Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Αύξηση των ωρών εργασίας και μείωση των αποδοχών


Αύξηση των ωρών εργασίας και μείωση των αποδοχών



Στο γενικότερο πλαίσιο των ανασχεδιασμών και των περικοπών εισοδημάτων των δημοσίων υπαλλήλων, ο υπουργός Εσωτερικών αποφάσισε να αυξήσει τις ώρες εργασίας στο Δημόσιο από 37,5 που είναι σήμερα σε 40 περιλαμβάνοντας τη σχετική διάταξη σε νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που κατάθεσε στα μέσα της εβδομάδας στη Βουλή.
Όπως προβλέπεται σε διάταξη του νομοσχεδίου, θα αυξηθούν οι ώρες εργασίας για τους δημόσιους υπαλλήλους και τους υπαλλήλους των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, από 37,5 σε 40, δηλαδή ότι ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα, κάτι που είχε προαναγγείλει πριν λίγες εβδομάδες.
Όπως έχει δηλώσει ο Ραγκούσης, η χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών από τους πολίτες με τις υπηρεσίες του δημοσίου θα «χτυπήσει» τη διαφθορά και θα επιφέρει σημαντική μείωση του διοικητικού κόστους, αφού εκτιμάται ότι θα μειωθεί κατά 25%. 
Προσδοκά δηλαδή αποτελέσματα όταν από τη μία με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου θα μειωθούν οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων και από την άλλη θα αυξηθούν οι ώρες εργασίας τους ενώ σε πολλές περιπτώσεις θα δουλεύουν και το απόγευμα. Καλά ξεμπερδέματα…
Πηγή: Εφημερίδα Κόσμος Σαββατοκύριακο.
http://elpidablog.blogspot.com/2011/04/blog-post_8753.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: