Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεκίνησε το μεγάλο «ντου» στο πετρέλαιο της Λιβύης


Ξεκίνησε το μεγάλο «ντου» στο πετρέλαιο της Λιβύης

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι άρχισαν ήδη τις επαφές με τους αντάρτες, προκειμένου να εξασφαλίσουν συμφωνίες και συμβόλαια, γράφει η αυστριακή Die PresseΑν και οι αντικαθεστωτικοί επιθυμούν διακαώς να τιμωρήσουν τις κινεζικές εταιρίες εξαιτίας της αδράνειας του Πεκίνου, η εφημερίδα αναφέρει τα λόγια ενός Γερμανού επιχειρηματία ο οποίος δεν δείχνει να ανησυχεί για το γεγονός ότι το Βερολίνο απείχε από τη ψηφοφορία στον ΟΗΕ που εξουσιοδοτούσε τη στρατιωτική επέμβαση εναντίον του Καντάφι. Όπως λέει: «Η καγκελάριος τα έχει ήδη ξεκαθαρίσει…».

Η Handelsblatt, από τη πλευρά της, θεωρεί ότι η θέση της Γερμανίας στον αγώνα δρόμου για το λιβυκό πετρέλαιο απειλείται.
Η γερμανική οικονομική εφημερίδα θεωρεί πως η Τουρκία, η οποία υποσχέθηκε $300 εκατομμύρια σε βοήθεια προς τους αντάρτες, «έχει κερδίσει το παιχνίδι».
Η Ιταλία, που έχει κατασκευάσει μέρος των αντλιών πετρελαίου της Λιβύης βρίσκεται σε καλή θέση, αλλά ο Σαρκοζί αποκλείεται να δεχθεί η χώρα του να χάσει τη πρωτοκαθεδρία της από τις ιταλικές εταιρίες.
Όπως και να έχει, η Γερμανία θα τα βρει σκούρα, λέει η εφημερίδα. Με την απροθυμία της να βοηθήσει τους αντάρτες, η Γερμανία τα «χάλασε από την αρχή».

http://diepresse.com/home/politik/aussenpolitik/687686/Wettlauf-um-Libyens-Oel?direct=634545&_vl_backlink=/home/index.do&selChannel=103
http://www.handelsblatt.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: