Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Υποστηρικτικές οι ενέργειες της Ελλάδας για τη Λιβύη


Υποστηρικτικές οι ενέργειες της Ελλάδας για τη Λιβύη

Δημοσίευση 20/03/2011 19:03 Ανανέωση 20/03/2011 19:05
Η Ελλάδα δεν εμπλέκεται στην παρούσα φάση σε στρατιωτικού χαρακτήρα επιχειρήσεις που δεν διεξάγονται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, τονίζει το υπουργείο Άμυνας με ανακοίνωση του.
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σημειώνει σχετικά ότι «στην παρούσα φάση η Ελλάδα δεν μετέχει σε στρατιωτικού χαρακτήρα επιχειρήσεις οι οποίες δεν διεξάγονται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Σε διμερές επίπεδο η Ελλάδα ανταποκρίνεται σε αιτήματα φίλων και συμμάχων χωρών για την παροχή διευκολύνσεων υποστηρικτικού χαρακτήρα».
Η Ελλάδα, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, «έχει δηλώσει στο ΝΑΤΟ και στο πλαίσιο των δικών του σχεδιασμών τη διαθεσιμότητα της βάσης της Σούδας και συμπληρωματικά των αεροδρομίων του Ακτίου και της Ανδραβίδας, της φρεγάτας που εδώ και μέρες βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Λιβύης με το οργανικό της ελικόπτερο και ενός ιπταμένου ραντάρ τύπου ΑΣΕΠΕ. Η Ελλάδα είναι επίσης έτοιμη ανά πάσα στιγμή και εφόσον παραστεί ανάγκη να διαθέσει ένα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης».
Η φρεγάτα είναι η Λήμνος που βρίσκεται νοτιοδυτικά της Κρήτης, ενώ για αντικατάσταση της βρίσκεται στη Σούδα η φρεγάτα Θεμιστοκλής. Το ελικόπτερο Έρευνας και Διάσωσης με διαμόρφωση μάχης, τύπου Super Puma, βρίσκεται σε ετοιμότητα στην Κρήτη. Επίσης στην βάση της Σούδας αναμένεται να φτάσουν εντός των επομένων ωρών έξι Mirage 2000-5 από το Κατάρ, ενώ βρίσκονται ήδη αμερικάνικα αεροσκάφη.
πηγή: newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: