Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Στο σχέδιο της Ν.Τ.Π. η κατάργηση των λέξεων "μητέρα" και "πατέρας".

Posted: 19 Nov 2014 01:20 PM PST
Γράφει ο Τρύφωνας Τιπούρτης.
Κάθε μέρα γίνονται όλο και πιο περίεργα τα πράγματα όσον αφορά τα πρότυπα που κάποιοι θέλουν να δίνονται στη νέα γενιά και στα παιδιά όλων μας.
 
Μόλις λίγες ημέρες πριν, σε τηλεοπτική εκπομπή μου στο Βήμα, είχα θίξει θέμα για ένα έγγραφο που είχε αποσταλεί σε εκπαιδευτικούς μέσης εκπαίδευσης σε σχολείο των ΗΠΑ από...
προϊσταμένους τους.


Το έγγραφο ζητούσε από τους δασκάλους να μην χρησιμοποιούν φράσεις όπως "αγόρια και κορίτσια", ή κυρίες και κύριοι παρά να χρησιμοποιούν εκφράσεις για «φύλο χωρίς αποκλεισμούς», όπως «μωβ πιγκουίνοι» ή σκύλους και γάτες.

Αυτά, λοιπόν,  είναι επακόλουθα ενεργειών που γίνονται εδώ και αρκετά χρόνια.

-Για παράδειγμα στη Γαλλία μόλις πέρυσι δρομολογήθηκε η απαγόρευση της χρήσης των λέξεων "μητέρα" και "πατέρας" σε νομικά και άλλα δημόσια έγγραφα, στα πλαίσια της εφαρμογής του σχεδίου νομιμοποίησης των "γάμων" μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

-Στην Καλιφόρνια εγκρίθηκε νομοθεσία που αντικαθιστά τους όρους «άνδρας και γυναίκα» με τον όρο «δύο πρόσωπα» σε όλες τις αναφορές της πολιτείας για το γάμο.

-Στην Ισπανία αμέσως μετά την ψήφιση της νομοθεσίας του "γάμου" ατόμων του ιδίου φύλου η κυβέρνηση αποφάσισε ότι οι όροι «μητέρα» και «πατέρας» επρόκειτο να αντικατασταθούν στα Κρατικά Μητρώα του Βιβλίου της Οικογένειας με τους τίτλους, «πρόγονος Α» και «πρόγονος Β».

-Στο Οντάριο απαγορεύθηκαν οι όροι «μητέρα» και «πατέρας», καθώς και οι όροι γυναίκα, σύζυγος, χήρα, και χήρος από όλα τα καταστατικά.

-Στη Σκωτία θεωρήθηκε πως το «μητέρα» και «πατέρας» είναι «ομοφοβικά» και θα πρέπει να αντικατασταθούν με το "φροντιστές" ή "φύλακες". Οι όροι "σύζυγος", και "γάμος" θα πρέπει να αντικατασταθούν με τα «εταίροι» και «στενός φίλος».

-Στην γειτονική μας Ιταλία ο δήμος της Βενετίας και του Μιλάνου θέσπισαν νόμο που απαγορεύει τους όρους «μητέρα» και «πατέρας» σε έντυπα που πρέπει να συμπληρώσουν οι γονείς για να κερδίσουν μια θέση για τα παιδιά τους στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς. Οι όροι αντικαταστάθηκαν από τους όρους "γονέας 1" και "γονέας 2".




Και έπειτα από όλα αυτά είχαμε μια πράξη δημόσιας ανυπακοής.
Μια γυναίκα στο Μιλάνο, όταν της ζητήθηκε να συμπληρώσει ένα έντυπο για το σχολείο των παιδιών της, έκανε μια μικρή διόρθωση,
διέγραψε την λέξη “γονέας 1” και την αντικατέστησε με τη λέξη «mamma. 

Η Barbara, μητέρα δίδυμων παιδιών , δημοσίευσε στο Facebook τη φωτογραφία της πράξης της που έκανε τον γύρο του διαδικτύου.
«Είμαι η μητέρα, όχι "γονέας. 1"» Δήμαρχε του Μιλάνου, το κατάλαβες;» έγραψε δίπλα στην φωτογραφία με την υπογραφή της σχετικά με το έγγραφο της εγγραφής των παιδιών της στο σχολείο. 

Η φωτογραφία όπως καταλαβαίνεις βρήκε πολλούς υποστηρικτές συγκέντρωσε χιλιάδες ‘likes’ και την μοιράστηκαν, την έκαναν share δηλαδή άλλοι τόσοι. 

Θεωρώ πως θα έπρεπε να έχουν υπάρξει αντίδραση και ενέργειες από όλους μας ως προς το θέμα. Και χωρίς να έχω πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους και τις ιδιαιτερότητές τους, έχω πρόβλημα με όλα αυτά που προσπαθούν να αλλάξουν στο μυαλό των παιδιών αλλά και να σβήσουν όλα όσα ήδη ξέρουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: