Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Χιλή: Πρώτο κρούσμα Ζίκα μέσω σεξουαλικής επαφής

Χιλή: Πρώτο κρούσμα Ζίκα μέσω σεξουαλικής επαφής


Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα του ιού Ζίκα στη Χιλή. Μεταδόθηκε μέσω της σεξουαλικής επαφής

Η Χιλή επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του ιού Ζίκα στη χώρα που μεταδόθηκε μέσω της σεξουαλικής επαφής, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας στον ιστότοπό του.
AdTech Ad
Πρόκειται για μια 46χρονη γυναίκα, ο σύντροφος της οποίας προσβλήθηκε από τον ιό Ζίκα ενώ βρισκόταν στην Αϊτή.
Στη Χιλή έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής 10 κρούσματα. Πρόκειται για ανθρώπους που προσβλήθηκαν ενώ βρίσκονταν σε ταξίδια εκτός της χώρας.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε την 1η Φεβρουαρίου κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο μετά το ξέσπασμα του ιού Ζίκα σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, επικαλούμενος την "πολύ μεγάλη υποψία" που υπάρχει για μια σχέση ανάμεσα στη μόλυνση από Ζίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και στα αυξημένα κρούσματα μικροκεφαλίας στα νεογέννητα.
Αν και δεν έχει αποδειχθεί ότι ο Ζίκα προκαλεί μικροκεφαλία στα μωρά, προκύπτουν όλο και περισσότερα στοιχεία που υποδηλώνουν μια σχέση μεταξύ των δύο.
Η Βραζιλία έχει επιβεβαιώσει περισσότερα από 900 κρούσματα μικροκεφαλίας σε μωρά και θεωρεί ότι τα περισσότερα από αυτά συνδέονται με την μόλυνση των μητέρων από τον ιό Ζίκα.
Υγειονομικοί αξιωματούχοι στις ΗΠΑ συστήνουν στις γυναίκες να περιμένουν τουλάχιστον 2 μήνες και στους άνδρες τουλάχιστον 6 προτού προσπαθήσουν να κάνουν παιδί μετά τη μόλυνσή τους από τον ιό Ζίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: