Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Μοναχές εξαναγκάστηκαν να γίνουν σκλάβες του σεξ από ιερείς και επισκόπους. Τις βίαζαν και έκαναν εκτρώσεις. Οι αποκαλύψεις έγιναν δημόσια από τον Πάπα Φραγκίσκο...


Σε μια σειρά αποκαλύψεων προχώρησε 
ο πάπας Φραγκίσκος, 
όσων αφορά στο θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης των μοναχών από ιερείς. 

Ο Ποντίφικας παραδέχτηκε στην Associated Press ότι καλόγριες πέφτουν θύματα βιασμών από ιερείς και επισκόπους και ότι τις χρησιμοποιούν σαν σκλάβες του σεξ.  

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι μοναχές αναγκάζονταν να κάνουν πάνω από μια φορά έκτρωση ή και κάποιες άλλες οι οποίες γέννησαν  τα παιδιά τους αλλά δεν τα αναγνώρισαν ποτέ οι ιερείς ως δικά τους. 
«Είναι αλήθεια… υπήρξαν ιερείς, ακόμη και επίσκοποι που το έκαναν αυτό. Πιστεύω ότι συνεχίζεται αφού δεν σταματάει κάτι επειδή απλώς το έχεις αντιληφθεί. Προσπαθούμε εδώ και καιρό να το αντιμετωπίσουμε κι έχουν θέσει σε αργία ορισμένους ιερείς». 
Ο πάπας Φραγκίσκος είπε ότι ο προκάτοχός του, πάπας Βενέδικτος, είχε διαλύσει ένα γυναικείο μοναχικό τάγμα λίγο μετά την εκλογή του το 2005 «επειδή η σκλαβιά είχε γίνει μέρος του, ακόμη και η σεξουαλική δουλεία με πρωτεργάτες ιερείς και τον ιδρυτή του». Αν και δεν το κατονόμασε, ο εκπρόσωπος του Βατικανού είπε ότι επρόκειτο για ένα γαλλικό μοναχικό τάγμα.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: