Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Στήθηκε το άγαλμα του τελευταίου αυτοκράτορά μας Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον Πειραιά.



Στον αύλειο χώρο του καθεδρικού ναού της Αγίας Τριάδας στον Πειραιά τοποθετήθηκε ανδριάντας του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, τα αποκαλυπτήρια του οποίου έγιναν τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος. Πρόκειται για έργο του Γεωργίου Ρούσση, δωρεά στην πόλη από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς. 




Επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο μητροπολίτης Σεραφείμ, ο οποίος στο χαιρετισμό του τόνισε ότι τελευταίος Βυζαντινός αυτοκράτορας «έθεσε τις βάσεις για την εθνική Παλλιγενεσία». Στο σθένος του αυτοκράτορα και στην άρνησή του να παραδώσει την Κωνσταντινούπολη αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς, ιστορικός και συγγραφέας Στέφανος Μίλεσης, ο οποίος μίλησε και για τις τελευταίες στιγμές πριν από την Άλωση.



«Ο εορτασμός για τα διακόσια χρόνια της Παλιγγενεσίας ξεκινά σήμερα στο μεγάλο λιμάνι του Πειραιά», τόνισε ο Βασίλης Κορκίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο οποίος εκπροσώπησε τους δωρητές. Εκ μέρους της κυβέρνησης στα αποκαλυπτήρια παραβρέθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Mine coins - make money: http://bit.ly/money_crypto

Δεν υπάρχουν σχόλια: