Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

Αυτό είναι το πρώτο υπέρβαρο laptop [εικόνα]Ο «Osborne1» είχε βάρος σχεδόν 11 κιλά και κόστιζε 1.795 δολάρια. Η οθόνη ήταν 5 ιντσών και σε οκτώ μήνες πουλήθηκαν 11 χιλιάδες βαλιτσάκια – laptop. Σχεδιάστηκε από τον Άνταμ Όσμπορν και τον Λι Φέλστενσταϊν.
Η διαφήμιση της κατασκευάστριας εταιρείας Osborne ήταν ξεκάθαρη.
«Ο τύπος με την τσάντα – χαρτοφύλακα στα αριστερά, δεν έχει καμία τύχη. Μέσα έχει δύο φακέλους, ένα περιοδικό και ένα σάντουιτς. Ο τύπος στα δεξιά έχει ένα φορητό κομπιούτερ, στο μέγεθος του χαρτοφύλακα. Εκεί φυλάσσονται σε μια δισκέτα περισσότερες από 1.600 σελίδες. Ο κάτoχος του φορητού υπολογιστή θα «βγάλει» περισσότερη και καλύτερη δουλειά, με λιγότερη προσπάθεια και σε λιγότερο χρόνο. Το βγάζετε, το συνδέετε και δουλεύετε, όπως δεν δουλέψατε ποτέ».
Τον Σεπτέμβριο του 1981, η Osborne Computer Company έκανε πωλήσεις ύψους ενός εκατομμυρίου δολαρίων τον μήνα. Τα χαρακτηριστικά του laptop-μαμούθ ήταν: Developer: Adam Osborne Type: portable computer Release date: 3 April 1981.
Introductory price: US$1.795 Discontinued: 1983 Operating system: CP/M CPU: Zilog Z80 at 4.0 MHz Memory: 64 kB Την ίδια χρονιά στην Ελλάδα, μια αίτηση για τηλέφωνο στον ΟΤΕ αποτελούσε μια μικρή περιπέτεια για όποιον ήθελε να γίνει συνδρομητής.
Δημοσίευση σχολίου