Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016

Μυστηριώδης λάμψη αναστάτωσε την Κύπρο. Τι συμβαίνει


Πολίτες αναφέρουν πως ένιωσαν ένα βουητό και είδαν μια μεγάλη μπλε λάμψη να σκίζει τον ουρανό

Πανικός επικρατεί από νωρίς τα ξημερώματα στην Κύπρο με αφορμή κρότο μυστήριο που αναστάτωσε αρκετές επαρχίες.
AdTech Ad

Όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες πολιτών που ένιωσαν το βουητό και είδαν μια μπλε λάμψη όπως αναφέρουν, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα και κυρίαρχο στοιχείο ήταν μια μπλε λάμψη που "έσκισε" τον ουρανό.

Πιθανή πτώση μετεωρίτη


Δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής ακριβής εξήγηση για το τι ακριβώς συνέβη, αν και αρχικές διαπιστώσεις αναφέρουν ότι μάλλον πρόκειται για πτώση μετεωρίτη, λόγω χρώματος κυρίως. Άλλες πρώτες, πιθανές πρώτες εικασίες, κάνουν λόγο όντως για πτώση μετεωρίτη, κομμάτια του οποίου πιθανόν να έπεσαν στην θάλασσα.
Όπως εξηγούν στο SigmaLive ερασιτέχνες αστρονόμοι αλλά και αστροφυσικοί, μάλλον πρόκειται για πτώση μετεωρίτη, κοντά στην περιοχή της Μόρφου.
Το φαινόμενο ωστόσο τυγχάνει ανάλυσης από τους ειδικούς, προκειμένου να δώσουν περαιτέρω λεπτομέρειες.
Ωστόσο από χθες βράδυ η Αστυνομία έχει ενημερωθεί για το περιστατικό και περιπόλησε σε αρκετές περιοχές, όπου ήταν ορατό το φαινόμενο, αφού δέχθηκε σωρεία τηλεφωνημάτων.
Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online επικοινώνησε με την Αστρονομική Εταιρία Κύπρου και συγκεκριμένα με τον Αρχιτέκτονα Μάριο Παπαδόπουλο ο οποίος παρακολούθησε το φαινόμενο την ώρα που συνέβη.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τόσο η λάμψη όσο και η έκρηξη που ακούστηκε σε κάποιες περιοχές οφείλεται σε ουράνιο σώμα, πιθανότατα πετρώματα προερχόμενα από μετεωρίτη τα οποία εγκλωβίστηκαν στην ατμόσφαιρα της γης και τεμαχίστηκαν πάνω από την Κύπρο. Η πορεία του πετρώματος ήταν από τα Ν.Α. της Κύπρου προς τα Β.Δ. δηλαδή προς το Καστελόριζο. Σε πρώτη φάση εμφανίστηκε μία έντονη λάμψη σαν φλας φωτογραφικής και ακολούθως πήρε ένα απόκοσμο πρασινο-γαλάζιο χρώμα.
Το φαινόμενο είναι σύνηθες αφού επί καθημερινής βάσης τόνοι πετρωμάτων πέφτουν στη γη η πλειοψηφία των οποίων δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι.
Δημοσίευση σχολίου