Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Και η κυβέρνηση θέλει τον Γερμανό της…επίτροπο



Ένας Γερμανός κι ένας Βρετανός θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο της εφαρμογής στην Ελλάδα όλων όσων έχουν συμφωνηθεί τους τελευταίους 14 μήνες για τη διάσωση της οικονομίας της. 
Με αποκορύφωμα τις αποφάσεις της τελευταίας, έκτακτης, συνόδου κορυφής των Βρυξελλών. Συγκεκριμένα, οι εν λόγω, όπως μόλις τώρα γίνεται γνωστό, θα αναλάβουν επικεφαλείς της ειδικής ομάδας που εγκαθιστά στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κομισιόν κ.Μανουέλ Μπαρόζο, για να:

α) παρακολουθούν την τήρηση των συμφωνηθέντων, μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών - εταίρων της, στη βάση όλων των αποφάσεων που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα,
β) υλοποιήσουν σημαντικό μέρος αυτών των αποφάσεων, όπως, για παράδειγμα, να μοιράσουν τα κεφάλαια από τα νέα - γιατί περί αυτού πρόκειται - ΕΣΠΑ που προετοιμάζονται αυτό τον καιρό στις Βρυξέλλες, ειδικά για την Ελλάδα και
γ) να προσφέρουν τις τεχνικές και όχι μόνο συμβουλές τους, όπου και όπως αυτό κρίνεται απαραίτητο. Για παράδειγμα, στο μέτωπο της πάταξης της φοροδιαφυγής ετοιμάζεται ειδική καμπάνια, όπως και σε αυτό της μείωσης των δαπανών.
Ο Γερμανός επικεφαλής είναι ένα πρώην στέλεχος της Κομισιόν, που συνταξιοδοτήθηκε με το βαθμό του γενικού διευθυντή και υπηρέτησε επί χρόνια στο γραφείο του κ.Μπαρόζο. Κατά συνέπεια, είναι άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του κι αυτός που θα αναλάβει να υλοποιήσει το project. Για την ακρίβεια, θα έχει την ευθύνη του. 
Θα βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με το γραφείο του προέδρου της Κομισιόν και του αρμοδίου επιτρόπου κ.Ολι Ρεν, ενώ όποτε χρειάζεται βοήθεια επί ελληνικού εδάφους θα μπορεί να αποτείνεται απευθείας στο Μέγαρο Μαξίμου. Το συμπέρασμα; Θα του παραχωρηθούν έκτακτες εξουσίες. Επίσης θα του δοθεί και μια ομάδα 30 έμπειρων στελεχών για να τον πλαισιώσουν. Μένει να αποδειχθεί αν θα μπορέσει να τα αξιοποιήσει κιόλας, όλα αυτά.


newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια: