Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ (μέρος 5ο) ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ

συνέχεια από το 4ο μέρος

Γράφει η Μαίρη Καρά

     Το να είσαι ΕΛΛΗΝΑΣ δεν βασίζεται ούτε στην γλώσσα, με την οποία σκέφτεσαι και μιλάς.  Αν ήταν μόνον αυτό, οι Έλληνες θα είχαν πάψει να υπάρχουν από Αιώνες τώρα, όταν το Κράτος τους κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους, ή όταν έφυγαν στην διασπορά με την πτώση της Κωνσταντινούπολης,  πυροδοτώντας την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ. Η Ελληνικότητα είναι ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ, είναι ΦΩΣ και ΑΙΜΑ, που χύνεται για το ΔΙΚΑΙΟ.Έλληνας είσαι αν ασπάζεσαι ένα ΑΞΙΑΚΟ πλαίσιο, όπου στο κέντρο του βρίσκεται ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Είσαι Έλληνας αν αντιλαμβάνεσαι την μεγαλειότητα του ανθρώπινου ΝΟΥ, την δυνατότητα του ανθρώπου να ξεπεράσει τα ζωώδη ένστικτα της απληστίας και της ιδιοτέλειας και την ικανότητά του να διορθώνει τα λάθη του. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το ότι ο ΕυρωπαϊκόςΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΣβασίστηκε πάνω στα φιλοσοφικά θεμέλια της Αριστοτελικής λογικής και το ανθρωποκεντρικό πολιτικό πλαίσιο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Δεν δημιουργήσαμε την Δημοκρατία επειδή είμαστε Έλληνες, αλλά είμαστε Έλληνες, γιατί δημιουργήσαμε την Δημοκρατία.   Είμαστε Έλληνες επειδή χτίσαμε τα θεμέλια της ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ. Επειδή εμφυσήσαμε τις Δημοκρατικές Αρχές στις αστικές ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣτης Ευρώπης και της Αμερικής. Επειδή μεταλαμπαδεύσαμε τον ανθρωπισμό στην μεσαιωνική Ευρώπη. Επειδή δημιουργήσαμε τα θεμέλια της σκέψης της ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, της ΑΛΗΘΕΙΑΣκαι του ΔΙΚΑΙΟΥ. Επειδή δώσαμε μεγαλύτερη έμφαση στις ΙΔΕΕΣκαι στιςΕΝΝΟΙΕΣ από ό,τι στην πέτρα και την φωτιά. Επειδή πιστέψαμε πως η Φύση του ανθρώπου ξεπερνάει την ύλη, που τον περιβάλλει και αποδείξαμε ότι η ψυχή είναι ισχυρότερη από το ατσάλι, ή ακόμα και τον ίδιο τον ΧΡΥΣΟ. 
     Σήμερα η Ελλάδα περνάει μια δύσκολη περίοδο, επειδή μερικοί από εμάς τους Έλληνες (όσοι ζούμε στην Ελλάδα των τελευταίων 30 ετών), αφήσαμε λίγους αχρείους πολιτικούς να διαφθείρουν την ΚΟΙΝΩΝΙΑ μας, για να καταφέρουν να εξασφαλίσουν μεγάλα οικονομικά οφέλη από τα Ταμεία του Κράτους. Δηλαδή όσοι με τις παράνομες πράξεις τους βλάπτουν την Πατρίδα μας, δεν είναι πραγματικοί Έλληνες… είναι απλώς ελληνόφωνες γεννημένοι στην Ελλάδα. Ακόμα και το Ελληνικό ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ τους, δεν είναι σίγουρα επαρκές τεκμήριο της Ελληνικότητάς τους.
     Οι δυσκολίες αυτές είναι προσωρινές σε ιστορικό χρόνο και σίγουρα σύντομα θα καταφέρουμε να αποκαταστήσουμε το Ελληνικό γόητρο παγκοσμίως και να θέσουμε την πορεία του Ελληνικού Έθνους στον ένδοξο δρόμο του πεπρωμένου του. Τότε θα γελάμε όλοι μας με αυτά τα προδοτικά ανθρωπάκια, που παραλίγο να εξαφάνιζαν κάθε τι Ελληνικό στην Ελληνική Επικράτεια. Αυτά που εκλέχτηκαν από τον Ελληνικό Λαό και αντί να προασπίζονται τα δικαιώματά του, πουλήθηκαν στους προαιώνιους εχθρούς μας, για να καλύψουν τις παράλογες επιθυμίες τους. Σίγουρα αυτοί οι επίορκοι πολιτικοί και οι υποτακτικοί του περιβάλλοντός τους θα γραφτούν στην ΙΣΤΟΡΙΑ με μαύρα γράμματα και θα αποτελέσουν παράδειγμα προς αποφυγή για τις μελλοντικές Ελληνικές γενιές. Δυστυχώς η Φυλή μας κατά διαστήματα μέσα στην Ιστορία γεννά και ΕΦΙΑΛΤΕΣ.
     Ευτυχώς Έλληνες στην σκέψη κι όχι μόνο στο διαβατήριο υπάρχουν εκατομμύρια στον πλανήτη κι έχουν υπάρξει διαχρονικά. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο για να ξανακερδίσουμε  την Ελληνικότητά μας. Θα αγωνιστούμε και θα επαναφέρουμε το ανθρωποκεντρικό αξιακό πλαίσιο της ΑΡΕΤΗΣ, της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, της ΦΙΛΙΑΣ, τηςΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, του ΔΙΚΑΙΟΥ, της ΛΟΓΙΚΗΣ, της ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ, τηςΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ και της ΔΙΑΝΟΗΣΗΣ, στην θέση που έχασε προσωρινά. Ως τότε παραμένουμε αμετανόητοι Έλληνες, μαζί με τα εκατομμύρια Ελλήνων της Διασποράς, που μοιραζόμαστε τις ίδιες ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ.
     Όλοι οι Έλληνες και οι Απόδημοι αδελφοί μας πάντα κρατούν στα χέρια τους την Ελληνική Σημαία, είτε αυτό γίνεται σε παρελάσεις είτε σε ΕΘΝΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, είτε κοσμούν όλα τα κρατικά κτήρια ή τα σπίτια μας. Η Ελληνική Σημαία έχει βαφτεί διαχρονικά με το αίμα των ηρώων της πατρίδας μας, σε όλους του αγώνες για την Ελευθερία της Ελλάδος. Αποτελεί το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ μας κι έχει αλλάξει διαχρονικά πολλές μορφές ή τύπους. Όμως μέσα στην καρδιά την Ελλήνων είναι μόνιμα σαν γαλανόλευκο σύνθημα τηςΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!
     Νοιώθοντας ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ για την πατρίδα που μας γέννησε και σαν μια μικρή προσφορά ενημέρωσης στους διασκορπισμένους ανά την Υφήλιο απόδημους Έλληνες, δημιουργήσαμε αυτό το ΕΘΝΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ, σαν αναγνώριση του ελληνικού μας χρέους. Τις ιστορικές πληροφορίες δανειστήκαμε από τον επίσημο κόμβο του ΥΕΘΑ, όπως παρουσιάζονται στο Διαδίκτυο, με το κείμενο και φωτογραφίες του Αλέξανδρου-Μιχαήλ Χατζηλύρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: