μόλις ο χρόνος σκεπάσει το πρόβλημα. Ότι παθαίνουν δηλαδή όλοι οι άνθρωποι που τους σκεπάζει το χώμα……..

Όποιος ξεχνάει ξεχνιέται. Ξέχασαν οι πολίτες τα εγκλήματα των πολιτικών και της πολιτικής όλα αυτά τα χρόνια. Δεν δικαιούνται συνεπώς να διαμαρτύρονται γιατί τους ξέχασαν οι πολιτικοί και η πολιτική.
Να ξαναθυμίσει ο συντάκτης για πολλοστή φορά την φράση του ποιητή. «Όσοι αφέθηκαν να τους συμπεριφέρονται ως σκώληκες, δεν έχουν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται όταν τους τσαλαπατούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: