Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Τα "Κακά Κορίτσια" των 90s δε θα τα ξεχάσουμε ποτέ. Ούτε το 2020


Τα "Κακά Κορίτσια" των 90s δε θα τα ξεχάσουμε ποτέ. Ούτε το 2020


"Και ήρθες πάλι πίσω σαν το δολοφόνο" είναι το τραγούδι που σου έρχεται μόλις ακούς το όνομα "Κακά Κορίτσια". Έκαναν μεγάλο πάταγο στα 90s ως οι Ελληνίδες Spice Grils, όμως σήμερα τι κάνουν;
Από την Ιωάννα Μαμάη
Τα "Κακά Κορίτσια" ξεκίνησαν στις αρχές των 90s στην Πάτρα ως Kibo Voice με την Ανθή Γιακουμέλου, την Άντζελα Μαυρωτα και την Λία Βασιλακοπούλου. Η Λία έφυγε και πλέον ζει στην Αμερική ενώ μαζί τους συνέχισε η μελαχρινή Μαρία Σταρένιου.
 
Το 1993 κυκλοφορούν τη δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Δεν με αγαπάς" από την οποία βγαίνει η επιτυχία "Ράδιο". Εκεί θα δεις την Λία και όχι την Μαρία.
 
Ακολουθεί το "Γεια σου" όπου κάνει τα "Κακά Κορίτσια" γνωστά σε όλο το Πανελλήνιο. "Γεια σου, εσύ και τα φιλιά σου τα πίνω στην υγεία σου και αύριο θα ζήσω από την αρχή", τραγουδούσε κάθε γυναικεία πληγωμένη ύπαρξη.  Η φωτογράφηση για το εξώφυλλο του δίσκου ήταν μια από τις στιγμές που έμειναν αξέχαστες στα μέλη του συγκροτήματος αφού τα ρούχα που φορούσαν ήταν πολύ λίγα και η θερμοκρασία στο στούντιο αρκετά χαμηλή.
 
1996. Το "Ήρθες πάλι" ή όπως είναι γνωστό "Δολοφόνος" γίνεται το απόλυτο hit της χρονιάς.
 
Το video clip έφερνε σε James Bond ενώ στα βραβεία του "Ποπ Κορν" βραβεύτηκαν ως το συγκρότημα της χρονιάς, αφήνοντας πίσω τους Stereo Nova. Από το "Επιβάλλεται δεν αναβάλλεται" ξεχώρισε και το "Ξαναγεννήθηκα" με το κλιπ να είναι πιο-90s-πεθαίνεις γυρισμένο σε κυκλαδίτικο νησί, καμπαναριά, γλάροι, χαμός.
 
Τα "Κακά κορίτσια" απέκτησαν ένα πιο dark look στο "180 μοίρες" που ακολούθησε. Το ομώνυμο τραγούδι είχε πιο λαϊκό ήχο.
 
Το ποπ τρίο γνώρισε την αποθέωση. Έκανε συναυλίες και εκτός Ελλάδος σε Αμερική και Αυστραλία. Έζησαν τα χρυσά χρόνια των μπουζουκιών δουλεύοντας μέχρι και επτά ημέρες την εβδομάδα. Ωστόσο με την έλευση της χιλιετίας τα "Κακά κορίτσια" χάθηκαν.
 
Μετά από 11 χρόνια, είχα την ευκαιρία να τις γνωρίσω και να κάνουμε συνέντευξη τον περασμένο Φεβρουάριο στο πλαίσιο του Cult Φέστιβαλ στο οποίο τραγούδησαν.
Όπως μου είπε η Ανθή και η Αγγελική (καθώς η Μαρία έχει αφοσιωθεί στο κομμάτι οικογένεια) ο λόγος που ενώ ήταν στην κορυφή σταμάτησαν οφειλόταν στη διαφωνία που είχαν με τη δισκογραφική τους εταιρία. Συγκεκριμένα ήθελαν να κάνουν συναυλίες και να τραγουδούν κομμάτια που εκείνες θα έχουν επιλέξει ωστόσο η δισκογραφική τους δεν ήταν σύμφωνη. Ο παράγοντας κούραση συνετέλεσε στο να διακόψουν.
 
Η εμφάνισή τους στο Gagarin 205 ήταν αξιομνημόνευτη. Δε θα ξεχάσω το άγχος που είχαν λίγο πριν βγουν στη σκηνή, λες και πρώτη φορά έκαναν live.
 
Ο κόσμος είχε μεγάλη περιέργεια να τις δει και ζητούσαν να ξανατραγουδήσουν το "Δολοφόνο". Δεν τους χάλασαν χατίρι. Έκαναν κάποια live σε Ραφήνα αλλά και στο Ghost House στα Εξάρχεια. Επίσης κυκλοφόρησαν και το τραγούδι "Απαγορευμένος καρπός".
(Άντζελα Μαυρωτα - Ιωάννα Μαμάη)
Αυτό το διάστημα η Ανθή τραγουδά στην Πάτρα -όπου μένει μόνιμα- στο νυχτερινό μαγαζί "All Day" ενώ η Άντζελα συνεχίζει να εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος στην Αθήνα.
Τις θέλουμε πίσω. Και τη Μαρία. Να ζήσουμε ξανά τα 90s.

Δεν υπάρχουν σχόλια: