Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΣΧΟΛΙΟ: Από που θα πάρετε φόρους ρε αγράμματοι;

ΣΧΟΛΙΟ: Από που θα πάρετε φόρους ρε αγράμματοι;

Το παρών σχόλιο δεν θα μπορούσε να έχει διαφορετικό τίτλο, αφού στη χώρα-κωμωδία που φέρει το ιστορικό από κάθε οπτική όνομα Ελλάδα, προσποιούμενη ότι αποτελεί σύγχρονο κράτος, έχεις να αναμετρηθείς με βλάκες και με ακόμα περισσότερο βλάκες.
Τα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και αφορούν στα κέρδη των επιχειρήσεων δείχνουν ότι αυτά έχουν απλά καταρρεύσει θεαματικά. Οι ζημιογόνες επιχειρήσεις αυξάνονται με γεωμετρικούς ρυθμούς και δυστυχώς οι «εταίροι» της χώρας που υποτίθεται είναι… φορείς λογικής, δεν πατάνε το φρένο λέγοντας στους εδώ λογιστές της κακιάς ώρας, κάθε απόχρωσης, ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να εισπράξουν τους φόρους που προϋπολογίζουν αυθαίρετα (όπως έκαναν πάντα), αλλά και μειώνεται συνεχώς το εν λόγω έσοδο μέχρις ότου η χώρα να χρεοκοπήσει και τυπικά.

Αυτό που θα έχει συμβεί, είναι ότι υπό το βάρος των υπέρογκων υποχρεώσεων, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις θα κλείνουν και όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα μένουν στον δρόμο χωρίς δουλειά. Οπότε, θα χάνεται και ο φόρος των επιχειρήσεων και ο ατομικός φόρος από το πενιχρό εισόδημα των εργαζομένων που έχουν φροντίσει να τους τσακίσουν. Άρα θα μειώνονται και τα φορολογικά έσοδα.
Σε αυτό το θέατρο του παραλόγου έρχεται να προστεθεί και η ρητορική επίδοξων σωτήρων που υπολογίζουν μέσω της φορολογίας να εισπράξουν από τον ήδη εξαντλημένο ιδιωτικό τομέα για να μοιράσουν χρήματα και μέσω της αύξησης της αγοραστικής δύναμης να οδηγήσουν σε αναθέρμανση όπως λένε την οικονομία. Και δηλώνουν ότι θα σταματήσουν να πληρώνουν τα δάνεια της χώρας, λες και πέτυχαν πρωτογενές πλεόνασμα και μπορούν στο εσωτερικό να τα τακτοποιήσουν χωρίς δανεισμό!
Μιλάμε για οικονομολόγους της κακιάς ώρας, για επικίνδυνους ανθρώπους που όμως υπάρχουν πολλοί Έλληνες που τους εμπιστεύονται και αληθινά πιστεύουν ότι θα σώσουν τη χώρα. Μιλάμε για άλλη μια εκδοχή του «λεφτά υπάρχουν» που ενώ η χώρα απαιτούσε μέτρα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος μπας και ξεφύγει την τελευταία στιγμή από τον γκρεμό, κάποιοι της έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα και μετά ήρθε… το Καστελόριζο και το ΔΝΤ…
Εάν δεν ξυπνήσει ο κόσμος και δεν αντιληφθεί ότι δυστυχώς στην αφετηρία για να «σώσουν» τη χώρα έχουν μαζευτεί μιλιούνια άσχετοι και επικίνδυνοι λόγω αμορφωσιάς και προσκόλλησης στο «αγωνιστικό παρελθόν» που βλέπει τον εχθρό σε κάποιο νεφελώδες «σύστημα» που μας απομυζά, θεωρώντας ότι θα είναι οι Τσε Γκεβάρα που θα κάνουν την επανάσταση και θα το ανατρέψουν, αυτά που έρχονται θα κάνουν όσα ζούμε να μοιάζουν με απλές περιπετειούλες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: