Είκοσι χρόνια μετά, οι Άγγλοι ανοίγουν το φάκελο της μυστηριώδους εξαφάνισης του παιδιού που συγκλόνισε όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.
Δημοσιογράφοι της εκπομπής ''Calendar'', μια απ' τις παλαιότερες και πιο διάσημες της αγγλικής τηλεόρασης, έρχονται στην Αθήνα για τη νέα έρευνα. Στις αποσκευές τους φέρνουν και το φωτογραφικό ντοκουμέντο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο ''Τούνελ''. Παράλληλα θα καταγράψουν τα στοιχεία της δικής μας έρευνας για το αγοράκι που χάθηκε σε ηλικία 1,5 χρόνων, ενώ βρισκόταν για διακοπές με την οικογένειά του στην περιοχή Ηρακλής στη Κω. Το ''Τούνελ'' έχει ερευνήσει όλες τις πιθανές εκδοχές και ιδιαίτερα αυτή της αρπαγής του μικρού αγοριού. Κατά καιρούς διάφοροι ερευνητές στοχοποίησαν αρκετές οικογένειες με παιδιά που έμοιαζαν στο Μπεν και είχαν την ηλικία του, αλλά τίποτα δεν αποδείχτηκε. Υπάρχει μια μαρτυρία στην οποία δεν δόθηκε όλα αυτά τα χρόνια η πρέπουσα βαρύτητα. Μαρτυρία αποκαλυπτική που μας στέλνει στο νησί τηςΚω για μια βαθιά έρευνα σε χώρους που μπορεί να κρύβουν τη λύση στο γρίφο. Αν ξεκινήσει τώρα ο νέος κύκλος ερευνών, ίσως βρεθεί η άκρη σε αυτή την πολύκροτη υπόθεση. (Λεπτομέρειες στην εκπομπή)
Ο Μπεν είναι ένα από τα παιδιά που οι εξαφανίσεις τους έγιναν θρύλοι στην Ελλάδα. Παιδιά που αγαπήσαμε σαν να ήταν δικά μας. Όλη η Ελλάδα πόνεσε για το χαμό του Γιωργάκη Παρασκευόπουλου στη Δήμητρα Γορτυνίας, της Αννούλας Τριανταφυλλίδη στο Σκουτάρι της Μάνης και του Νεκτάριου Κορδού, που άρπαξαν στους Κάτω Αμπελόκηπους Μεσσηνίας. Οι εξαφανίσεις αυτές συνέβησαν πριν από χρόνια και έπιασαν κυριολεκτικά στον ύπνο της άγνοιας τις ελληνικές διωκτικές Αρχές. Τότε δεν υπήρχε στην αστυνομία η κατάλληλη εκπαίδευση, ούτε καν η υποψία πως θα απήγαγαν παιδιά για διάφορους λόγους. Ίσως κάποια να έπεσαν και θύματα ατυχήματος και να τα εξαφάνισαν για να μην βρεθούν αντιμέτωποι με την οργή των γονιών και της κοινωνίας. Όπως και να 'χει, οι οικογένειες του Μπεν, του Γιωργάκη, της Αννούλας, του Νεκτάριου και των άλλων παιδιών, περιμένουν το μεγάλο γυρισμό... Το φως στο σκοτάδι. Την απάντηση σε ερωτήματα που θα τους βασανίζουν σε όλη τους τη ζωή. Τα θρίλερ των παιδιών μας έγιναν θρύλοι στη χώρα. (Δείτε λεπτομέρειες στην ενότητα Παιδιά: Εξαφανίσεις που έγιναν θρύλοι)
Αγγελική