Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Η ΕΣΤΙΑΣΗ


Η ΕΣΤΙΑΣΗ

μείωση ΦΠΑ εστίαση
του δημοσιογράφου Γιώργου Τσιούνη
Για μια ακόμη φορά η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% σε 13%, πήρε το δρόμο που οδηγεί στο χρονοντούλαπο της οριστικής ματαίωσης!
Οι εκπρόσωποι της Τρόικας δεν αντιλαμβάνονται ή δεν επιθυμούν να αντιληφθούν ή είναι ανίκανοι να αντιληφθούν, άρα «σκράπες», πως η μείωση σε 13%, θα αποβεί συμφέρουσα πρωτίστως για τον δημόσιο κορβανά, διότι θα αυξήσει την κατανάλωση προϊόντων και υπηρεσιών εστίασης, άρα και τα δημόσια έσοδα.
Επίσης, θα αποβεί ευεργετική για τον τουρισμό, διότι θα κάνει την Ελλάδα φθηνότερη και ως εκ τούτου πιο ελκυστική και ανταγωνιστική από άλλες χώρες, γειτονικές και πιο μακρινές που έχουν πολύ χαμηλότερο ΦΠΑ, ακόμη και 8% και τέλος, θα ωφελήσει οικονομικώς πρώτον τους Έλληνες καταναλωτές που θα ξαναγυρίσουν στα φθηνότερα πλέον φαγάδικα και στα σουβλατζίδικα και δεύτερον θα ανακουφίσει δεινοπαθούντες επαγγελματίες του κλάδου και τις επιχειρήσεις που εξαρτώνται απ’ αυτούς, διότι μερικοί θα δουν την πελατεία τους να αυξάνεται, ενώ άλλοι που ήδη απορροφούν τον υψηλό ΦΠΑ, θα πάρουν μια ανάσα.
Κλείνοντας ωστόσο θα πρέπει να εκφράσω την έντονη δυσαρέσκειά μου για την ανικανότητα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, να πείσει την… παρέα του ξινού και δύστροπου κ. Τόμσεν για την ορθότητα του μέτρου, χτυπώντας έστω και την γροθιά στο τραπέζι, όταν μάλιστα η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση απετέλεσε και προεκλογική υπόσχεση του κ. Σαμαρά, η οποία επανελήφθη πολλές φορές και κατά την πρωθυπουργία του, μέχρι και προ ημερών ακόμη.
Η τουριστική περίοδος αρχίζει κύριοι της κυβέρνησης και η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση πρέπει να γίνει τώρα, αμέσως, ακόμη και χωρίς την έγκριση του κ. Τόμσεν που παριστάνει το αφεντικό μας με τρόπο θρασύτατο. Ή μήπως είναι; Εγώ δεν το πιστεύω ή δεν θέλω να το πιστέψω!

Δεν υπάρχουν σχόλια: