Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Πολύτιμες προτάσεις... Για ολιγοήμερες αποδράσεις και διακοπές


Πολύτιμες προτάσεις...

Πολύτιμες προτάσεις...  

Για ολιγοήμερες αποδράσεις και διακοπές
Στον απομονωμένο κολπίσκο του Αγίου Πέτρου στην Αλόννησο θα βρείτε το δικό σας καταφύγιο στις ομώνυμες παραδοσιακές κατοικίες που απλώνονται σε ένα καταπράσινο τοπίο και απέχουν λίγα μέτρα από την παραλία

Μικρά νησιά του Αιγαίου που βρίσκονται έξω από τις διαδρομές του μαζικού τουρισμού μπορούν να σας προσφέρουν διακοπές που εστιάζονται στην αυθεντικότητα και στη γνωριμία με την καθημερινή ζωή των τοπικών κοινωνιών.
Για τη διαμονή σας επιλέξαμε και σας προτείνουμε μικρούς ξενώνες που εναρμονίζονται με το φυσικό περιβάλλον.
Ξενώνες που ξεχωρίζουν για την φιλόξενη διάθεση των ιδιοκτητών οι οποίοι είναι πρόθυμοι να αποκαλύψουν στους τυχερούς επισκέπτες τους όλα τα «μυστικά» για ολοκληρωμένες εξερευνήσεις. Ανακαλύψτε λοιπόν μαζί μας την Σκύρο, την Αλόννησο και το ακριτικό Καστελόριζο. Μικρές κουκίδες στην απεραντοσύνη του Αιγαίου, ιδανικοί προορισμοί για όσους αναζητούν το διαφορετικό στις διακοπές τους.
ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ – AGHIOS PETROS HOUSES, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ
Μακριά από την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα της Σκιάθου και την οικογενειακή θαλπωρή της Σκοπέλου, η Αλόννησος δίκαια θεωρείται η «εναλλακτική πρόταση» των βόρειων Σποράδων. Εδώ, στον απομονωμένο κολπίσκο του Αγίου Πέτρου θα βρείτε το δικό σας καταφύγιο στις ομώνυμες παραδοσιακές κατοικίες που απλώνονται σε ένα καταπράσινο τοπίο και απέχουν λίγα μέτρα από την παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά. Οι τρεις άνετες κατοικίες και η μεγάλη αγροικία που στεγάζει τέσσερα στούντιο έχουν κατασκευαστεί με σεβασμό στο περιβάλλον και βρίσκονται μέσα σε ένα μεγάλο κτήμα με ελιές, αμυγδαλιές και καρποφόρα δέντρα. Η Αλόννησος, με τα πολλά σηματοδοτημένα μονοπάτια, προσφέρεται για πεζοδρομικές διαδρομές και οι φιλόξενοι ιδιοκτήτες θα σας προμηθεύσουν με χάρτες και χρήσιμες
Μια βόλτα με καΐκι γύρω από το νησί θα σας μεταφέρει στο προστατευμένο θαλάσσιο πάρκο της φώκιας Μονάχους-Μονάχους.

ΣΚΥΡΟΣ - ARIADNE STUDIOS, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
Στο ξεχωριστό νησί της Σκύρου θα απολαύσετε τις διακοπές σας στα διαμερίσματα Ariadne. Στούντιο και διαμερίσματα βρίσκονται μέσα σε ένα καταπράσινο κήπο με οπωροφόρα δέντρα και απέχουν μόλις 50 μέτρα από την μεγάλη παραλία Μαγαζιά. Στο παραθαλάσσιο χωριό θα χαρείτε το ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και θα δοκιμάσετε τοπικές σπεσιαλιτέ στις ταβέρνες.
Θα περπατήσετε στην Χώρα (πρωτεύουσα της Σκύρου) και θα ανεβείτε μέχρι τον επιβλητικό βράχο στην κορυφή του οποίου βρίσκεται ένα Ενετικό Φρούριο. Θα επισκεφθείτε παραδοσιακά σπίτια και εργαστήρια που κατασκευάζουν μέχρι σήμερα ξυλόγλυπτα έπιπλα.
Θα παρακολουθήσετε σεμινάρια ζαχαροπλαστικής και Ελληνικής Μυθολογίας που οργανώνονται στον ξενώνα και θα κάνετε πεζοπορικές διαδρομές στα μέρη όπου ζουν τα χαρακτηριστικά μικρόσωμα «σκυριανά αλογάκια».

ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ - KARNAGIO, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ
Στο ακριτικό Καστελόριζο, το λιλιπούτειο νησί των Δωδεκανήσων, οι διακοπές έχουν το άρωμα περασμένων δεκαετιών. Ο ξενώνας «Καρνάγιο» βρίσκεται στη Μεγίστη, το μοναδικό λιμάνι και πρωτεύουσα του νησιού και αποτελείται από δυο ανακαινισμένες νεοκλασικές κατοικίες. Εδώ θα απολαύσετε την γαλήνη και την ηρεμία του αυθεντικού περιβάλλοντος. Οι εξορμήσεις στο νησί περιλαμβάνουν πεζοπορίες σε σηματοδοτημένα μονοπάτια που θα σας ανεβάσουν σε λόφους με ξωκλήσια και μοναστήρια.
Θαλάσσιες διαδρομές με μικρά καΐκια θα σας φέρουν στις γειτονικές βραχονησίδες Στρογγύλη και Ρω, όπου θα κολυμπήσετε σε ειδυλλιακούς όρμους και θα ανακαλύψετε θαλάσσιες σπηλιές.
Όλοι οι προτεινόμενοι ξενώνες είναι μέλη του δικτύου Guest Inn, του πρώτου δικτύου αγροτουριστικών ξενώνων της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: