Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Πτητικές δοκιμές για το νέο ελληνικό UAV Phaethon G


Πτητικές δοκιμές για το νέο ελληνικό UAV Phaethon G

Ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη και κατασκευή του νέου ελληνικού τακτικού UAV Phaethon G της εταιρείας BSK Defense. Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια, που γίνεται ακόμα πιο σημαντική εάν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για ελληνική εταιρία σε καιρούς χαλεπούς, η οποία επενδύει στην καινοτομία, που θα έπρεπε να ήταν η στάνταρ μέθοδος απόπειρας διαφυγής από την κρίση για όλους…
Το ελληνικό UAV έχει βάρος 50 κιλά με πλήρες φορτίο καυσίμων και αισθητήρων. Το εκπέτασμα των πτερύγων του αεροχήματος είναι 4 μέτρα και το μήκος του 2,15 μέτρα. Ο Phaethon G είναι εξοπλισμένος με ένα δίχρονο κινητήρα 58 κυβικών εκατοστών και μπορεί να ίπταται για περισσότερο από 6 ώρες. Η εμβέλεια του νέου ελληνικού UAV φτάνει τα 120 χλμ. και μπορεί να επιχειρεί ακόμα και υπό τις πιο δυσμενείς καιρικές συνθήκες, χωρίς προβλήματα στην απόδοση του.

Το μέγιστο επιχειρησιακό ύψος του UAV Phaethon G φτάνει τα 14.000 πόδια και για την απογείωσή του χρησιμοποιείται ένας καταπέλτης μήκους 6 μέτρων, ο οποίος μπορεί να συμπτυχθεί και να μεταφερθεί από ένα όχημα 4×4. Το ελληνικό αερόχημα μπορεί να μεταφέρει στο κάτω μέρος της ατράκτου του μία περιστρεφόμενη σταθεροποιημένη πλατφόρμα, εξοπλισμένη με κάμερα ημέρα/νύκτας, η οποία έχει δυνατότητα μεγέθυνσης x4 φορές καθώς και με ένα αποστασιόμετρο laser.
Εναλλακτικά, το αερόχημα μπορεί να φέρει κάτω από τις πτέρυγές του δύο σταθεροποιημένους βραχίονες εξοπλισμένους με 4 κάμερες ημέρας/νύκτας ή άλλο ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Το αερόχημα μετά την ολοκλήρωση της αποστολής, προσγειώνεται με την χρήση αλεξιπτώτου, ενώ διαθέτει σύστημα αυτόματης επιστροφής στη βάση σε περίπτωση απώλειας του ελέγχου του από τον χειριστή.
Ολόκληρο το σύστημα μεταφέρεται από ένα όχημα M-290GD προσφέροντας σημαντική ευελιξία. Το ελληνικό UAV θα ξεκινήσει τις πτητικές δοκιμές τον ερχόμενο Απρίλιο, οι οποίες θα διαρκέσουν έξι (6) μήνες.

defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια: