Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ!!!ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ ΗΠΑ!!!!ΡΩΣΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ!!!![ΒΙΝΤΕΟ]!!!

ΕΚΤΑΚΤΟ!!!ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ ΗΠΑ!!!!ΡΩΣΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ!!!![ΒΙΝΤΕΟ]!!!


Το ρωσικό Ναυτικο απάντησε στις αποστολές αμερικανικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα, αποστέλοντας πλοία συλλογής πληροφοριών που πραγματοποίησαν κατασκοπευτική επιχείρηση στους ναυστάθμους της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ και στον Κόλπο του Μεξικού.
Αυτό ανακοίνωσε το Πεντάγωνο και το αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα washingtontimes.com.
«Γνωρίζουμε ότι τα ρωσικά πλοία «Viktor Leonov» και «Nikolay Chiker» επιχειρούν σε ύδατα που βρίσκονται εκτός των αμερικανικών χωρικών υδάτων αλλά κοντά στην Κούβα», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Τομ Crosson, εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
«Σεβόμαστε την ελευθερία όλων των εθνών, όπως αντικατοπτρίζεται στο διεθνές δίκαιο, έτσι ώστε πολεμικά σκάφη να επιχειρούν πέραν των χωρικών υδάτων άλλων εθνών», δήλωσε ο ίδιος.
 
Το ρωσικό πλοίο «Leonov» είναι ένα πλοίο συλλογής πληροφοριών εξοπλισμένο με υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό, ηλεκτρονικής κατασκοπείας. Το πλοίο «Chiker» είναι ένα ποντοπόρο ρυμουλκό που έχει ως αποστολή την συνοδεία του πλοίου υποκλοπών, στην αποστολή του.
Πρόκειται για την άμεση απάντηση του Κρεμλίνου σε μια σειρά μη φιλικών ενεργειών των Αμερικανών απέναντι στην Ρωσική Ομοσπονδία, που αποσκοπεί στο να καταδείξει στους Αμερικανούς ότι διαθέτει ισοδύναμες ικανότητες στο να βρεθεί έξω από την "πόρτα" των ΗΠΑ, και να πραγματοποιεί επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών.
Αξιωματούχοι του Πενταγώνου «υποψιάζονται» ότι τα ρωσικά πλοία, αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης ρωσικής κατασκοπευτικής επιχείρησης, που διεξήχθη τον Μάρτιο, έναντι της αμερικανικής βάσης πυρηνικών υποβρυχίων στο Kings Bay Ga και άλλων στρατιωτικών εγκαταστάσεων των ΗΠΑ.
Και τα δύο πλοία εντοπίστηκαν να επιχειρούν στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντα των ΗΠΑ κοντά στον πολεμικό ναύσταθμο Mayport Fla, ο οποίος βρίσκεται νότια της Ναυτικής Βάσης των πυρηνικών Υποβρυχίων Kings Bay, αναφέρει το αμερικανικό άρθρο.
Εάν δεν είχε προκληθει η ουκρανική κρίση, με υπαιτιότητα των ΗΠΑ και της ΕΕ, δεν θα δινόταν ιδίτερο βαρος στην επιχέιρηση αυτή, και ούτε οι ίδιοι οι Ρώσοι θα προχώραγαν σε τέτοιο εγχείρημα. Τώρα όμως διανύουμε μια ψυχροπολεμική περίοδο, στην οποία οι Αμερικανοί δεν νιώθουν ιδιαίτερα ασφαλείς, εάν κάποιος παρακολουθεί τις κινήσεις τους έξω από την Ανατολική Ακτή, που ειναι και το επίκεντρο της οικονομικής της δραστηριότητας.
Δεν έχει πολύ καιρό άλλωστε που Αμερικανοί αναλυτές μίλησαν για την ελλειπή αντιπυραυλική άμυνα, στις νότιες Πολιτείες των ΗΠΑ, και ότι υπάρχει μεγάλο κενό ασφαλείας σε περίπτωση μια κοντινής πυραυλικής επίθεσης.
Σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας, είναι πιθανό η ρωσική ηλεκτρονική κατασκοπεία να σχετίζεται με την παρακολούθηση των αμερικανικών πυρηνικών υποβρυχίων, ως μέρος πυρηνικής άσκησης των ρωσικών στρατηγικών δυνάμεων που διεξάγονταν ταυτόχρονα και στην ρωσική επικράτεια.
Σύμφωνα με τη ρωσικά στρατιωτικά δημοσιεύματα, περίπου 10.000 Ρώσοι στρατιώτες και 1.000 στρατιωτικά συστήματα και πύραυλοι, της ρωσικής διοίκησης στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων, συμμετείχαν σε άσκηση από από 17 έως 19 Απρ.2014. Γεγονός που συμπίπτει με την διέλευση ενός από τα εν λόγω πλοία και συγκεκριμένα του Chiker από την Κούβα και το βόρεια τμήμα της Φλόριντα στις 19 Απριλίου.
«Οι ρωσικές ασκήσεις τεστάρισαν στην ουσία την συνοχή και τις δεξιότητες των μονάδων μας, τις εκδοθείσες εντολές καθ’ όλη την διαδικασία της ειδοποίησης, στοχοποίησης, για την επίτευξη των απαιτούμενων αποτελεσμάτων υπό διαφορετικές συνθήκες και σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΑΜ στο πρακτορείο Interfax, για τις ασκήσεις αυτές.
Το πλοίο «Chiker» είναι επίσης γνωστό για την υποστήριξη των υποβρύχιων καθώς είναι εξοπλισμένο με την ικανότητα ανύψωσης, για την εξυπηρέτηση τυχών τεχνικών προβλημάτων των ρωσικών υποβρυχίων.
Ο αμερικανός αντισυνταγματάρχης Crosson αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω τις ρωσικές ναυτικές δραστηριότητες. «Δεν θα ήταν κατάλληλο για μένα να μιλήσω για τις πράξεις μη αμερικανικών σκαφών που επιχειρούν πέρα από τα χωρικά ύδατα των ΗΠΑ», είπε ο ίδιος.
Η μεγάλης κλίμακας ρωσική πυρηνική άσκηση, που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες, "θορύβησε" τους Αμερικανούς, γατί συνειδητοποίησαν ότι η Ανατολική και η Δυτική Ακτή είναι ιδιαιτέρως ευάλωτες, και λόγω του μεγάλου μήκους τους, και λόγω της ανεπαρκούς προστασίας τους από τον ισχυρό ρωσικό υποβρυχιακό Στόλο, τα οποία λόγω «κεκαλυμμένης πλεύσης» μπορούν εύκολα να φτάσουν σε τέτοια απόσταση που να καθιστούν οποιαδήποτε αντιπυραυλική άμυνα ανήμπορη να αντιδράσει εγκαίρως. 
Μη ξεχνάμε ότι το 2012 Αμερικανοί αξιωματούχοι, δήλωσαν, ότι ένα ρωσικό υποβρύχιο κλάσης Akula ανιχνεύτηκε να επιχειρεί κοντά στην αμερικανική Ανατολική Ακτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: