Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Νέες εύκαμπτες μπαταρίες λιθίου


Νέες εύκαμπτες μπαταρίες λιθίου

Για την τροφοδοσία των εύκαμπτων συσκευών


Νέες εύκαμπτες μπαταρίες λιθίου

Ερευνητές από την Κορέα, αναπτύσσουν από το καλοκαίρι του 2012 τη νέα γενιά εύκαμπτων μπαταριών ιόντων λιθίου. Φυσικά, μετά την παρουσίαση του πρότζεκτ της Samsung για τις εύκαμπτες συσκευές YOUM, η δημιουργία μίας τέτοιας πηγής ενέργειας ήταν αναπόφευκτη.
Πλέον, το τεχνολογικό ίδρυμα Ulsan National Institute of Science and Technology, ανακοίνωσε την δημιουργία της πρώτης εύκαμπτης μπαταρίας ιόντων λιθίου και επιβεβαιώνει το γεγονός πως, μπαίνουμε σίγα σιγά στην εποχή των εύκαμπτων συσκευών.
Οι ευλύγιστες συσκευές προσθέτουν πολλά θετικά στοιχεία, όπως τη μεγαλύτερη ελευθερία στο σχεδιασμό, τη δυνατότητα μίας μεγάλης οθόνης που θα καταλαμβάνει όμως ελάχιστο χώρο και φυσικά, συσκευές που θα σπάνε πιο δύσκολα.
Οι συγκεκριμένη τεχνολογία μπαταριών, χρησιμοποιεί νανοϋλικά που προσαρμόζονται σε διάφορες επιφάνειες, με σκοπό τη δημιουργία πολυμερικών ηλεκτρολυτών που θα παρέχουν μεγαλύτερη σταθερότητα από της συμβατικές μπαταρίες.
Το τμήμα παραγωγής τους δήλωσε πως “οι συμβατικές μπαταρίες ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούν υγρούς ηλεκτρολύτες, είχαν τον κίνδυνο να εκραγούν, αν το φιλμ που χωρίζει τους πόλους λιώσει λόγω υπερθέρμανσης. Επειδή η νέα τεχνολογία, χρησιμοποιεί εύκαμπτα αλλά σταθερά υλικά, και όχι υγρά, περιμένουμε πως θα παρουσιάσει πολύ μεγαλύτερη σταθερότητα και ασφάλεια από τη σημερινή γενιά”.
Από ότι φαίνεται, το 2013 θα έχει πολλές εκπλήξεις στον “εύκαμπτο” τομέα της τεχνολογίας, με τη Samsung να έχει κάνει τη αρχή, παρουσιάζοντάς μας μερικές σκέψεις της, στην διεθνή έκθεση CES 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: