Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Τα 10 καλύτερα παγωτατζίδικα της Αθήνας

Τα 10 καλύτερα παγωτατζίδικα της Αθήνας

Είσαι στην πρωτεύουσα και θες να πάρεις εγγυημένα καλό παγωτό; Δες τα καλύτερα μέρη για να το προμηθευτείς!

Το καλοκαίρι είναι εδώ. Οι θερμοκρασίες στα ύψη, ο ήλιος πιο καυτός από ποτέ, και η ανάγκη για δροσιά επιτακτική. Επειδή όμως το καλοκαίρι χωρίς παγωτό είναι ανούσιο και ανυπόφορο, σου προτείνουμε εν συνεχεία δέκα μέρη για να το απολαύσεις, είτε με παρέα, είτε μόνος σου, και να κάνεις την μέρα σου στην πόλη λίγο πιο ενδιαφέρουσα, γλυκιά και... δροσερή. Μη χάνεις λοιπόν χρόνο, φόρα κάτι ελαφρύ και πετάξου μέχρι το παγωτατζίδικο στη γωνία, να πάρεις ένα χωνάκι, ένα κυπελάκι, ή ένα τρίκιλο, να το τσακίσεις το βράδυ με το κουτάλι της σούπας. Άλλωστε, το παγωτό μας κάνει όλους πιο χαρούμενους. Έτσι δεν είναι;  

Estelle (Κανάκης - Τσαπατώρης) 

Αν βρίσκεσαι στην Καλλιθέα και σου 'ρθει όρεξη για παγωτό, θα πας στο Estelle, που αποτελεί μία σταθερή αξία. Εκεί μπορείς να δοκιμάσεις νοστιμότατα παρφέ, καλοφτιαγμένα σορμπέ, αλλά και παγωτό με κράνμπερις, γιαούρτι-μύρτιλο και το δημοφιλές εκμέκ κανταΐφι.
Κρέμου 138, Καλλιθέα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 9567 002

Solo Gelato

Ο ιδιοκτήτης του ξεχωριστού αυτού καταστήματος, Νίκος Χριστογεώργoς, έχει στο DNA του το παγωτό. Ο παππούς του διέθετε γαλακτοπωλείο στο Χαλάνδρι από το 1930, όπου έφτιαχνε καϊμάκι σε ξύλινο κάδο. Το 1967 έφεραν πρώτοι με τον γιο του την παγωτομηχανή Frigo, που τη δούλευε και ο Νίκος μέχρι το 1989. Στην ποιότητα του παγωτού που φτιάχνει σήμερα συνέβαλαν βέβαια και τα απανωτά ταξίδια του στην Ιταλία και η τεχνογνωσία που απέκτησε εκεί. Το σιτσιλιάνικο φιστίκι δεν παίζεται, το ίδιο και το φουντούκι. Το μάνγκο έχει γεύση ζωντανού φρούτου, η κατάμαυρη, μαστιχωτή σοκολάτα θα εντυπωσιάσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Ωραία είναι επίσης το dolce latte (καραμέλα βουτύρου-γάλακτος) και η τζιαντούγια, ενώ υπάρχουν και οι άνευ ζάχαρης επιλογές.
Α. Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 681 3622


Fatto a mano

Θες να ζήσεις την απόλυτη παγωτο - εμπειρία; Τότε βρήκες το κατάλληλο μέρος. Στο Fatto a mano το παγωτό είναι μαλακό, απίθανα κρεμώδες, χωρίς ενισχυτικά γεύσης, χρωστικές και σταθεροποιητές. Μία άλλη ιδιαιτερότητα του καταστήματος είναι ότι εδώ χρησιμοποιούν μόνο φρέσκα φρούτα και ουχί πούλπες. Αν πετύχετε σορμπέ σύκο, αχλάδι, ανανά ή φράουλα, θα εκπλαγείτε. Ο δημιουργός τους, Γιάννης Νύκταρης, της γνωστής οικογενείας παξιμαδοποιών, δεν ενδίδει σε ευκολίες. Το παγωτό τριαντάφυλλο, για παράδειγμα, γίνεται με κρύα εκχύλιση ροδοπετάλων από το Συνεταιρισμό Κοζάνης και όχι με αιθέρια έλαια, έτοιμο εκχύλισμα, σιρόπι κ.λπ. Το ίδιο και το παγωτό με γεύση καφέ, για το οποίο δεν χρησιμοποιεί σκόνη ή έτοιμο εσπρέσο, αλλά ψήνει ολόκληρους κόκκους μέχρι να ιδρώσουν και τους εκχυλίζει μέσα στο γάλα. Εξαιρετικό είναι και το σορμπέ λεμόνι με βασιλικό. Εκτός από το εργαστήριο του Περιστερίου, δεν αποκλείεται να δοκιμάσετε το παγωτό του και σε καλά εστιατόρια (π.χ. του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετάνια») και στο Ηράκλειο Κρήτης.
Κώστα Βάρναλη 21, Περιστέρι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 577 7407


Αφοί Ασημακόπουλοι

Κλασικά παγωτά, ίδια και απαράλλαχτα εδώ και χρόνια, χωρίς μείγματα και πρόσθετα, στο παλαιότερο ζαχαροπλαστείο της Αθήνας, που λειτουργεί από το 1915! Η παρφέ κρέμα είναι... παρφέ, γεύμα κανονικό, με καλής ποιότητας ξηρούς καρπούς και φρουί γλασέ. Το ίδιο και η σοκολάτα. Το φιστίκι, απαλό, κρεμώδες και με φίνα γεύση. Τα σορμπέ φράουλα και λεμόνι, η «ιδέα» του σορμπέ. Από τις νεότερες γεύσεις ωραίες είναι αυτές με το γιαούρτι, το δαμάσκηνο (με ξερό φρούτο), και το σύκο με τσίπουρο. Το γάλα είναι από παραγωγούς δικούς τους στα Μεσόγεια. Όντας γαλακτοπώλες αναντάμ παπαντάμ οι Ασημακόπουλοι ξέρουν απ’ αυτά…
Χαριλάου Τρικούπη 82, Αθήνα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 361 0092


Choco Latte Milano

Τρία είναι τα στοιχεία που κάνουν ξεχωριστή την εν λόγω τζελατερία: οι αγνές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται (ελληνικό γάλα, φρέσκα φρούτα, ξηροί καρποί, σοκολάτα και κακάο από την Ιταλία), η μεγάλη ποικιλία γεύσεων -συνηθισμένων και πιο πρωτότυπων, όπως η zuppa inglese- οι οποίες όμως εναρμονίζονται με την εποχικότητα (δεν θα βρείτε δηλαδή παγωτό καρπούζι το χειμώνα) και το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης, Στέφανο Πάλμας, αν και νεότατος, διαθέτει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στο παγωτό, αφού βοηθούσε στο κατάστημα του Ιταλού θείου του στο Μιλάνο.
Λεωφ. Αλίμου 59, Άλιμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 213 023 1660

Ninnolo

Παγωτό χωρίς κρέμα γάλακτος και αυγά γίνεται; Κι όμως γίνεται. Το πώς δεν το ξέρουμε, μια και αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό των ιδιοκτητών. Αυτό που μάθαμε μόνο είναι ότι το γάλα που χρησιμοποιείται προέρχεται από τη Φάρμα Στάμου και παστεριώνεται στο κατάστημα, ενώ τα σορμπέ φτιάχνονται με φρέσκα φρούτα, εκτός από τα εξωτικά, για τα οποία αναγκαστικά χρησιμοποιούνται πούλπες. Δοκιμάστε το παγωτό νοτσιόλα και το φιστίκι Αιγίνης, ενώ για μια πιο ιδιαίτερη και γκουρμέ γεύση, τη σοκολάτα με τσίλι.
Αγίου Δημητρίου 8, Κηφισιά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 801 2765

Χαρά

Διαχρονικό, καλτ ζαχαροπλαστείο με εσάνς παλιάς Αθήνας, που φτιάχνει εκλεκτό παγωτό με αττικό γάλα ήδη από το 1969. Το σικάγο, που είναι μία υπερπαραγωγή (δεν το καταφέρνει ένας μόνος του), το πληθωρικό παρφέ και το μαστιχωτό καϊμάκι με το σιροπιασμένο πολίτικο εκμέκ αξίζει να τα απολαύσετε επιτόπου, στα τραπεζάκια έξω, σερβιρισμένα με φροντίδα περισσή, σε vintage τσίγκινες ή γυάλινες γόνδολες. Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα πάρετε και για το σπίτι. Τι σπέσιαλ να διαλέξετε; Σίγουρα το Maracaibo (σοκολάτα γάλακτος με αγριοκέρασο), το μπισκότο, το παγωτό της χανούμισσας (κρέμα με κομμάτια από φύλλο κανταΐφι) ή του Πασά (κρέμα με κομμάτια μπακλαβά) και το παλιομοδίτικο αλλά νοστιμότατο tutti frutti (κρέμα με φρουί γλασέ). Ωραία, επίσης, η μόκα και η καραμέλα. Αν πετύχετε γρανίτα καρπούζι, μην την προσπεράσετε.
Πατησίων 339, Ανω Πατήσια
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 228 7266

Cremino 

Το εν λόγω μαγαζί αποτελεί έναν κρυμμένο θησαυρό της Αθήνας. Εδώ, ανάλογα με την εποχή, βγαίνουν και διαφορετικές γεύσεις. Το παγωτό τριαντάφυλλο είναι από τα κόκκινα τριαντάφυλλα του κήπου της ιδιοκτήτριας, Αθανασίας Καταλιακού, και γίνεται με εκχύλιση των πετάλων στο γάλα. Το ίδιο γίνεται και με τους λεμονανθούς. Το καϊμάκι φτιάχνεται με βουβαλίσιο γάλα και είναι από τις πιο δημοφιλείς γεύσεις, όπως και το παγωτό κουρκουμάς. Στα ιδιαίτερα παγωτά του καταστήματος θα εντοπίσετε διάφορα μπαχαρικά και τσάγια σε ασυνήθιστους συνδυασμούς, όπως το μοχίτο και η μπίρα με την πικρή σοκολάτα! Τα παγωτά είναι όλα ημέρας.
Νίκης 50Α, Αθήνα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 694 843 0104


Βάρσος

 Πρόκειται για ένα all time classic ζαχαροπλαστείο της Κηφισιάς, που μετρά 124 χρόνια εμπειρίας στον χώρο του παγωτού και των γλυκών. Όλα εδώ παρασκευάζονται με ελληνικό γάλα αγελάδος. Το καϊμάκι, που είναι και το πιο φημισμένο, φτιάχνεται από πρόβειο γάλα, γι’ αυτό έχει μεστή γεύση και έντονη, εξαίσια μυρωδιά. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα και το παρφέ σοκολάτας, καθώς και το φουντούκι. Αυτή την περίοδο θα βρείτε παγωτά βερίκοκο και ροδάκινο. 
Κασσαβέτη 5, Κηφισιά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 801 2472


Κωνσταντινίδης

Η γνωστή αυτή αλυσίδα ζαχαροπλαστείων ξεκίνησε τη δραστηριότητά της πίσω στο μακρινό 1920. Αυτό που θα σας εντυπωσιάσει, σε όποιο από τα καταστήματα Κωνσταντινίδη βρεθείτε, είναι το κατάμαυρο παγωτό βανίλια. Ακούγεται οξύμωρο, αλλά δεν είναι, αν σκεφτεί κανείς ότι το χρώμα της φυσικής βανίλιας είναι το μαύρο. Με ειδική, λοιπόν, επεξεργασία του φλοιού της δημιουργείται αυτό το ιδιαίτερο χρώμα αλλά και η κάπως κοκκώδης υφή της. Από τις πιο κλασικές γεύσεις να δοκιμάσετε τα παρφέ κρέμας και σοκολάτας, το καϊμάκι, το φιστίκι Αιγίνης και τη σοκολάτα. Νόστιμο είναι και το χειροποίητο ξυλάκι με γεύση μπισκότο, ενώ οι τούρτες παγωτό γίνονται ανάρπαστες.
Λ. Ποσειδώνος 67, Γλυφάδα, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 894 9600
Λ. Μεσογείων 86, Γουδί, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 771 1644
Λ. Κηφισίας 129, Αμπελόκηποι, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 698 2601

Δεν υπάρχουν σχόλια: