Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ



Στις 23 Σεπτεμβρίου έφυγε από κοντά μας η σπουδαία συγγραφεύς Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη. Έζησε 86 χρόνια, τα οποία αφιέρωσε στην ανάδειξη της Ελληνορθόδοξης κληρονομιάς μας. Έγραψε 80 βιβλία, τα περισσότερα από τα οποία απευθύνονται σε παιδιά. Είχε βαθειά πίστη στον Θεό και ενθουσιώδη αγάπη για την πατρίδα. Είχε την τέχνη να μιλά στην ψυχή των παιδιών και  βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Η φήμη της έφτασε μέχρι τη Δανία, όπου ενεγράφη στον τιμητικό κατάλογο του Ιδρύματος Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Η Γαλάτεια με την ψυχωμένη γραφίδα της και τον χειμαρρώδη και συναρπαστικό λόγο της μίλησε σε μικρούς και μεγάλους για τους Αγίους και τους Μάρτυρες της Ορθοδοξίας, για τους ήρωες και τους αγωνιστές του Ελληνισμού. Είχε ρίζες από τη Μακεδονία και τη Μικρά Ασία και βοήθησε τη νέα γενιά να μάθει την ιστορία και τις περιπέτειες του Έθνους, ιδιαιτέρως δε αυτών των δύο περιοχών. Από το μικρόφωνο του Σταθμού της «Πειραϊκής Εκκλησίας» κουβέντιαζε φιλικά με τους ακροατές της επί 25 χρόνια. Είχα την τιμή να την γνωρίσω και  να μιλήσω εκτενώς μαζί της. Προσεύχομαι στον Θεό για την ανάπαυση της ψυχής της.

Τα βιβλία της θα συντροφεύουν και θα διδάσκουν τις επόμενες γενιές. Το έργο της Γαλάτειας είναι κτήμα ες αεί. Πρέπει να αξιοποιηθεί από γονείς και εκπαιδευτικούς για να μάθουν τα παιδιά μας την Ελληνορθόδοξη Παράδοσή μας που τόσο ενοχλεί σήμερα τους ψευδοπροοδευτικούς. Τα κατορθώματα του Καπετάν Κώττα και των Μακεδονομάχων θα γοητεύσουν τα νέα αγόρια και κορίτσια, αν τα φέρουμε σε επαφή με την πέννα της αλησμόνητης Γαλάτειας. Τα βιβλία της ας αποτελέσουν ένα πνευματικό ανάχωμα κατά του αφελληνισμού και της αποχριστιανοποιήσεως της Παιδείας μας.

Στον αντίποδα της Γαλάτειας κινείται το νέο Πρόγραμμα Σπουδών για τα Θρησκευτικά, που αποτελεί μία προσπάθεια υποβαθμίσεως της Ορθόδοξης Χριστιανικής αγωγής στο σχολείο. Το Πρόγραμμα, το οποίο εμφανίσθηκε χωρίς διάλογο με την Εκκλησία και χωρίς βιβλία, ήδη συναντά τη θυελλώδη αντίδραση των Θεολόγων καθηγητών σε όλη την Ελλάδα. Τα μεταλλαγμένα Θρησκευτικά αλλοιώνουν την εθνική και πολιτιστική μας ταυτότητα, διδάσκουν στους μαθητές έναν πολτό γνώσεων, δοξασιών και πληροφοριών για δεκάδες θρησκεύματα και αποκόπτουν τα παιδιά από τις Ορθόδοξες Χριστιανικές πεποιθήσεις και παραδόσεις της οικογενείας τους, των συγγενών τους, της πατρίδας τους.

Όπως δεν μπορείς να διδάξεις στα παιδιά του Δημοτικού πολλές ξένες γλώσσες ταυτοχρόνως, χωρίς να έχουν εμπεδώσει τα ελληνικά, έτσι και δεν είναι παιδαγωγικώς ορθό να βομβαρδίζονται οι μικροί μαθητές με πολυάριθμες δοξασίες χωρίς να έχουν μάθει τα βασικά για τον Χριστό και την Ορθοδοξία μας. Το Πρόγραμμα πρέπει να αποσυρθεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: