Η τεχνολογία στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια έχει πιάσει ένα πολύ ικανοποιητικό σημείο βοηθώντας την ζωή καθημερινά. Η τεχνολογία όπως έχει αναπτυχτεί και έχει βοηθήσει τον άνθρωπο άλλο τόσο έχουν γίνει έρευνες για το πώς μπορεί να τον καταστρέψει. Μια έρευνα μας έδειξε πως το κινητό τηλέφωνο που έχουμε όλοι μας μπορεί να λειτουργήσει και ως κοριός…. Οπότε ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
Πως γίνετε αυτό;;; Ο τρόπος είναι πολύ απλός.
Όλες οι συσκευές έχουν έναν αριθμό IMEI ακριβώς στο σημείο που μπαίνει η μπαταρία του τηλεφώνου. Γνωρίζοντας κάποιος τον αριθμό αυτό μπορεί πάρα πολύ εύκολα να σας παρακολουθήσει. Φυσικά όταν αγοράζετε μια συσκευή πάντα στην απόδειξη μαζί με το όνομα σας γραφεί και τον αριθμό IMEI της συσκευής. Τα τελευταία χρόνια έχουν κυκλοφορήσει αρκετά προγράμματα στο Internet όπου με μια απλή κίνηση μπορείς να παρακολουθήσεις κάποιο κινητό τηλέφωνο. Τα προγράμματα είναι πολύ απλά στην χρήση τους και ακόμη ένας αρχάριος μπορεί να τα δουλέψει. Η λειτουργία αυτών των προγραμμάτων έχει άμεση παρακολούθηση των εισερχομένων και εξερχομένων κλήσεων του κινητού , ενημέρωση αποστολής και λήψης γραπτών μηνυμάτων και το σημαντικότερο είναι ότι δουλεύει ως κοριός, δηλαδή χωρίς να έχετε ένδειξη κλήσης στο κινητό σας μπορεί κάποιος να σας καλέσει και να ανοίξει αυτόματα το μικρόφωνο του κινητού σας και να ακούσει τα πάντα…..
Το ίδιο ακριβώς γίνετε και με τις κάμερες των υπολογιστών. Μπορεί η κάμερα του υπολογιστή σας να είναι ενεργοποιημένη και κάποιος να σας παρακολουθεί ενώ εσείς να νομίζετε ότι είναι κλειστή.
Οπότε προσοχή….. Δεν αφήνουμε σε κανέναν να μπει νταβατζής στην προσωπική μας ζωή.