ΚΟΥΛΟΥΡΆΚΙΑ
ΣΜΥΡΝΈΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΆΣΧΑ
ΣΥΝΤΑΓΉ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΆΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ
ΜΕ ΆΡΩΜΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΒΌΣΠΟΡΟ
ΥΛΙΚΑ
1) Αλεύρι . Τρία πακέτα του κιλού, μαλακό Νο2 ,
Αγίου Γεωργίου.
2) 800 gr βούτυρο Φυτίνη
3) Δυο ( 2 )
ποτήρια ζάχαρη
4) Ένα (1) ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
5) Ένα (1) κουταλάκι
του γλυκού σόδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη για μια ώρα .
Ρίχνουμε στο μείγμα το μισό πορτοκάλι και στο άλλο μισό ρίχνουμε
μέσα την σόδα , ανακατεύουμε και το ρίχνουμε και αυτό μέσα .
Ρίχνουμε αλεύρι σιγά - σιγά το οποίο ποιο μπροστά το έχουμε
κοσκινίσει
Αλεύρι θα βάλουμε μέχρι να μη κολλάει το μείγμα
στα τοιχώματα του δοχείου που το ζυμώνουμε .
Κρατούμε την ζύμη σκεπασμένη με μια πετσέτα για να είναι
ποιο ελαστική .
Αφού τα κόψουμε με φαρμάκια ( καρδούλες - αστεράκια κλπ
) τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC ( Πάνω
- Κάτω )
* Πριν να μπουν στο φούρνο τα αλείφουμε τα κουλουράκια με
τον κρόκο ενός αυγού .
**Αν τηρήσετε πιστά την συνταγή θα φάτε τα μονιμότερα κουλουράκια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου