Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Ολονύχτια σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ στο Β΄ Υπόγειο του Πενταγώνου


Ολονύχτια σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ στο Β΄ Υπόγειο του Πενταγώνου

Επιβεβαιώθηκε η prionokordela.gr για το ρεπορτάζ της, καθώς η νύχτα που πέρασε ήταν εξαιρετικά κρίσιμη και δύσκολη, τόσο για την πολιτική, όσο και για την στρατιωτική ηγεσία του τόπου, καθώς το ΚΥΣΕΑ είχε προχωρήσει σε ολονύχτια σύσκεψη στο Β΄ Υπόγειο του Πενταγώνου,σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, εκτιμώντας διαρκώς τα δεδομένα με το Καστελόριζο και τις εξωφρενικά προκλητικές ενέργειες των Τούρκων γύρω από αυτό! Ο πρωθυπουργός,κ. Γιώργος Παπανδρέου είχε μακρά τηλεφωνική συνδιάσκεψη με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σύμφωνα και με τον ισραηλινό ιστότοπο debkafiles.
 
Η συνομιλία Νετανιάχου-Παπανδρέου πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με την ίδια πηγή, στη διάρκεια μακράς συνόδου του υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ, την οποία συγκάλεσε εκτάκτως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, υπό το φως των τουρκικών στρατιωτικών κινήσεων στη Μεσόγειο και των απειλών της Άγκυρας για τις πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Ο κ. Παπανδρέου, στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον κ. Νετανιάχου, ενημέρωσε για τις καταγραφόμενες κινήσεις του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος καθώς το τελευταίο 48ωρο παρατηρήθηκε αιφνίδια αύξηση των υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών πάνω από το Καστελόριζο. Τόσο στο Ισραήλ, όσο και στην Ελλάδα, φαίνεται αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν το αμοιβαίο αμυντικό σύμφωνο –χωρίς να αναμένουν το πράσινο από την Ουάσιγκτον– καθότι πιστεύουν ότι οι τουρκικές απειλές, που προκύπτουν από τις στρατιωτικές κινήσεις της Άγκυρας, είναι και πραγματικές και απτές, καταλήγει στο σχετικό ρεπορτάζ του ο ιστοτόπος debkafiles.
«Το Ισραήλ δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός και πρόσθεσε, « Θα δουν ποιες θα είναι οι αποφάσεις μας σε αυτό το ζήτημα. Τα πλοία του πολεμικού ναυτικού μας μπορούν να φτάσουν στην περιοχή ανά πάσα στιγμή», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στη διάρκεια της επίσκεψης του στην Τυνησία. Την είδηση μετέδωσε η ηλεκτρονική σελίδα της ισραηλινής εφημερίδας Jerusalem Post.
Πάντως τα ξημερώματα, οι Τούρκοι, μετά και τις πτήσεις των αεροσκαφών ηλεκτρονικού πολέμου του Ισραήλ στην ευρύτερη περιοχή, αποφάσισαν να αποχωρήσουν, για να επανέλθουν και πάλι σήμερα, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τον δείκτη ετοιμότητας σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ. Οι τρεις χώρες είναι αποφασισμένες να μην αντιδράσουν σπασμωδικά, ωστόσο παίρνουν όλα τα κατάλληλα μέτρα, για την περίπτωση που οι Τούρκοι, επιχειρήσουν να δημιουργήσουν De Facto καταστάσεις στο Αιγαίο και την Ν.Α Μεσόγειο…

prionokordela

Δεν υπάρχουν σχόλια: