Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Incredible Food and Sights in Jordan! (Απίστευτο Τροφίμων και Αξιοθέατα στην Ιορδανία!)

Mark Wiens mark@migrationology.com

Καμήλα στην Ιορδανία
Ελπίδα έχετε μια υπέροχη αρχή του Απριλίου!

Τον περασμένο μήνα, Ying και εγώ κλήθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο Τουρισμού της Ιορδανίας να περάσουν 12 ημέρες στην Ιορδανία, αντιμετωπίζουν ορισμένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα, και ιδιαίτερα τρώει το τοπικό φαγητό. 

Θα πρέπει να απόσπαση μια πλήρη σειρά από βίντεο, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα, αλλά απλά ήθελα να σας δώσει μια γρήγορη γεύση από το τι φάγαμε και έκανε ... 

Αμμάν είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ιορδανίας, που φιλοξενεί περίπου το ήμισυ του συνόλου του πληθυσμού της Ιορδανίας.

Το βρήκα να είναι μια πολύ ευχάριστη πόλη, με ένα καλό μείγμα της αρχαίας ιστορίας και ακόμα μοντέρνα με πολλούς τρόπους την ίδια στιγμή. 

χούμους
Χούμους είναι ένα από τα κύρια πιάτα στην Ιορδανία, και συχνά έτρωγαν 2 ή ακόμα και 3 φορές την ημέρα ... και ήταν μερικά από τα καλύτερα χούμους που είχα ποτέ.

Αυτό το πιάτο χούμους, με κιμά τηγανισμένα σε βούτυρο στην κορυφή, ήταν απίστευτο. 

Kunafeh
Γλυκά είναι πολύ δημοφιλής σε όλη την Ιορδανία, και μία από τις τοπικές σπεσιαλιτέ του Αμμάν είναι ΚΙΟΥΝΕΦΈ, ένα γλυκό τυρί.

Στη φωτογραφία είναι από Habibah Γλυκά στο κέντρο του Αμμάν. 

κεμπάπ
Δεν είμαι τεράστια σε επιδόρπια, αλλά είμαι τεράστια σε κεμπάπ!

Τα κεμπάπ σουβλάκι, ένα μείγμα κιμά με μπαχαρικά και το μαϊντανό, τα αλατισμένα όμορφα, στη συνέχεια, στη σχάρα πάνω σε ζεστά κάρβουνα - καπνιστή, σαρκωμένο, την τελειότητα. 

Αυτό το πιάτο κεμπάπ ήταν από την Al-Salam εστιατόριο σε μια ημερήσια εκδρομή στο Σαν-αλάτι. 

Kofta bi ταχίνι είναι ένα πιάτο των έμπειρων κιμά, απλώστε πάνω στο κάτω μέρος του πιάτου, μαγειρεμένα με ταχίνι, και ολοκληρώνεται με πατάτες. 

Από Sufra Εστιατόριο στο Αμμάν.

Ένα από τα πολλά πράγματα που μου άρεσε σχετικά με την κατανάλωση στην Ιορδανία ήταν το στυλ της οικογένειας του φαγητού - το φαγητό συχνά τοποθετούνται σε μεγάλους δίσκους για όλους στο τραπέζι για να απολαύσουν.

Το πιάτο αυτό είναι maqluba, το ρύζι και το κοτόπουλο μαγειρεμένο σε μια κατσαρόλα με μπαχαρικά, στη συνέχεια κτύπησε πάνω στο δίσκο, και πασπαλισμένα με μαϊντανό, τηγανητά καρύδια και φέτες λεμονιού.

Ένα νόστιμο σπιτικό γεύμα στο Dana Village.
Πέτρα
Πέτρα, η αρχαία ιερή πόλη λαξευμένα στο βράχο των Nabateans, ήταν το μυαλό-blowing για να εξερευνήσετε.
Wadi Rum
Αλλά Wadi Rum, η έρημος επίσης γνωστή ως κοιλάδα του φεγγαριού ή του Άρη, ήταν εξίσου εντυπωσιακή!
Ποτέ δεν έχω φάει τόσο πολύ αρνί στη ζωή μου, και μου άρεσε κάθε μπουκιά από αυτό.

Zarb είναι ένα παραδοσιακό μπάρμπεκιου στην έρημο στυλ Βεδουίνων, όπου το κρέας, τα λαχανικά και το ρύζι, είναι μαγειρεμένα σε ένα υπόγειο φούρνο. 

Αυτό ήταν σε Desert Camp καπετάνιου. 

Νεκρά Θάλασσα
Ο καιρός δεν συνεργάζεται, όταν ήμασταν στη Νεκρά Θάλασσα, έτσι πήρα να αγγίξει το νερό με τα πόδια μου, αλλά δεν κατάφερα να επιπλέουν πλήρως, όπως το νερό ήταν πάρα πολύ τραχύ.

Αλλά οι απόψεις της Νεκράς Θάλασσας δεν απογοητεύσει.

Mansaf
Και τέλος, αν υπάρχει ένα πιάτο που χρειάζεστε για να φάτε στην Ιορδανία, είναι mansaf, το εθνικό πιάτο της Ιορδανίας, και ίσως ένα από τα πιο ευρέως αγαπημένη όλων των τροφίμων.

Mansaf είναι ο συνδυασμός ρύζι και αρνί μαγειρεμένο σε jameed - ένα διατηρητέο ​​ξηρό γιαούρτι κατσικίσιο γάλα. 

Δεν είναι μόνο νόστιμο, αλλά η μέθοδος που παραδοσιακά δεν τρώει, κάνει μπάλες ρυζιού με ένα κομμάτι αρνί στη μέση, είναι επίσης συναρπαστική.

Έφαγε αυτό mansaf σε Tawaheen αλ-Χάουα στο Αμμάν.


Η τηλεοπτική σειρά Ιορδανία θα ξεκινήσει στις 10 Απριλίου - μείνετε συντονισμένοι!

Σχετικά με μένα
Ελπίζω να τα πάνε καλά, σας ευχαριστώ για μετά το ταξίδι ταξίδια φαγητό!
- Mark Wiens
2 Soi Suksawat 25/1 Yak 11, Bangpakok, Ratburana, Μπανγκόκ 10140 

Δεν υπάρχουν σχόλια: