Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Όλοι οι ρωσικοί στόλοι συγκλίνουν στην Α.Μεσόγειο - Πλοία και από τον στόλο Ειρηνικού Ωκεανού!


Όλοι οι ρωσικοί στόλοι συγκλίνουν στην Α.Μεσόγειο - Πλοία και από τον στόλο Ειρηνικού Ωκεανού!

Μεγάλα αποβατικά πλοία του ρωσικού Στόλου του Ειρηνικού Ωκεανού θα καταπλεύσουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου στο συριακό λιμάνι της Ταρτούς, όπου βρίσκεται η βάση υλικοτεχνικού ανεφοδιασμού του Ναυτικού της Ρωσίας, ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού αναφέρει η ιστοσελίδα rusnavy.com.
«Η μεταφορά φορτίων στην Ταρτούς της Συρίας είναι ένα από τα βασικά σημεία του σχεδίου υλοποίησης μιας σειράς από εκπαιδευτικές-μαχητικές αποστολές στη Μεσόγειο θάλασσα, που εκτελούνται από το σχηματισμό του Πολεμικού Ναυτικού, που αποτελείται από πλοία διαφορετικών ρωσικών Στόλων», δήλωσαν στο Γενικό Επιτελείο.
Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που ανέφερε ότι «Μοίρα του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού Ωκεανού  εστάλη στη Μεσόγειο θάλασσα για τον σχηματισμό στην περιοχή μόνιμης ομάδας του Ναυτικού της Ρωσίας» ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σύμφωνα με την ιστοσελίδα του mil.ru .
Αυτή η ομάδα πλοίων περιλαμβάνει το αντιτορπιλικό «Αdmiral Ρanteleyev», τα μεγάλα αποβατικά πλοία «Peresvet» και «Αdmiral Νevelskoi » και 2 σκάφη υποστήριξης, τα οποία αναχώρησαν από την  θάλασσα της Νότιας Κίνας και κατευθύνονται  προς τη διώρυγα του Σουέζ, Τα πλοία θα ελλιμενίζονται στην πορεία σε ξένα λιμάνια και θα περάσουν από τη διώρυγα του Σουέζ στα μέσα Μαΐου.
Για να μεταφέρει τόσο μεγαλη δύναμη αποβατικών σκαφών και μάλιστα από την περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού η Ρωσία μάλλον θα πρέπει να αναμένουμε δραματικές εξελίξεις ακριβώς αυτή την χρονική περίοδο. Είναι βέβαιο, άλλωστε ότι στην δύναμη των αποβατικών αυτών θα προστεθούν και τα αποβατικά του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, αλλά και τα αποβατικά του Βόρειου Στόλου και του Στόλου της Βαλτικής που έχουν παραμείνει ελλιμενισμένα στην Μαύρη Θάλασσα.
Η συνολική μεταφορική ικανότητα των πλοίων αυτών υπερβαίνει τις 3.000 πεζοναύτες, αν και το σενάριο της εκκένωσης μάχης είναι πιο κοντά παρά αυτό της εμπλοκής σε επιχεριήσεις...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: