Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Εμετικό βιβλίο κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων κυκλοφορεί στην Αλβανία – Καμία αντίδραση απ’ το ΥΠΕΞ

Εμετικό βιβλίο κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων κυκλοφορεί στην Αλβανία – Καμία αντίδραση απ’ το ΥΠΕΞ

Ένα εμετικό βιβλίο, με απύθμενο ανθελληνικό μένος για την Ελλάδα και τους Ελληνες, έκανε την εμφάνισή του στα βιβλιοπωλεία του Αργυροκάστρου και των γύρω περιοχών. Από τον τίτλο και μόνο, «Έλληνα ο Έλληνα γκορτσοκεφάλα έλα και φίλα με στην κωλ@ρ@» (Greke o greke kokegorrice ec me puth ne prapanice), καταλαβαίνει κανείς την πνευματική διαστροφή που διακατέχει τον συγγραφέα του βιβλίου Arben Duka.

Στο εν λόγο βιβλίο ο Arben Duka παρουσιάζει τους Έλληνες ως φοβητσιάρηδες, «καρπαζοεισπράκτορες», ανήθικους και μπαμπέσηδες, παράλληλα παρουσιάζει τον βορειοηεπιρώτη εθνικό ευεργέτη Ευάγγελο Ζάππα ως Αλβανό, ενώ κατ΄αυτόν οι Αλβανοί ήταν εκείνοι που έφεραν την Ανεξαρτησία στην Ελλάδα. Μάλιστα αναφέρει πως οι Αλβανοί προϋπήρχαν των Ελλήνων και ισχυρίζεται πως τα αλβανικά εδάφη εκτείνονται μέχρι την Πρέβεζα.

Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε σε πιστή μετάφραση μερικούς από τους στοίχους του εν λόγο βιβλίου για να καταλάβετε για τι ανθελληνικό μένος μιλάμε:
Τι ειν’ αυτοί σ’ αυτή την άκρη
Ωχ αμάν είναι Έλληνες
Προσοχή μην σας πιάσουν
Γιατί τα’ αρχ!#@ θα σας κλ@σ$#ν!
……………………………………………..
Πριν αρχίσουμε μπουνιές 
Την 2η Αυγούστου θυμηθείτε
Φάγατε ξύλο και δεν χορτάσατε
Μπροστά σας βάλαμε σαν κοπάδι αγελάδων
 ………………………………………………………
Η ηθική σας δεν μπορεί να αναστηθεί 
με ανταρτικά τραγούδια που κοροϊδεύουν 
τον Τούρκο και την Αλβανία
που σε πνίγουν με φτύσιμο.
………………………………………………………
Γιατί εμείς είμαστε δοκιμασμένοι
και η Ιστορία το έχει γράψει
όταν δεν είχαμε ψωμί, μωρέ σκ@τ!
τρώγαμε φωτιά και μπαρούτι!
………………………………………………………
Δοκίμασε το ρε χαλέ
ή με τον τούρκο ή με μας,
δοκίμασέ το πουτ@ν@ς γιέ
Ν’ αφήσεις σ’ αυτό το μέρος τα βρακιά σου.
………………………………………………………
Γαύγισε, γαύγισε τραγουδώντας
Η ιστορία όμως έχει γραφτεί
Άσπρη σφραγίδα πάνω σε μαύρη
Από την Βιόσα ως την Πρέβεζα…
………………………………………………………
Αλβανοί καπεταναίοι
με ντουφέκια πλυμένα με χρυσό
μόνο με το «τραγούδι» του ντουφεκιού
την Ανεξαρτησία έφεραν στους Έλληνες.
………………………………………………………
Γιατί εμείς είμαστε εδώ 
πιο πριν κι από εσάς
γι’ αυτό μην γαυγίζετε και κλαψουρίζετε
γιατί μας έχετε κάποια χρωστούμενα….
………………………………………………………
Οι στοίχοι αυτοί είναι ότι πιο κόσμιο μπορεί να διαβάσει κανείς στο βιβλίο και αποτελούν μόνο ένα μέρος. Μάλιστα ο «συγγραφέας» τους διαθέτει προς μελοποίηση χωρίς αμοιβή σε όλους τους πολυφωνικούς ομίλους της Αλβανίας ενώ το κόστος των γυρισμάτων του βιντεοκλίπ του τραγουδιού το έχει αναλάβει η εφημερίδα «Ndryshe».

Ποιος είναι όμως ο Arben Duka;

Ο αλβανοφασίστας Arben Duka γεννήθηκε στις 12/05/1957 στο χωριό Λάμποβο Αργυροκάστρου. Αποφοίτησε την Στρατιωτική Ακαδημία επί δικτατορίας Χότζα. Διατέλεσε αξιωματικός του αλβανικού Στρατού και δηλώνει φανατικός θαυμαστής του αιμοσταγή δικτάτορα. Αργότερα σπούδασε στο πανεπιστήμιο "ALEKSANDER XHUVANI". Έχει εκδώσει πάνω από 50 ποιητικές συλλογές ενώ από το 1974 έχει γράψει πάνω από 3000 τραγούδια όλων των ειδών, όπως υποστηρίζει ο ίδιος. Είναι κάτοχος δεκάδων βραβείων και διακρίσεων ενώ έχει λάβει 7 φορές το πρώτο ΒΡΑΒΕΊΟ του Εθνικού Φεστιβάλ Τραγουδιού στην Αλβανία. Έχει γράψει τους στοίχους για τον ύμνο της Αλβανικής Αστυνομίας, ενώ μεταξύ άλλων έχει λάβει τιμητική διάκριση και από την Ένωση των Βετεράνων Πολέμου στην Αλβανία. 

Στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία ήταν υποψήφιος με το νεοϊδρυθέν Τσάμικο Κόμμα «Aleanca Popullore», το οποίο συμμετείχε στον συνασπισμό του πρωθυπουργού Εντι Ράμα. Είναι υποστηρικτής των Τσάμηδων και κάθε εθνικιστικού στοιχείου που βάλει κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων. Η σελίδα του στο Facebook έχει ξεπεράσει τα 9000 likes ενώ το προσωπικό του προφίλ έχει φουλάρει με 5000 φίλους. Γράφει συνεχώς στα αλβανικά ΜΜΕ, ενώ διατηρεί και προσωπικό blog στην ιστοσελίδα της εφημερίδας “Shqiptarja”, ιδιοκτησίας του ανθέλληνα Κότσο Κοκεδήμα.

Καμία αντίδραση απ’ την Ελλάδα

Καμία αντίδραση δεν φαίνεται να υπήρξε μέχρι στιγμής τόσο από το Ελληνικό ΥΠΕξ όσο και από τις Προξενικές μας Αρχές στο Αργυρόκαστρο καθώς το βιβλίο αντί να είχε αποσυρθεί από την ΑΓΟΡΆ συνεχίζει να κυκλοφορεί ακόμη και σήμερα 7 χρόνια από την πρώτη του έκδοση.
Ίσως να μην υπάρχει η κατάλληλη ενημέρωση, ίσως κάποιοι να μην θέλουν να ασχοληθούν για να μην δώσουν διαστάσεις στο θέμα, όμως όπως και να έχει η Ελληνική πλευρά θα έπρεπε να είχε ζητήσει από την Αλβανία την απόσυρση του βιβλίου καθώς και να είχε κηρύξει προ πολλού “persona non grata” τον Arben Duka και όχι να τον αφήνει να μπαινοβγαίνει στην Ελλάδα θέτοντας θέμα «Τσάμηδων» και αλβανικών εδαφών εντός της Ελληνικής επικράτειας.
Ας πάψουμε επιτέλους να εθελοτυφλούμε με τις προκλήσεις των Αλβανών. Αν η Αλβανία ονειρεύεται να μπει στην ευρωπαϊκή οικογένεια οφείλει πρώτα να διαμορφώσει προφίλ ευρωπαϊκής χώρας και να σέβεται τα κεκτημένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεκινώντας πρωτίστως από τον σεβασμό των Μειονοτήτων και τις σχέσεις καλής γειτονίας.
Ας τελειώσουμε λοιπόν µε την απάθεια, αρκετά ανεχτήκαμε!


aftonomi

Δεν υπάρχουν σχόλια: