Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

«Πρόεδρε, μην στραγγαλίζετε την εκπαίδευση»!

«Πρόεδρε, μην στραγγαλίζετε την εκπαίδευση»!

Κραυγή διαμαρτυρίας υπό απόλυση εκπαιδευτικού στον Κάρολο Παπούλια.

«Χρόνια πολλά, Πρόεδρε, για σας», φώναξε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια μια εκπαιδευτικός, καθηγήτρια, κατά την άφιξή του στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Νυδρί της Λευκάδας για την δοξολογία, ενώ παράλληλα προσπάθησε να του εγχειρίσει ένα γράμμα.
Επικράτησε προς στιγμή σύγχυση, η ασφάλεια του Πρόεδρου απομάκρυνε την διαμαρτυρόμενη εκπαιδευτικό, ενώ δόθηκε εντολή να την πάνε με περιπολικό στο Α.Τ. για να πάρουν τα στοιχεία της.
Η καθηγήτρια, αξιοπρεπής, εξήγησε σε κάποιους πολίτες οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την αντιμετώπισή της απ' την ασφάλεια, ότι «στο γράμμα παρακαλώ τον Πρόεδρο, ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να στραγγαλιστεί η εκπαίδευση, κάτι που γίνεται με μια σειρά μέτρων, όπως η κατάργηση μαθημάτων με το νέο σύστημα».
Με την παρέμβαση και παριστάμενων δημοσιογράφων τελικά η εκπαιδευτικός δεν οδηγήθηκε στο Α.Τ., ενώ άνδρας της ασφάλειας του Κάρολου Παπούλια την διαβεβαίωσε ότι ο Πρόεδρος ζήτησε να του παραδοθεί η επιστολή μετά το τέλος της δοξολογίας και το θέμα εκεί έληξε (το σχετικό βίντεο τραβήχτηκε από την Μυρτώ Μουζάκη).
Μετά τη λήξη της δοξολογίας ο Κάρολος Παπούλιας σε σύντομη δήλωση που έκανε υπογράμμισε μεταξύ άλλων την ελπίδα «η σημερινή μέρα να είναι η αφετηρία της απαλλαγής του ελληνικού λαού απ' το βάρος που δυστυχώς για αρκετό χρόνο βαστάει».
Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών της Λευκάδας με τον Πρόεδρο πήγαν σε ουζερί στο λιμάνι του Νυδριού για ένα τσίπουρο...
Δείτε το αποκλειστικό βίντεο:


Read more: http://www.newsbomb.gr/bloggers/markopedio/story/336186/proedre--min-straggalizete-tin-ekpaideysi#ixzz2c7LmmI2a

Δεν υπάρχουν σχόλια: