Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ : Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΠΡΙΝ ΤΟ 2013


11.7.11

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ : Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΠΡΙΝ ΤΟ 2013 ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

Πρόκειται για σχέδιο ενημερωτικού σημειώματος της γενικής διευθύνσεως εσωτερικών πολιτικών, οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες. Αν και υπάρχει η διευκρίνιση ότι τα όσα αναφέρονται στο σημείωμα δεν εκφράζουν κατ΄ ανάγκη τις επίσημες θέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εν τούτοις είναι βέβαιο ότι αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα στην ελληνική οικονομία. 
Στις 16 σελίδες του σημειώματος, αναλύεται με επιστημονικό τρόπο, με την παράθεση στοιχείων αλλά και διαφόρων εναλλακτικών σεναρίων, η προδιαγεγραμμένη πορεία της χώρας μας προς την πτώχευση, αλλά και ότι η Ελλάς έχει πτωχεύσει ουσιαστικώς εξ αιτίας της ανικανότητος της κυβερνήσεώς της. 
Στην πρώτη σελίδα του σημειώματος, εν είδει εισαγωγής, αναφέρεται : 
«Η Ελλάς είναι αναξιόχρεος (αφερέγγυος) και παρά την επιμονή των μελών της εκτελεστικής επιτροπής και του διοικητικού συμβουλίου της ευρωπαϊκής κεντρικής τραπέζης και των υπευθύνων για τις πολιτικές της ευρωπαϊκής ενώσεως για το αντίθετο, είναι πολύ πιθανόν να χρεωκοπήσει πριν το 2013, όταν θα τεθεί σε λειτουργία ο ευρωπαϊκός μηχανισμός σταθερότητος. Το σημείωμα αυτό αναφέρεται στις πιθανές επιπτώσεις μιας πρώϊμης χρεωκοπίας τόσον της Ελλάδος όσον και της ευρωζώνης. Εξετάζει τρόπους οργανώσεως μιας τέτοιας χρεωκοπίας ώστε να ελαχιστοποιήσει τις πιθανές ζημιές.»
 



Read more: http://tolimeri.blogspot.com/2011/07/2013.html#ixzz1Rpi0RaPi

Δεν υπάρχουν σχόλια: