Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Τα Μάταλα ξαναζούν ένδοξες στιγμές!



Παλιές δόξες της εποχής του ’60 και του ’70 ξαναζεί το όμορφο θέρετρο του Ηρακλείου Κρήτης με τις διάσημες σπηλιές, με .......... την κοσμοσυρροή να μην έχει προηγούμενο.
«Βετεράνοι» χίπις από διάφορα σημεία του κόσμου έδωσαν ραντεβού πενήντα χρόνια μετά στο παλιό, γνώριμο στέκι τους για να ζήσουν και πάλι τις νεανικές περιπέτειές τους στο πλαίσιο του διεθνούς Matala Festival 2011 που πραγματοποιείται στον δήμο Φαιστού το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (11 - 13 Ιουνίου).
Οπως είπε στην «Espresso της Κυριακής» η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη, υπάρχει πληρότητα της τάξης του 100%: «Για την ώρα όλα τα καταλύματα είναι καλυμμένα. Πιστεύουμε ότι πέρα από τον κόσμο που έχει κανονίσει να έρθει για το τριήμερο του διεθνούς φεστιβάλ θα υπάρχει και μεγάλος αριθμός επισκεπτών που θα έρθουν για μονοήμερη επίσκεψη. Εχουν αρχίσει να καλύπτονται και τα καταλύματα των γύρω περιοχών και με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα τα μηνύματα είναι πολύ θετικά».
Σύμφωνα με την ίδια, όλα είναι οργανωμένα και έχουν προγραμματιστεί με κάθε λεπτομέρεια προκειμένου να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι. Είκοσι συγκροτήματα όλων των ειδών μουσικής, μουσικοί παραγωγοί, δεκάδες καλλιτέχνες και DJs συμμετέχουν σε ένα τριήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιλαμβάνει περισσότερες από πενήντα ώρες μουσικής.
Επίσης, πολλές είναι οι παράλληλες δραστηριότητες με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων σχολών χορού, ζογκλέρ και δημιουργικών διαδραστικών ομάδων. Επιπλέον, στο πλαίσιο του Matala Festival 2011 εντάσσονται εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, graffiti art, εκθέσεις δίσκων βινυλίου των 60s και των 70s, παρέλαση αυτοκινήτων hippie style και πολλές άλλες εκπλήξεις.
Ολες αυτές οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην παραλία των Ματάλων, στο κάμπινγκ της περιοχής, στην πλατεία τωων Ματάλων, αλλά και στο δημοτικό πάρκινγκ. Οπως έγινε γνωστό από τον δήμο, οι θεματικές ενότητες του φετινού φεστιβάλ είναι τρεις και σχετίζονται με το Hippies Reunion, τους νέους, αλλά και τις δράσεις για την οικογένεια και τα παιδιά. Σημαντική στη διεξαγωγή των εκδηλώσεων ήταν η εθελοντική προσφορά και συμμετοχή των τοπικών εκπροσώπων από τις περιοχές Ματάλων και Πιτσιδίων, αλλά και πολιτών.
Σημειώνεται ότι στην περιοχή βρίσκονται δεκάδες μέσα ενημέρωσης από Αυστρία, Γερμανία και Αμερική και άλλες χώρες για να καλύψουν το φεστιβάλ για τους χίπις όλου του κόσμου που εμπνεύστηκαν ο Γερμανός δημοσιογράφος Αρν Στροχμάγιερ και ο συμπατριώτης του εκδότης Τόμας Μπάλιστιερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: