Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΚΟΥΛΟΥΡΆΚΙΑ ΣΜΥΡΝΈΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΆΣΧΑ ΣΥΝΤΑΓΉ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΆΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ ΜΕ ΆΡΩΜΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΒΌΣΠΟΡΟ


ΚΟΥΛΟΥΡΆΚΙΑ ΣΜΥΡΝΈΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΆΣΧΑ
 ΣΥΝΤΑΓΉ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΆΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ 
ΜΕ ΆΡΩΜΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΒΌΣΠΟΡΟ 
τσαγιου, κουλουρακια, φλυτζανι, σμυρνεικα

ΥΛΙΚΑ 
1) Αλεύρι . Τρία πακέτα του κιλού, μαλακό Νο2 , Αγίου Γεωργίου.
2) 800 gr βούτυρο Φυτίνη 
3) Δυο ( 2 ) ποτήρια ζάχαρη 
4) Ένα (1) ποτήρι χυμό πορτοκαλιού 
5) Ένα (1) κουταλάκι του γλυκού σόδα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη για μια ώρα .
Ρίχνουμε στο μείγμα το μισό πορτοκάλι και στο άλλο μισό ρίχνουμε μέσα την σόδα , ανακατεύουμε και το ρίχνουμε και αυτό μέσα . 
Ρίχνουμε αλεύρι σιγά - σιγά το οποίο ποιο μπροστά το έχουμε κοσκινίσει 
Αλεύρι θα βάλουμε μέχρι να μη κολλάει το μείγμα στα τοιχώματα του δοχείου που το ζυμώνουμε .
Κρατούμε την ζύμη σκεπασμένη με μια πετσέτα για να είναι ποιο ελαστική . 
Αφού τα κόψουμε με φαρμάκια ( καρδούλες - αστεράκια κλπ ) τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC ( Πάνω - Κάτω ) 

* Πριν να μπουν στο φούρνο τα αλείφουμε τα κουλουράκια με τον κρόκο ενός αυγού . 
**Αν τηρήσετε πιστά την συνταγή θα φάτε τα μονιμότερα κουλουράκια 

Δεν υπάρχουν σχόλια: