Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Έρογλου: Παραδώστε την Κύπρο για να λυθεί το Κυπριακό…



Ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου ισχυρίστηκε ότι η λεγόμενη «Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου» (ΤΔΒΚ), «είναι ένα πραγματικό κράτος με τον δικό της στρατό, την κυβέρνηση και την βουλή, τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις οργανώσεις της», πρόσθεσε.Για να συνεχίσει, «οι Τούρκοι της Κύπρου ακόμα και σήμερα δίνουν αγώνα για το μέλλον τους». Ο Έρογλου είπε ότι ελπίζει να ολοκληρωθεί σύντομα η διαπραγματευτική διαδικασία για το Κυπριακό και «να έχει αίσιο αποτέλεσμα που θα οδηγήσει σε βιώσιμη λύση».

Ελπίζω, πρόσθεσε, ότι οι συνομιλίες θα καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα επιτρέψει στις δύο πλευρές « να ζήσουν πλάι-πλάι σε ειρηνικό κλίμα».
Είναι προφανές ότι οι Τουρκοκύπριοι ονομάζουν «βιώσιμη λύση» μονάχα αυτό που θα τους αναγορεύσει σε «αφεντικά» της νήσου, καθώς ακόμα και η αποκαλούμενη «πολιτική ισότητα» επί της ουσίας δίνει σαφές πλεονέκτημα στο 18% έναντι της συντριπτικής πλειοψηφίας του νησιού, σε έναν πληθυσμό αλλοιωμένο βάναυσα από τους εποίκους της Ανατολίας, των οποίων ο ρόλος είναι η τουρκοποίηση της Κύπρου και ο έμμεσος ή άμεσος έλεγχός της από την Τουρκία.
Το ζητούμενο είναι εάν οι Ελληνοκύπριοι είναι διατεθειμένη να εκχωρήσουν όσα έχουν πετύχει τις δεκαετίες που ακολούθησαν την εισβολή και κατοχή, για να λάβουν σε αντάλλαγμα την υποταγή τους…
defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια: