Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΘΕΜΑ «ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ»

ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΘΕΜΑ «ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ»

Για το Μακεδονικό θέμα, που οι «αρμόδιοι» της Πατρίδας μας είχαν βαφτίσει «ανύπαρκτο», στην προσπάθειά τους να καθησυχάσουν τον λαό της Ελλάδος, βυθιζόμενοι πρώτα στην ανυπαρξία τους, μαζί με άλλες αλήθειες, έχω γράψει στο ανέκδοτο βιβλίο μου – ποιος, αλήθεια, να εκδώση ένα τέτοιο βιβλίο – 36 χρόνια στο μικρόφωνο! 

          Σήμερα, ανοίγοντας την αλληλογραφία του Διαδικτύου, σταμάτησα στο μήνυμα που έλαβα από τα ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ με τον τίτλο: ΒΟΜΒΑ: "ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ" > ΛΙΑΝΑ ΣΟΥΒΑΛΤΖΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ Posted: 24 Aug 2013 09:05 AM PDT

          Η αρχαιολόγος Λιάνα Σουβαλτζή, την οποία εγώ, τουλάχιστον, χαρα-κτηρίζω ως μία άξια εργάτιδα στην ειδικότητά της, με κριτήριο την αιτία χάριν της οποίας ξεκίνησε την προσπάθειά της για την αποκάλυψη του τάφου του Μεγίστου μεταξύ των Μεγάλων της Παγκόσμιας Ιστορίας, εννοώ τον Μέγα Αλέξανδρο και αληθινή Ελληνίδα πατριώτισσα, ούτε λίγο ούτε πολύ, αποκαλύπτει ευθαρσώς όλη την αλήθεια των εμποδίων, που την ανάγκασαν – ελπίζω προσωρινά – να σταματήση αυτήν την εθνικής, αλλά και Παγκοσμίου σημασίας προσπάθειά της.


          Αλλά, ας επανέλθουμε στην ουσία του Μακεδονικού θέματος, ξε-κινώντας από τον χειρισμό του τόσο από μέρους των «αρμοδίων» της Ελ-λάδος, όσο και από μέρους της Δημοκρατίας Βαρντάρσκα.
 
          Ας εξετάσουμε – σε πρώτη φάση – τις ενέργειες του ηγέτη της πά-λαι ποτέ Γιουγκοσλαβίας, του Στρατάρχη Γιόσηπ Μπρος Τίτο, ο οποίος κάποια στιγμή αποφάσισε να μετονομάση την Δημοκρατία Βαρντάρσκα, σε Република Македонија (Δημοκρατία Μακεδονία).
 
          Κατά πρώτον λόγο, ας δούμε ποιος ήταν πραγματικά, ο δήθεν Κροά-της Γιόσηπ Μπρος Τίτο και γιατί πήρε αυτήν την απόφαση.
 
Πολύ λίγοι γνωρίζουν την βασική αιτία της διαμάχης Τίτο – Στάλιν, αλλά με μεγάλη μου χαρά, διαβάζοντας το τελευταίο βιβλίο του φίλου μου Στρατηγού ε.α. Γεωργίου Αϋφαντή «Οι Μεγάλες Απάτες», διαπίστωσα άλλη μια φορά, πόσο βαθιά ερευνά, ό,τι γράφει! Συνιστώ όλα τα βιβλία του!
 
Έτσι, με την άδειά του, μεταφέρω την αποκάλυψη άλλης μιας μεγά-λης αλήθειας, όπως την περιγράφει στις σελίδες: 115 – 116 και 117.
 
«Όλοι γνωρίζετε, ότι ο Στρατάρχης Τίτο ήτο αρχηγός των Γιουγκο-σλάβων ανταρτών και μετά την αποχώρησιν των Γερμανών, διοίκησε δικτατορικά την Γιουγκοσλαβία για δεκάδες χρόνια. Γνωρίζεται όμως, την καταγωγή του και αν ηργάζετο για τα συμφέροντα των Γιουγκοσλάβων ή του κομμουνισμού ή τα συμφέροντα των Σιωνιστών;
 
Ο Τίτο JOSEPH WALTER WEISS γεννήθηκε εις την Πολωνία, και, όντας πράκτορας των «Σοβιετικών», υπηρέτησε στις πρεσβείες Καμπούλ, Τεχεράνη και Άγκυρα. Από την Άγκυρα τον στέλνει ο Στάλιν, ως απόλυτο έμπιστόν του, εις την Γιουγκοσλαβία διά να ποδηγετήση το αντάρτικο των Γιουγκοσλάβων, με το νέο όνομά του Ιωσήφ Μπροζ, το οποίον δεν άρεσε εις αυτόν και επέλεξε το όνομα «ΤΙΤΟ»1 ενός Ήρωα του Δημοκρατικού Στρατού της Ισπανίας, ο οποίος είχε σκοτωθή σε μάχη με τον Φράνκο και παρουσιάσθη ως ήρωας.
 
_____________________________
 
1.  Βέβαια, οι κομμουνιστές, όντας οι μεγαλύτεροι πλαστογράφοι των ιστοριών, αποδίδουν το προσωνύμιο «ΤΙΤΟ» ως εξής: Ο Ιωσήφ Μπροζ καθόριζε με ακρίβεια την εργασία του κάθε συντρόφου, λέγοντας: Ти то… (δηλ. Εσύ αυτό) και έτσι… πήρε το προσωνύμιο «ΤΙΤΟ»… (Κ. Μαυρόπουλος).           
 
Και τώρα να καταλάβετε πώς οι κυβερνήσεις των Μεγάλων Δυνά-μεων παίζουν το παιγνίδι των Σιωνιστών. Το 1948, αι κυβερνήσεις ΗΠΑ και Αγγλίας απεφάσισαν να προβούν εις την τροποποίησιν των Ελληνικών συνόρων, υπέρ του πιστού των συνεργάτη Τίτο, προς ιακνοποίησιν των απαιτήσεών του. Το έργο αυτό ανέθεσαν εις τους υπουργούς Εξωτερικών Στετίνιους και Μακ Νηλ. Η τροποποίησις αυτή απετράπη, χάριν εις την σθεναράν άρνησιν, του Βέτο, του Υπουργού Εξωτερικών της Σοβιετικής Ενώσεως Γκρομύκο. Εάν δε σκεφθούμε, ότι την εποχήν εκείνην η Σοβιε-τική Ένωσις υπεστήριζε με κάθε μέσον τους αναρχικούς κομμουνιστάς, διά την κατάλυσιν διά των όπλων, με θερμότατον εμφύλιον πόλεμον, της Ελληνικής Δημοκρατίας, η ενέργεια αυτή του Γκρομύκο, φαίνεται το ολιγότερον παράλογη.
 
          Και όμως, ήτο η πλέον ενδεδειγμένη λύσις, διά τα συμφέροντα του Στάλιν. Διατί; Διά να το αντιληφθήτε, πρέπει να καταλάβετε καλά, ότι κοσμοκράτορες είναι οι Σιωνισταί και επειδή ο Στάλιν, ως εγωιστής και ατίθασος, μετά τον θρίαμβόν του εις τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο κατά του Χίτλερ, εσήκωσε κεφάλι στο Στρατηγείο των Σιωνιστών. Το στρατηγείο έδωσε εντολή εις τον επίσης εβραιοσιωνιστή Τίτο, να ανεξαρτοποιηθή από την Σοβιετικήν Ένωσιν, διά να ταπεινώσουν τον Στάλιν. Και αφού το έκανε, διά να τον ικανοποιήσουν, έδωσαν εντολή εις τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Αγγλίας, να του δώσουν την Μακεδονία της Ελλάδος ως αμοιβή. Εάν όμως, επραγματοποιείτο αυτό, τότε θα ισχυροποιείτο πάρα πολύ η θέσις του Τίτο, εις το κομμουνιστικό μπλοκ. Οπότε ο Στάλιν θα είχε και άλλες διαρροές προς τον Τίτο και θα εκλονίζετο η θέσις και η φήμη του. Διά το συμφέρον του, λοιπόν, επάτησε πόδι και αντέδρασε ισχυρότατα και απεφεύχθη η μεταβολή των συνόρων μας.
 
Ο Τίτο όμως, εχολώθη και απεφάσισε να ανταποδώση το κτύπημα και έκλεισε τα σύνορά του στους ένοπλους κομμουνιστάς, που πολεμούσαν τον Ελληνικό στρατό, τους οποίους υποστήριζε ο Στάλιν. Και παρ’ ολίγον θα ανέτρεπαν αυτήν την τυπικήν Δημοκρατίαν της Ελλάδος και θα την προσήρτων ως επαρχία της Σοβιετικής Ενώσεως.
 
Μόλις ο Τίτο έκλεισε τα σύνορά του, ο ένοπλος αγών εκρίθη αμέσως, υπέρ του Ελληνικού Στρατού. Διότι όταν ο στρατός τους επίεζε και κινδύ-νευαν, έμπαιναν εις την Γιουγκοσλαβία και όχι μόνον εσώζοντο, αλλά εκινούντο ταχέως και ασφαλώς μέσα εις το γιουγκοσλαβικό έδαφος και επερνούσαν πίσω, εις τα νώτα του Ελληνικού στρατού και τον εκτυπούσαν πισώπλατα. Επί πλέον, έχασαν τις βάσεις εκπαιδεύσεως των στελεχών των, διότι τις είχαν εις το γιουγκοσλαβικό έδαφος στο Μπούλκες, έχασαν και το πλείστον των χερσαίων οδών ανεφοδιασμού των, σε πολεμικό υλικό κυρίως.
 
Ο Τίτο λοιπόν, ΔΕΝ ήτο Γιουγκοσλάβος, ούτε κομμουνιστής, ούτε φίλος του Στάλιν, όπως πίστευε ο Στάλιν και τον προωθούσε σε επίλεκτες θέσεις, αλλά άνθρωπος των Σιωνιστών, οι οποίοι παρέσυραν τον Στάλιν, με δικούς των, που υπηρετούσαν στο επιτελείον του και προωθούσε τον Τίτο εκεί, που τον εχρειάζετο το Ιερατείο. Ως Εβραίος ο Τίτο, μετωνόμασε την Βαρντάρσκα (Σκόπια) Μακεδονία και ως Εβραίος, ζήτησε να παραχωρηθή η Μακεδονία στην Γιουγκοσλαβία.2 
 
___________________________
 
2.  Το τμήμα του παρόντος σχολίου, που αναφέρεται στα όσα γράφει ο φίλος μου Στρατη-γός ε.α. Γεώργιος Υφαντής για τον JOSEPH WALTER WEISS, δηλαδή, τον Τίτο, αποτελεί απόσπασμα του βιβλίου μου: 36 χρόνια στο μικρόφωνο, κατά την περιγραφή του Εμφυ-λίου πολέμου (Συμμοριτοπολέμου) στην Ελλάδα. (Κ. Μαυρόπουλος).   
 
Βεβαίως, ο JOSEPH WALTER WEISS (Τίτο), δικαιολογούσε την απόφασή του ως αντιπερισπασμό στις Κομμουνιστικές ηγεσίες της μεταπο-λεμικής Βουλγαρίας, που ως γνωστόν, έθεταν το θέμα της «Μεγάλης Βου-λγαρίας», διεκδικώντας την έξοδο τόσο στο Αιγαίο, όσο και στο Ιόνιο πέλα-γος, με την προσάρτηση ολόκληρου του τμήματος της Μακεδονίας της Ελ-λάδος, αλλά και της Νοτίου Αλβανίας, δηλαδή, της Βορείου Ηπείρου, ώστε έτσι, να συμπεριληφθή και η παλιά πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Αχρίδα…
 
Μετά τα σχέδια της μεταπολεμικής Γερμανίας και την συνένωση της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας με την Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας, για τον κατακερματισμό της Γιουγκοσλαβίας και την ευό-δωσή τους, χάριν της υποστήριξης των ΗΠΑ – πίσω τους κρύβονται πάντα οι Σιωνιστές – το Μακεδονικό πήρε νέες διαστάσεις με τις έντονες ενέρ-γειες των νέων ηγετών της Δημοκρατίας Βαρντάρσκα.
 
Σημειωτέον, ότι με τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας από την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ, χάριν των οποίων επετεύχθη ο κατακερμα-τισμός της Γιουγκοσλαβίας και συγκεκριμένα την 22α Απριλίου 1999, είχα γράψει το παρακάτω ποίημα:
 
 
 
ΛΑΟΙ  ΤΟΥ  ΚΟΣΜΟΥ  ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!
 
Λαοί του κόσμου, σηκωθείτε!
 
το Βελιγράδι αδικούν.
 
Κι όλοι της Γης οι κυβερνήτες
 
είτε χτυπούν είτε… σιωπούν!
 
Σκοτώνουν Σέρβους κι Αλβανούς,
 
δύο γειτονικούς λαούς…
 
Αύριο, ποιος έχει σειρά,
 
όταν οι γιάνκηδες ξανά –
 
πετώντας πια τα προσωπεία –
 
δείξουν ποιοι είναι στην ουσία;
 
Ας δείξουμε στην συμμορία
 
των δήμιων σ’ αυτήν την Γη,
 
πως είναι μια η προσταγή:
 
«Θάνατος ή Ελευθερία»!
 
Ορθώσου, ισχυρή Ρωσία,
 
κι οδήγα μας στη μάχη εσύ.
 
Δεν μας πτοούν ΝΑΤΟ και ΣΙΑ,
 
πάμε για νίκη ή θανή!
 
 
 
          Τότε, παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις μου τόσο με τον προ-φορικό, όσο και τον γραπτό λόγο, όλα τα Μέσα Μαζικής Πληροφόρησης τόσο της Ελλάδος, όσο και του εξωτερικού, έμεναν αδιάφορα για ένα πρω-τοφανές γεγονός στην Παγκόσμια Ιστορία: Εννοώ την δημιουργία του κράτους της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, που δημιουργήθηκε με βάση όχι της εθνικότητας, αλλά του θρησκεύματος!!!
 
          Κανείς, μέχρι σήμερα, δεν ενδιαφέρθηκε γι’ αυτό το τεράστιο θέμα, ούτε καν, ότι ο μουσουλμανικός πληθυσμός αυτού του κράτους, αποτε-λείται από εξισλαμισμένους δια της βίας, Σέρβους, Κροάτες και λοιπά έθνη της άλλοτε Γιουγκοσλαβίας.
 
          Κάτι ανάλογο, αν και σε άλλη βάση – εδώ είναι η εθνικότητα – συμ- βαίνει με την νεοσυσταθείσα Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου…
 
          Στην περίπτωση της ιστορικής αυτής περιοχής των Σέρβων, όλοι έκλεισαντα μάτια μπροστά στον προσχεδιασμένο από τον Εβραίο JOSEPH WALTER WEISS (Τίτο), μαζικό εποικισμό αυτής της περιοχής από πολίτες της πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβίας, αλβανικής καταγωγής!
 
          Το θέμα της δημιουργίας της «Μεγάλης Αλβανίας», είναι ιδιαίτερο, αν και πάλι οι «αρμόδιοι» της Ελλάδος, με πρώτον και καλλίτερο τον σημε-ρινό Πρόεδρό μας Κάρολο Παπούλια, που πολλοί «Έλληνες» πολιτικοί ετοιμάζονται να ψηφίσουν υπέρ μιας δεύτερης θητείας του!
 
          Γιατί, αφήνοντας για λίγο το Μακεδονικό, αναφέρθηκα ειδικά στον Κάρολο Παπούλια; Επειδή, ένα από τα πρώτα μελήματά του, όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου του 1987, ήταν η άρση του εμπολέμου με την Αλβανία! Απομένει να απαντήση, έστω και ετεροχρονισμένα: Γιατί; Με ποια ανταλλάγματα;
 
          Για άλλη μια φορά και πάντα με την άδειά του, προστρέχω στον φίλο μου Στρατηγό ε.α. Γεώργιο Αϋφαντή:
 
          ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΓΝΩΣΗ...
 

Στο βιβλίο του Γεωργίου Αϋφαντή "ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ" και στην σελίδα 881 γράφει:
 

 
         "Εις τις 15 Οκτωβρίου 1944,ο ΕΛΑΣ διαπράττει και νέα προδοσίαν εις βάρος της πατρίδος. Οι δυνάμεις του Ζέρβα, εν αντιθέσει με τον ΕΛΑΣ κατεδίωκαν τα γερμανικά στρατεύματα εις την Ήπειρον και τη στιγμή που έφθασαν εις τα σύνορα και θα έμπαιναν να ελευθερώσουν την Βόρειο Ήπειρο, ο ΕΛΑΣ συνεργαζόμενος με την Αλβανική ΤΣΕΤΑ μπήκαν μπροστά και διέκοψαν την προέλασι των ανταρτών του ΕΔΕΣ… Εάν δεν έκανε ο ΕΛΑΣ αυτή την ασχημίαν η Βόρειος Ήπειρος θα ήταν απο τότε ελεύθερη και θα γλύτωναν οι Βορειοηπειρώτες τα βασανιστήρια του Χότζα. Μερικοί λένε ότι μεταξύ των Ελασιτών της 8ης μεραρχίας της Ηπείρου οποίοι έφραξαν το δρόμο του Ζέρβα, ήταν και τότε ως καπετάνιος κάποιου τμήμα-τος και ο κ. Παπούλιας (σ.σ: ο σημερινός Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας που θέλουν να τον ξαναεκλέξουν. Ο κ. Παπούλιας ήταν και Υπουργός Εξωτερικών σε προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ), δια την συμμετοχήν όμως του κ. Παπούλια δεν το βρήκα που-θενά γραμμένο. Ας μας πεί την αλήθεια επίσημα, η σιωπή σημαίνει ενοχή. Καίτοι πέρασαν πολλά χρόνια απο το 1998 που εκυκλοφόρησε η Α' έκδοσις, ο κ. Παπούλιας δεν απάντησε...", συνεχίζει παρακάτω"...ο κ. Παπούλιας κτυπά δια δεύτερη φορά τους Βορειοηπειρώτες, έκανε μονομε-ρώς και παρανόμως, χωρίς την έγκριση της Βουλής και χωρίς να εξασφα-λίσει τα δικαιώματα των Βορειοηπεριωτών ή έστω ένα μικρό αντάλλαγμα απο τους Αλβανούς, την άρσιν του εμπολέμου με την Αλβανίαν δια να αποδυναμώσει όπως ισχυρίζονται οι Ηπειρώτες τις αποφάσεις και το κύρος του Συνεδρίου των...".Παρακάτω όμως διαβάζουμε:"... Ίσως δια να δικαιολογήσει τις πράξεις του δήλωσε στον δημοσιογράφο Γιάννη Μαρίνο ότι, οι αντάρτες του Ζέρβα(ΕΔΕΣ) ήσαν "ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ" των Άγγλων. Το εδημοσίευσε ο κ. Μαρίνος στις 3 Δεκεμβρίου 1987,εις το περιοδικό "ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ"...", ενώ λίγο πιο κάτω και στην σελίδα 883 γράφει ο Γεώργιος Αϋφαντής "...Και μια απόδειξις: Η εφημερίς "City Press" στις 8-2-2005 σελ. 4,γράφει δια τον κ. Παπούλια: "Απο τα Γιάννενα στο Προεδρικό Μέγαρο... Η πολιτική του δράση ξεκίνησε σε ηλικία μόλις 14 ετών, οπότε και έγινε ο νεότερος αντάρτης στο 15ο Σύνταγμα της 8ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ." Ορίστε και η απόδειξις της συμμετοχής σας κ. Παπούλια, εις την 8ην μεραρχίαν του ΕΛΑΣ"..."Τώρα απο την επιστολή του "Καπετάν Βασίλη" γνωρίζουμε ότι: "Στις 21-1-1944 ο Καπετάν Ορέστης (του ΕΛΑΣ) συνεμάχησε με τους Αλβανούς για την εξόντωσιν του Ζέρβα." και ερωτά ο Γεώργιος Αϋφαντής "...δια αυτό την 15-10-1944 ο ΕΛΑΣ με τους Αλβανούς φράξατε τον δρόμο του Ζέρβα προς την Βόρειο Ηπειρο;"
 
 
 
          Ξαναγυρίζω όμως, στο κύριο θέμα του σημερινού σχολίου μου, που είναι το Μακεδονικό!
 
          Οι ηγέτες της σημερινής Δημοκρατίας Βαρντάρσκα, λοιπόν, δεν παύουν να διεκδικούν με κάθε τρόπο για τον τόπο τους την ονομασία Μακεδονία, παρά το γεγονός, ότι πολλά κράτη ήδη, καθένα για ιδιοτελείς σκοπούς, έχουν αναγνωρίσει την Δημοκρατία Βαρντάρσκα, ως Μακεδο-νία. Τι επιδιώκουν; Τι άλλο, από την παντοιοτρόπως αναγνώρισή της από την Ελλάδα! Νομικά, ένας ιδιοκτήτης, είναι ο μόνος, ο οποίος μπορεί να μεταφέρει τα δικαιώματά του σε άλλον!
 
          Ερχόμενος στους χειρισμούς αρμοδίων» της Ελλάδος, που θα τους χαρακτηρίσω – επιεικώς εκφραζόμενος – επικίνδυνα αφελείς, για να μην δώσω τον βαρύ χαρακτηρισμό, που τους αξίζει: εθνοπροδοσία, θα παρα-θέσω άλλο ένα σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο μου: 36 χρόνια στο μικρόφωνο:
 
  Πριν μερικά χρόνια, βρέθηκα στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας με έναν Έλληνα επιχειρηματία και κάποια από τις ημέρες της εκεί παραμονής μας, στο τραπέζι μας βρέθηκε, όπως μου είπαν, ο Υπουργός Εξωτερικών αυτής της Δημοκρατίας της Βαλτικής.
 
Μεταξύ άλλων, τον ρώτησα, πώς κατέληξαν στην απόφαση της αναγνώρισης. Το επιχείρημά του, ήταν ατράνταχτο: «Απλά, επειδή κι εμείς είμαστε μια μικρή χώρα, η οποία επί πολλά χρόνια ήταν παιχνίδι στα χέρια των «Μεγάλων», υποστηρίξαμε το δικαίωμα μιας άλλης μικρής χώρας, να επιλέξη την ονομασία της!»
 
Όταν του εξήγησα, τι παιχνίδι παίζεται με την Βαρντάρσκα, η απά-ντησή του ήταν αποστομωτική: «Το λάθος δεν είναι δικό μας, αλλά εκεί-νων, οι οποίοι διαχειρίζονται την εξωτερική σας πολιτική! Αν γνωρίζαμε αυτά, τα οποία μου εκθέσατε, φυσικά, θα είχαμε πάρει άλλη θέση!..»  Και ο νοών, νοείτο!!!
 
Χαρακτηριστικό είναι ένα περιστατικό, που κυκλοφορεί, χωρίς να είναι, σαν ανέκδοτο:
 
«Ένα λαµπρό υπόδειγµα ρητορικής και πολιτικής από πρόσφατη συνεδρίαση των Ηνωμένων Εθνών, που έκανε τη διεθνή κοινότητα να χαμογελάσει: Ο λόγος του Έλληνα εκπροσώπου στα ΗΕ.
 
«Πριν ξεκινήσω, θέλω να σας πω κάτι για τον... Μέγα Αλέξανδρο. Όταν δάμασε τον Βουκεφάλα , κατά τον γυρισµό του, περνώντας τον Αξιό και βλέποντας το νερό, σκέφτηκε ότι ήταν µια
 
καλή ευκαιρία για µπάνιο.
 
Έβγαλε, λοιπόν, τα ρούχα του, τα... ακούµπησε στον βράχο  και µπήκε στο νερό. Όταν βγήκε και θέλησε να ντυθεί, τα ρούχα του είχαν εξαφανιστεί. Τα είχε κλέψει ένας Σλάβος της Μακεδονίας.»
 
        Τότε πετάχτηκε οργισµένος ο Σλαβοµακεδόνας εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ κι άρχισε να φωνάζη: «Τι είναι αυτά που λες; Οι Σλάβοι δεν ήταν εκεί τότε...»
 
      Οπότε ο Έλληνας εκπρόσωπος χαµογέλασε και είπε: «Τώρα που το ξεκαθαρίσαµε αυτό, µπορώ να ξεκινήσω την οµιλία µου...»!
 
     Κατ’ αρχήν, οι «αρμόδιοι» της Ελλάδος, δεν είχαν δικαίωμα να ονο-
 
 
 
 
 
μάσουν «ανύπαρκτο» ένα θέμα, που ξέφευγε από τα στενά όρια ενός οποιουδήποτε κράτους, μόνο και μόνο επειδή είχε και έχει Παγκόσμια σημασία. Ένα θέμα είναι αυτονόητα υπαρκτό, έστω και αν τίθεται μονο-μερώς. 
 
          Αν γνώριζαν καλά την Ιστορία της Ελλάδος, έπρεπε να προβάλουν διεθνώς, τα κάτωθι επιχειρήματα:
 
•  Η εμφάνιση των Σλάβων στον χώρο του Κάτω Δούναβη πραγμα-τοποιήθηκε τις πρώτες δεκαετίες του Στ΄ αιώνα·
 
•  Μόνο το μικρότερο τμήμα της Δημοκρατίας Βαρντάρσκα, αποτε-λεί γεωγραφικό τμήμα της Μακεδονίας·
 
•  Η ονομαζόμενη «Μακεδονική γλώσσα», δεν μπορεί να ονομα-στή γλώσσα ούτε καν διάλεκτος, επειδή δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ιδίωμα ή παραφθορά της γλώσσας, η οποία ομιλείται στην Βουλγαρία·
 
•  Ο πληθυσμός της Δημοκρατίας Βαρντάρσκα, κατά πλειοψηφία είναι αλβανικής εθνικότητας·
 
Εκτός αυτών των ακραδάντων επιχειρημάτων, οι «αρμόδιοι» της Ελ-λάδος έπρεπε να προσεταιρισθούν και τους Βουλγάρους επιστήμονες, επειδή οι «Μακεδόνες» της Δημοκρατίας Βαρντάρσκα, δεν προσπαθούν να παρουσιάσουν «δικό» τους μόνο τον Μέγα Αλέξανδρο, αλλά και τον Τσάρο της Βουλγαρίας (επί Βασιλείου Β΄ του Βουλγαροκτόνου)Σαμουήλ, με τους βολιάδες του…
 
Επιπροσθέτως αναφέρω, ότι στο διάστημα της παραμονής μου στην ΕΣΣΔ – Αύγουστος 1961 – Αύγουστος 1976 – είχα διαβάσει ένα βιβλίο για τον Τσάρο Σαμουήλ και τους βολιάδες του, στην «Μακεδονική γλώσσα».
 
Εκτός αυτού, μεταξύ των σοβιετικών πολιτών, οι οποίοι με παρακα-λούσαν να τους διδάξω την ελληνική γλώσσα, ήταν και μία ήδη κάτοχος Διπλώματος Υποψηφίου Διδάκτορος της Ιστορίας (Στην ΕΣΣΔ υπήρχε Δίπλωμα Υποψηφίου Διδάκτορος), δυστυχώς, μετά από τόσα χρόνια, δεν συγκράτησα το όνομά της, η οποία μου εξομολογήθηκε, ότι είχε επιλέξει ως θέμα της διατριβής της την «Μακεδονία», αλλά δεν μπορούσε να συγ-γράψη την Διδακτορική διατριβή της, επειδή όλα τα στοιχεία της Ιστορίας της «Δημοκρατίας Μακεδονία», τα οποία έπρεπε να χρησιμοποιήση για την διατριβή της, ήσαν στην ελληνική γλώσσα!!!
 
Και ο νοών νοείτο!
 
Κώστας Μαυρόπουλος (ο Σαντέτες)                Αθήνα 25 Αυγούστου 2013
 
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: