Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Αποκλειστικό: Έλληνες από όλο τον κόσμο στο κάλεσμα του πρίγκιπα Καρόλου

Βρετανία: O πρίγκιπας Κάρολος γιορτάζει τα γενέθλιά του με... ελληνικό μουσακά! (pics)

ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ 

ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
Το περίφημο κρασί «Château Margaux» -ο μύθος των γαλλικών αμπελώνων- έρρεε άφθονο στα κρυστάλλινα ποτήρια, στο επιβλητικό Βridgewater House της οικογένειας Λάτση στο Λονδίνο. Το άλλοτε στρατηγείο του καπετάν Γιάννη Λάτση άνοιξε ύστερα από πολύ καιρό τις πόρτες του για να φιλοξενήσει μία από τις εκδηλώσεις του Prince’s Τrust Ιnternational, που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα στη βρετανική πρωτεύουσα. 
Η 1η ημέρα
Οι προσκλήσεις είχαν σταλεί από καιρό προσωπικά στον καθέναν από τους 120 Ελληνες καλεσμένους του πρίγκιπα Καρόλου σε συνεννόηση με τον πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Πατριαρχείου πατέρα Αλέξανδρο Καρλούτσο, που οργάνωσε τα… events.
Ο father Alex ταξίδεψε από τη Νέα Υόρκη συνοδευόμενος από τριάντα ισχυρούς επιχειρηματίες της Ομογένειας. Ανάμεσά τους ήταν ο δισεκατομμυριούχος Ντιν Μητρόπουλος, ο μεγαλοκατασκευαστής Μερκούριος Αγγελιάδης, ο λομπίστας Αντι Μανάτος και ο επικεφαλής του «Τάγματος των Αρχόντων» του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αντονι Λυμπεράκης. Επίσης ο γιατρός Πίτερ Μίχαλος, ο CEO της «Calamos Investments» Τζον Κουδούνης, ο δικηγόρος Θεόδωρος Μποζονέλης και ο… κροίσος των κατασκευών Ντιν Σπανός από το Λος Αντζελες, ιδιοκτήτης της ομάδας Los Angeles Chargers.
Βαριά ονόματα του ελληνικού επιχειρείν ταξίδεψαν από κάθε γωνιά του πλανήτη για να δώσουν το «παρών» στα λαμπερά γκαλά, να ενημερωθούν για το έργο του Trust και να στηρίξουν την πριγκιπική μάχη κατά της ανεργίας των νέων. Από τη μακρινή Αυστραλία έφτασε ο μεγαλοδικηγόρος και πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης, από τη Γαλλία η ιδιοκτήτρια του κτήματος «Château Margaux», Κορίν Μετζελόπουλος, η οποία διέθεσε και τα εκλεκτά κρασιά της, από την Μπολόνια της Ιταλίας ο βιομήχανος Γιάννης Αρβανίτης και από τη Γερμανία ο πρόεδρος των ελληνικών κοινοτήτων, Κώστας Δημητρίου.
Από την Αθήνα προσκεκλημένοι ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων επιχειρηματιών, Βασίλης Αποστολόπουλος, ο ασφαλιστής πολυτελών σκαφών, Γιάννης Αρμενάκης, ο πρόεδρος της Μίνως ΕΜΙ, Σαμουήλ Μάτσας, και η κόρη του, Μαργαρίτα, ενώ από το Λονδίνο προκλήθηκαν η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, καθώς και ο δικηγόρος και επενδυτής Νίκος Σταθόπουλος.
Ο πρίγκιπας Κάρολος υποδέχθηκε τους Ελληνες επιχειρηματίες στο St James’s Palace, το παλαιότερο παλάτι του Λονδίνου, που έχει παραμείνει η επίσημη κατοικία του ηγεμόνα, αν και κανένας ηγεμόνας δεν έχει ζήσει εκεί για σχεδόν δύο αιώνες. Το dress code ήταν αυστηρό, για τους κυρίους κοστούμι με γραβάτα και για τις κυρίες φόρεμα ή φούστα όχι πάνω από το γόνατο.
Στην αίθουσα του St James’s Palace με το βαρύ διάκοσμο, ο πρίγκιπας Κάρολος πλησίασε έναν έναν όλους τους καλεσμένους και είχε μαζί τους σύντομα τετ α τετ ζητώντας πληροφορίες για την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου μπήκε στο παλάτι συνοδευόμενος από τον πρίγκιπα Παύλο, γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ενώ ακολουθούσαν η κόρη του τέως, πριγκίπισσα Θεοδώρα, και η σύζυγος του πρίγκιπα Νικολάου, Τατιάνα Μπλάτνικ.
Ο Παύλος ως μέλος του Prince’s Τrust Ιnternational ήταν παρών σε όλες τις εκδηλώσεις και μίλησε για το έργο του Trust, το οποίο, όπως επεσήμανε, έχει ήδη καταφέρει να εξασφαλίσει εργασία σε 59 νέους ανθρώπους στην Ελλάδα.
Η 2η και η 3η ημέρα
Η δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων περιλάμβανε κοκτέιλ στο Tower Bridge, τη γέφυρα του Τάμεση, με «smart dress» και κόκκινα τριαντάφυλλα για τις κυρίες, καθώς η εκδήλωση συνέπεσε με τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Οι καλεσμένοι απόλαυσαν την καταπληκτική θέα στον ποταμό από τις τζαμαρίες και τα γυάλινα πατώματα, ενώ ήταν μια ευκαιρία για λόμπινγκ μεταξύ Ελλήνων επιχειρηματιών από διαφορετικές χώρες που δεν είχαν ξανασυναντηθεί στο παρελθόν.
Ακολούθησε το βράδυ της Παρασκευής 15 Φεβρουαρίου το «black tie» δείπνο στο παλάτι της οικογένειας Λάτση, ένα κτίσμα απαράμιλλης αισθητικής που είχε φιλοξενήσει στο παρελθόν και δεξίωση της συνόδου G7 των ισχυρότερων χωρών του πλανήτη. Οι καλεσμένοι μοιράστηκαν στις ανθοστόλιστες ροτόντες των 8 ατόμων και άκουσαν τις ομιλίες για το έργο του Trust, ενώ σε κάθε τραπέζι υπήρχαν έντυπα για δωρεές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: