Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, η «ελληνική κρίση» και ο Γ. Παπακωνσταντίνου


Η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, η «ελληνική κρίση» και ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Με άλλους δύο επιφανείς Έλληνες ο πρώην υπουργός συμμετείχε στη φετινή συνεδρίαση της Λέσχης στο ξενοδοχείο “Oosterbeek” της Ολλανδίας όπου «εξετάσθηκε» η κρίση χρέους στην Ελλάδα…
Η μυστική συνάντηση της «Κοινοπραξίας των αδελφών Ροκφέλλερ» στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή του κ. Γιώργου Παπανδρέου κι άλλων 55 πολιτικών, τεχνοκρατών, επιχειρηματιών και στελεχών ΜΚΟ συνδέθηκε με την τελευταία συνεδρίαση της λέσχης Μπίλντεμπεργκ.

Πρόσωπα που γνωρίζουν πώς λειτουργούν αυτές οι ομάδες εξηγούσαν χθες αργά το βράδυ ότι δεν είναι μόνο τα θέματα ανάπτυξης και πολιτικής σταθερότητας για τα Δυτικά Βαλκάνια που απασχολούν όσους συμμετέχουν σε τέτοια workshops. Υπάρχουν μακρόπνοα στρατηγικά σχέδια όπως η παγκόσμια διακυβέρνηση, τα οποία προωθούνται αργά και σταθερά.
Γι’ αυτό άλλωστε κι έγινε η διασύνδεση του μυστικού φόρουμ της «Κοινοπραξίας» των αδελφών Ροκφέλλερ με τις δραστηριότητες της «Λέσχης Μπίλντεμπεργκ», σε τέτοιο βαθμό που έγιναν συσκέψεις ακόμα και σε μεγάλους δημοσιογραφικούς οργανισμούς.

Το σίγουρο είναι ότι γίνονται ζυμώσεις σε κέντρα λήψης αποφάσεων που αναμένεται να αλλάξουν τα δεδομένα της καθημερινότητας, όπως την αντιλαμβάνεται η πλειοψηφία των πολιτών σήμερα. Δεν μπορεί να θεωρείται τυχαία η συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος αποτελεί τον κατ’ εξοχήν εκφραστή δήθεν καινοτόμων αντιλήψεων, όπως της παγκόσμιας διακυβέρνησης, στην ελληνική κοινωνία.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει συμμετάσχει τουλάχιστον σε τέσσερις συνεδριάσεις της «Λέσχης Μπίλντεμπεργκ» από το 1995 ως το 2005.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου και το σύστημα Σημίτη
Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται κι άλλα πρόσωπα που έπαιξαν και παίζουν ρόλο στο δημόσιο βίο. Ένα απ’ αυτά είναι του τέως υπουργού Οικονομικών και βασικού προσώπου στην υπόθεση Λαγκάρντ κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος συμμετείχε στις συνεδριάσεις της «Λέσχης Μπίλντεμπεργκ» συνεχόμενα από το 2010 ως το 2012.

Όλως τυχαίως στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο ζητήματα όπως η κρίση χρέους στην ευρωζώνη που αφορούν άμεσα και την Ελλάδα. Πέρυσι μάλιστα υπήρξαν πολλές συζητήσεις για τα σενάρια χρεοκοπίας και πιθανής (τότε) εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη,όπως σάς ενημέρωσε το NewsBomb.gr.

Μαζί με τον κ. Παπακωνσταντίνου μετείχαν και άλλοι δύο Έλληνες: το ισόβιο μέλος της Λέσχης Bilderberg, κ. Γιώργος Δαυίδ, πρόεδρος της Coca-Cola Hellas και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) κ. Λουκάς Τσουκάλης.
Τα σενάρια, ο Στουρνάρας και ο… Κυριακόπουλος

Τότε, η παρουσία του πρώην υπουργού Οικονομικών προκάλεσε έκπληξη, αν και είχε αποδοθεί σε προσωπική επιθυμία του κ. Παπανδρέου και δεν πείσθηκαν με το επιχείρημα πως είχε προσκληθεί πάλι στο παρελθόν. Σε συνδυασμό με όσα συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της «Λέσχης Μπίλντεμπεργκ» ίσως ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε «απολογισμό έργου». Ειδικά, αν λάβουμε ως δεδομένες τις διάφορες θεωρίες που συνδέουν την Λέσχη με τον Διεθνή Σιωνισμό ή τον Παγκόσμιο Καπιταλισμό ή, έστω, τον προφανή ρόλο της ετήσιας διάσκεψής της, δηλαδή της προώθησης των συμφερόντων αυτών που την οργανώνουν.
Προσέξτε τώρα κάτι συμπτώσεις.
Σε συνεδρίαση της «Λέσχης» συμμετείχε μαζί με τον κ. Παπακωνσταντίνου, το 2011, ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης που τυγχάνει να είναι οικονομικός σύμβουλος τραπεζικού ομίλου και διατηρεί στενή φιλία με τον κ. Κώστα Σημίτη.
Την προηγούμενη χρονιά, στη συνεδρίαση που έγινε από τις 3 ως τις 6 Ιουνίου 2010 στο ξενοδοχείο “Dolce Sitges” της νότιας Βαρκελώνης συμμετείχε ο σημερινός εκφραστής του «συστήματος Σημίτη» κ. Γιάννης Στουρνάρας ως γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ. Μαζί του ήταν και ο πολύ γνωστός μας κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος με την ιδιότητα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου “S&B” αφού δεν είχε ενταχθεί ακόμα στο ΙΟΒΕ.
Τι αποφασίζεται κάθε χρόνο
Οι εργασίες της σύσκεψης που κάνει ετησίως η «Λέσχη Bilderberg» αποτελεί μυστικό. Ακόμη και τα πρακτικά που τηρούνται δεν περιέχουν τα ονόματα των ομιλητών πριν από κάθε πρόταση. Ωστόσο, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς από την σύνθεση της ομάδας και από την παραδοχή των μελών της ότι στο τέλος πάντοτε καταλήγουν σε μια κοινή απόφαση για δράση. Τα πολιτικά στελέχη που προσκαλούνται προφανώς εντέλλονται να εφαρμόσουν τις αποφάσεις που λαμβάνονται.
Διεθνώς, η Αριστερά θεωρεί ότι η «Λέσχη Bilderberg» εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Παγκόσμιου Καπιταλισμού. Αντιθέτως η Δεξιά υποστηρίζει πως είναι τα συμφέροντα του Διεθνούς Σιωνισμού που προωθούνται περισσότερο, με την επιβολή μιας «παγκόσμιας κυβέρνησης» που θα ελέγχεται από το εβραϊκό λόμπι.

Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: