Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Κώστας Καραμανλής για σενάρια επιστροφής του: "Μην με ανακατεύετε"!



 "Μην με ανακατεύετε"! Με αυτή την σαφή θέση ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλή ζήτησε -μέσω κύκλων του - να μην ανακατεύεται το όνομά του σε μελλοντολογικά σενάρια εμπλοκής του στην πολιτική. Ο Κ.Καραμανλής έχει αποφασίσει να απόσχει τελείως από το πολιτικό σκηνικό και πιθανότητα στρις επόμενες εκλογές δεν θα είναι καν βουλευτής, μετά βέβαια από επιθυμία του ιδίου.Με τον Α.Σαμαρά οι σχέσεις τους έχουν βελτιωθεί (έτσι ή αλλιώς η "στενή" πολιτική καραμανλική ομάδα εξαρχής υποστήριξε τον Α.Σαμαρά έναντι της Ν.Μπακογιάννη), τον στηρίζει στο μείζον θέμα της οικονομικής πολιτικής, έχει απορρίψει και αυτός την συναίνεση-συνενοχή που έχει προτείνει η κυβέρνηση, αλλά μέχρι εκεί.
Η κίνηση του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων της Ν.Δ. κ. Γ. Βουλγαράκη, ενός θεωρούμενου ως "καμμένου" πολιτικού στελέχους για τη Ν.Δ., να εμφανιστεί ξαφνικά τα τελευταία δυο εικοσιτετράωρα και να μιλήσει για την ανάγκη επιστροφής του κ. Καραμανλή μετά τις εκλογές για να "ενώσει την κεντροδεξιά" σε ένα κόμμα, θεωρήθηκε "προβοκατόρικη" κίνηση από την Συγγρού.
Πρώτον οι σχέσεις Καραμανλή με Γ.Καρατζαφέρη ήταν και παραμένουν στο ναδίρ. Δεύτερον με την Ν.Μπακογιάννη, επίσης κινούνται γύρω από το μηδέν (αν και άδικα: Ο Κ.Καραμανλής είχε προτείνει στη Ν.Μπακογιάννη την βραδιά των εκλογών του Οκτωβρίου 2009 ένα τρόπο διαδοχής που της έδινε την εξουσία) Και τρίτον και κυριότερον ο Κ.Καραμανλής, ούτε θέλει να εμπλέκεται στα πόδια άλλων, ούτε επιθυμεί εμπλοκή με τα πολιτικά δρώμενα.
Στην ίδια γραμμή με τον Γ.Βουλγαράκη και ο Γ. Καρατζαφέρης που ξαφνικά διέγνωσε ότι ο κ. Καραμανλής είναι αυτός που μπορεί να ενώσει την κεντροδεξιά. Με τον οποίο, όπως προαναφέραμε ο σχέσεις τους είναι στο ναδίρ.
Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο, ότι βάλλει συχνά κατά του κ. Σαμαρά, λέγοντας ότι εάν ήταν στη θέση του ο κ. Καραμανλής, πιο ώριμος πια, θα ήταν άλλα τα αποτελέσματα. «Είναι ένας νέος άνθρωπος που έχει περιθώριο να επιστρέψει. Ο κόσμος ξεχνάει. Να θυμίσω ότι ο μπάρμπας του έφυγε ως Τριανταφυλλίδης και επέστρεψε ως εθνάρχης» είπε.
Τη σκυτάλη από τον κ. Καρατζαφέρη πήρε ο κ. Βουλγαράκης που τις τελευταίες τρεις ημέρες έθεσε θέμα επιστροφής του κ. Καραμανλή, με δυο αναρτήσεις του στην προσωπική του σελίδα στο facebook και με ραδιοφωνική του συνέντευξη.
Όπως ήταν φυσικό η αναστάτωση που υπήρξε συζητήθηκε και στο περιβάλλον του κ. Καραμανλή και συνομιλητές του έλεγαν ότι τέτοιες αναφορές, όχι μόνο δεν τον εκφράζουν αλλά πολύ περισσότερο δεν τον ενδιαφέρουν. «Σενάρια επιστημονικής φαντασίας» λένε.
www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: