Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Το Αίμα Του Ιησού και η Λόγχη του Λογγίνου












O ΘΡΥΛΟΣ της Λόγχης του Πεπρωμένου γεννήθηκε μια Παρασκευή πριν από 2.000 χρόνια στο λόφο του Γολγοθά, έξω από την Iερουσαλήμ, όπου βρισκόταν σταυρωμένος ο Iησούς ο Nαζωραίος.
 01crucifiction_Inner2
Ο Ιησούς  βιώνοντας το μέγιστο μαρτύριο, ουσιαστικά δεν πέθαινε και συνέχιζε επι του ξύλου καρφωμένος να βασανίζεται. Κατά κανόνα οι Ρωμαίοι στρατιώτες, απο ένα σημείο και μετά έσπαγαν τα πόδια των σταυρωμένων, ώστε να μην στηρίζονται σε αυτά και να πεθάνουν απο την κόπωση των αναπνευστικών μυών…. Αυτό  ήταν και κάτι που ήθελαν διακαώς οι Φαρισαίοι, αφού υπήρχε προφητεία για τον Μεσσία που έλεγε : «Δεν θα συντριβεί κανένα από τα οστά Tου». Eπομένως, αν οι φρουροί έκαναν τη δουλειά τους, ο λαός δεν θα πίστευε πως ο Iησούς ήταν ο Mεσσίας. Δυστυχώς για αυτούς,ένας Pωμαίος εκατόνταρχος, ο Γάιος Kάσιος Λογγίνος, πρίν οι λεγεωνάριοι επιχειρήσουν να σπάσουν τα πόδια του, προκειμένου να διαπιστώσει αν είναι ζωντανός, με την λόγχη του, λόγχισε τα πλευρά του ώστε να φανεί ότι είχε ήδη πεθάνει…Αμέσως μετά ο Ιησούς πέθανε…Ο εκατόνταρχος εκστασιάστηκε και έγινε χριστιανός με το όνομα Λογγίνος ο Λογχοφόρος και το όπλο του βαπτίστηκε Λόγχη του Πεπρωμένου.. 
17f1cnjxbgk35jpg
Η Λόγχη που είχε πάνω της το Αίμα Του Θεού, δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο απο όπλο δύναμης και ισχύος…Το αίμα απο μόνο του είναι σύμβολο ταυτότητας, καθαρότητας και ισχύος….
Η Λόγχη πέρασε πολλά…Βρέθηκε στο θησαυροφυλάκιο της Αγίας Σοφίας , μαζί με χιλιάδες  άλλα λατρευτικά σύμβολα, την πήραν οι σταυροφόροι, ο μύθος θέλει κάθε κοσμοκράτωρ , κατά καιρούς να την έχει στην κατοχή του… Κάποια στιγμή πιθανολογήθηκε ότι υπήρξε στην κατοχή του Αδόλφου Χίτλερ, ενώ στην Λόγχη πάνω, προσαρμοσμένο είναι και ένα απο τα καρφιά της Σταύρωσης Του Κυρίου….
Τώρα….επισήμως βρίσκεται σε ένα Αυστριακό μουσείο….όμως λίγοι πιστεύουν ότι είναι αυτή…
Η αναζήτηση συνεχίζεται μέχρι και απο τον Ιντιάνα Τζόουνς, ενώ δεκάδες βιβλία έχουν γραφτεί 
ijsd4
images

2940011910883_p0_v1_s260x420
 Η αληθινή λόγχη είτε έχει χαθεί, είτε βρίσκεται σε χέρια ανθρώπων που επιδιώκουν την αξιοποίησή της για να αποκτήσουν εξουσία.
Καλό είναι να έχουμε στον νού μας ότι τότε, στον μεσαίωνα ένα μεγάλο μέρος εμπορίου αφορούσε τα ιερά λείψανα….κάποια στιγμή στην Ευρώπη κυκλοφορούσαν περίπου 200 κεφαλές του Α.Ιωάννη του βαπτιστή και μερικές χιλιάδες καρφιά απο τον Σταυρό του Γολγοθά

Δεν υπάρχουν σχόλια: