Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Σεξ χωρίς προφυλάξεις

Σεξ χωρίς προφυλάξεις


Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε για εταιρεία προφυλακτικών,
 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS, περισσότεροι από ένας στους πέντε Έλληνες είναι άπιστοι και επικίνδυνοι στη σχέση τους.
Φυσικά, η έρευνα δεν κινδυνολογεί κι ακόμη περισσότερο δεν ηθικολογεί! Απλώς, θέτει τον δάκτυλο στον τύπο των ήλων. Δηλαδή, μιλά γιαέλλειψη προφύλαξης στη διάρκεια των «εξωσυζυγικών» σεξουαλικών σχέσεων που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα υγείας στους συντρόφους.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που ήταν παγκόσμια, το 22% των Ελλήνων αντρών με σχέση έχουν απιστήσει, ξεπερνώντας τους Ιταλούς που έπεσαν στο 18% και τους Γερμανούς που υπολείπονται κατά 7 μονάδες των δεύτερων.
Παράλληλα, το 9% των Ελληνίδων σε μια σχέση δηλώνουν ότι έχουν σεξουαλικές επαφές και με κάποιον άλλο. Το πρόβλημα βέβαια, εστιάζεται κυρίως στις νεαρές ηλικίες, που ξεκινούν τη σεξουαλική τους ζωή χωρίς καμία προφύλαξη.
Περίπου, λοιπόν, ένας στους τρεις δήλωσε ότι δεν χρησιμοποίησε προφυλακτικό, ώστε να αποφύγει κάποια πιθανά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Το 28% των αντρών και το 10% των γυναικών δήλωσαν ότι όταν είχαν την πρώτη τους επαφή διατηρούσαν περιστασιακή σχέση, ενώ ένα 33% των ανδρών και ένα 64% των γυναικών είχαν μια σταθερή σχέση.
Γιατί δεν πήραν προφυλάξεις; Το 37% δήλωσαν πως εμπιστεύονταν τη σύντροφό τους, έστω κι αν δεν ήξεραν το παρελθόν της. Από αυτούς όμως μετανιώνει το 18%, ενώ ένα 68% συμφωνεί ότι θα έπρεπε να είναι περισσότερο ενημερωμένο σχετικά με το AIDS. Πάντως, δεν είναι αξιοκατάκριτο, έστω κι αν το εμφανίζουν κάπως έτσι –ηθικολογώντας ασύστολα– που οι Έλληνες έχουν «εξωσυζυγικές σχέσεις». Δηλώνουν γύρω στις 30, όταν οι Ισπανοί 20, οι Γάλλοι 19 και οι Γερμανοί 17. Οι Ελληνίδες είχαν κατά μέσο όρο 10 συντρόφους, οι Ιταλίδες 8 και οι Γερμανίδες 12.

Δεν υπάρχουν σχόλια: