Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Μήπως το ΣτΕ δέχεται πιέσεις; Αναρωτιόμαστε: Μήπως;

Μήπως το ΣτΕ δέχεται πιέσεις; Αναρωτιόμαστε: Μήπως;

Καθώς για την τρικομματική κυβέρνηση άρχισε η αντίστροφη μέτρηση του χρόνου και με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ που ήλθε ως «από μηχανής θεός» και έδωσε τη λύση που επεδίωκε (εν. η κυβέρνηση), ας θυμηθούμε τα λόγια του πρώην υπουργού, καθηγητή του Παν. Αθηνών (τμήματος Νομικής) και βουλευτή κ. Προκόπη Παυλόπουλου.
Ο κ. καθηγητής μίλησε στις 10 Ιουνίου

στον EPLO (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου, Αχαιού 16 στο Κολωνάκι) όπου με παρουσία σημαντικών προσώπων (ομιλητών και παρισταμένων) πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – διάλογος με βασική θεματική «Συνταγματική αναθεώρηση και κοινωνικό κράτος». Το θέμα που ανέπτυξε ο κ. Παυλόπουλος ήταν: «Η αναθεώρηση του Συντάγματος προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των εγγυήσεων του κοινωνικού κράτους δικαίου».
Αναφερόμενος στον Νόμο 3900 του 2010 τον οποίο απεκάλεσε επανειλημμένως αντισυνταγματικό ο κ. Παυλόπουλος μεταξύ άλλων είπε πως τόσο η νομοθετική, όσο και η εκτελεστική εξουσία «πέταξαν το μπαλάκι» στο ΣτΕ μήπως και «τολμήσει» να κρίνει τον Νόμο Αντισυνταγματικό. Το δε σκεπτικό των εξουσιών ήταν το εξής: Εμείς τον ψηφίσαμε για να σωθεί το κράτος. Εσείς τώρα (εννοούσε το ΣτΕ) γκρεμίστε το!
Φυσικά στην αρχή της ομιλίας του φρόντισε να τονίσει πως θα μιλήσει ως πανεπιστημιακός καθηγητής και όχι ως πολιτικός.
Εφημερίδα των Κεφαλλήνων
Ευρυδίκη Λειβαδά


olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: