Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Στη Ρουμανία βρέθηκε το πιο απομονωμένο οικοσύστημα στον κόσμο με κατοίκους παράξενα πλάσματα

pischera
written by ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Μαΐ 16, 2016


Aν θα θέλαμε να φτιάξουμε ένα ακόμη σπήλαιο Movile θα έπρεπε με απλά λόγια να ακολουθήσουμε την παρακάτω συνταγή:
1. Δημιουργήστε μια σειρά από στενά υπόγεια τούνελ και μικρές πισίνες από ασβεστόλιθο.
2. Συνδέστε τη σπηλιά σας με μια δεξαμενή ασβεστόλιθου γεμάτη νερό που είναι ήδη ανέγγιχτη για δεκάδες χιλιάδες χρόνια.
3. Επιτρέψτε σε εκατοντάδες είδη να εισέλθουν στην κατασκευή
4. Σφραγίστε ξαφνικά το σύστημα μεε ένα παχύ στρώμα αργίλου για να καταστεί αδιαπέραστο σε υπέργεια στοιχεία.
5. » Ψήστε» στους 25 βαθμούς Κελσίου για 5,5 εκατομμύρια χρόνια.
Όταν ανοίξετε και πάλι το σύστημα, τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά…
Τα αρθρόποδα και σχεδόν όλοι οι οργανισμοί του σπηλαίου έχουν απολέσει το χρώμα τους. Κάποια ήταν λευκά ή και σχεδόν διάφανα. Πηγή: www.lifo.gr
Τα αρθρόποδα και σχεδόν όλοι οι οργανισμοί του σπηλαίου έχουν απολέσει το χρώμα τους. Κάποια ήταν λευκά ή και σχεδόν διάφανα.
Όσο το ανθρώπινο είδος εξελίσσονταν στις πεδιάδες της Αφρικής, ένα διαφορετικό είδος εξέλιξης, λάμβανε χώρα σε ένα σπήλαιο στη Ρουμανία. Οι εντομοειδείς κάτοικοι του Σπηλαίου Movile αποκόπηκαν από τον έξω κόσμο περισσότερο από πέντε εκατομμύρια χρόνια πριν, και όταν στα τέλη του 1890 το σπήλαιο ανακαλύφθηκε, αποκάλυψε ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο οικοσύστημα. Το Movile θεωρείται σήμερα ότι είναι το πιο απομονωμένο οικοσύστημα στον κόσμο, και οι επιστήμονες μόλις τώρα αρχίζουν να ξετυλίγουν και να κατανοούν τα μυστικά του.
Χρειάστηκαν χρόνια για να ξεκινήσει η καταγραφή των πλασμάτων στο Σπήλαιο Movile για διάφορους λόγους. Πρώτον, είναι ένα επικίνδυνο περιβάλλον με δηλητηριώδη ατμόσφαιρα. Η είσοδος στο σπήλαιο απαιτεί συνδυασμό καταδύσεων και εξερεύνησης σπηλαίων. Θα πρέπει κανείς να κατέβει από ένα στενό φρεάτιο 20 μέτρων, να αναρριχηθεί μέσα από μικροσκοπικές σήραγγες ασβεστόλιθου πριν τελικά φτάσει στο κύριο σπήλαιο. Η ρουμανική κυβέρνηση είναι επίσης πολύ επιλεκτική σχετικά με το ποιος επιτρέπεται να εισέλθει για έρευνα στο σπήλαιο με το φόβο να μην διαταραχθεί η ευαίσθητη οικολογική ισορροπία. Μόνο μερικές δεκάδες επιστήμονες έχουν τη δυνατότητα να το επισκεφθούν και συμμετέχουν στην έρευνα τους μυστηριώδους σπηλαίου.
Οι σπηλαιολόγοι που ερευνούν το σπάνιο αυτό οικοσύστημα
Οι σπηλαιολόγοι που ερευνούν το σπάνιο αυτό οικοσύστημα
Οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει πως το Movile είναι γεμάτο ζωή και πως οι κάτοικοί του δεν ενοχλούνται με τα υψηλά επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα και υδροθείου στον αέρα. Με μόνο το ήμισυ της συνηθισμένης συγκέντρωσης οξυγόνου, οι άνθρωποι πρέπει απαραιτήτων να φορούν αναπνευστικές συσκευές για να επιβιώσουν, αλλά οι ζωντανοί οργανισμοί του είναι ακόμη περισσότεροι στα σημεία όπου η ατμόσφαιρα είναι πολύ επιβαρυμένη.
Τα περισσότερα πλάσματα πιστεύεται ότι έχουν φτάσει στο σπήλαιο πάνω από πέντε εκατομμύρια χρόνια πριν, όταν ο ασβεστόλιθος σφράγισε την είσοδο και τα εγκλώβισε στο νέο τους σπίτι. Τα περισσότερα έντομα έχουν έκτοτε προσαρμοστεί στο απόλυτο σκοτάδι, χάνοντας τα μάτια και τη χρώση τους. Πολλά έχουν επίσης αναπτύξει μακρύτερα πόδια και κεραίες για να αισθάνονται το περιβάλλον στο σκοτάδι. Μεταξύ άλλων συναντά κανείς σπάνια είδη αραχνών, ψευδοσκορπιούς, νεροσκορπιούς, σαρανταποδαρούσες, και βδέλλες.
Ένας νεροσκορπιός θρέφεται από ένα οστρακόδερμο
Ένας νεροσκορπιός θρέφεται από ένα οστρακόδερμο
Το οικοσύστημα βασίζεται εξ ολοκλήρου στα χημειοσυνθετικά βακτήρια που εξάγουν άνθρακα από τον αέρα χωρίς τη βοήθεια του φωτός. Τα πιο πολλά βακτήρια χρησιμοποιούν το διοξείδιο του άνθρακα, και άλλα απορροφούν τον άνθρακα από μεθάνιο. Το βακτηριακό φιλμ που καλύπτει το νερό και τα τοιχώματα είναι το σημείο όπου όλα τα θρεπτικά συστατικά εισέρχονται σε αυτό το οικοσύστημα, και αυτό είναι το μόνο γνωστό παράδειγμα ενός τέτοιου συστήματος. Οι μικρότεροι θρέφονται από τη λάσπη και γίνονται το γεύμα για τους μεγαλύτερους.
Οι επιστήμονες ενδιαφέρονται για τα ζώα στο σπήλαιο, αλλά τα βακτήρια θα μπορούσαν να παρέχουν συμβουλές για το πώς η ζωή λειτούργησε όταν Γη ήταν ακόμη πολύ νέα. Με την υψηλή θερμότητα, τα τοξικά αέρα και τον ελάχιστο φωτισμό, οι συνθήκες είναι πολύ παρόμοιες με εκείνες της Γης πριν από δισεκατομμύρια χρόνια. Μερικοί εξετάζουν επίσης την ιδέα της χρήσης αυτών των βακτηρίων για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, καθώς το διοξείδιο του άνθρακα και το μεθάνιο είναι οι μεγαλύτεροι ένοχοι.
ttjkw
Όπως και να έχει, αυτό το σπήλαιο στη Ρουμανία, είναι σίγουρα πως έχει πολλά περισσότερα μυστικά να αποκαλύψει. Υπάρχουν ακόμη αρκετοί ζωντανοί οργανισμοί θαμμένοι στα ιζήματα του σπηλαίου, που περιμένουν να εντοπιστούν, και θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να ώστε κατανοήσουμε μερικές από τις βαθύτερες ερωτήσεις σχετικά με τη φύση της ζωής.

Με πληροφορίες από: ΒΒC / Geek.com
- See more at: http://apocalypsejohn.com/roumania-vrethike-apomonomeno-ikosistima-ston-kosmo-katikous-paraxena-plasmata/#sthash.X5EN25jq.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: