Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ο Παπανδρέου συζητούσε με τον Ερντογάν την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου;


Ο Παπανδρέου συζητούσε με τον Ερντογάν την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου;

(Ανανεωμένο). Σαν βόμβα έσκασε σήμερα η αποκάλυψη του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας οτι ο ΓΑΠ ως πρωθυπουργός συζητούσε την προοπτική συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με την Τουρκία. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, όταν ο Ερντογάν επισκέφτηκε την Αθήνα συζήτησε με τον Γ. Παπανδρέου το ενδεχόμενο κοινών ερευνών των δύο χωρών για πετρέλαιο στο Αιγαίο. 
«Η Τουρκία είναι ανοιχτή σε τέτοιες προτάσεις αν υπάρξουν κοινά σχέδια” είπε ο υπουργός ο οποίος τότε αποκάλυψε τις συζητήσεις των δύο πρωθυπουργών.Δηλαδή ο κ. Παπανδρέου διαπραγματεύτηκε με τον Ερντογάν τον πλούτο του Αιγαίου; Ο ίδιος ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός αμφισβητεί την κυριαρχία της χώρας μας στο Αιγαίο και βάζει και τους Τούρκους στο παιχνίδι της ενέργειας; Αν ισχύει κάτι τέτοιο πρόκειται για μεγάλη ντροπή και μεγάλη ήττα της ελληνικής διπλωματίας. Βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας καθώς, εφόσον ισχύουν οι συζητήσεις, οι Τούρκοι θα μπορούν να στηριχθούν πάνω σ’ αυτό και να διεκδικήσουν συνεκμετάλλευση. Απαντήσεις εδώ και τώρα διότι πρόκειται για μείζον εθνικό θέμα
Αξίζει επίσης να γυρίσουμε λίγο πίσω, όταν σχηματιζόταν η κυβέρνηση Παπαδήμου, για να θυμηθούμε γιατί ο Σαμαράς απαίτησε το ΥΠΕΞ και πόσο δύσκολα συναίνεσε ο ΓΑΠ στην αποχώρηση του τότε εκλεκτού του.
Προφανώς κάτι είχαν ακούσει στη ΝΔ για τις παρασκηνιακές συζητήσεις του τότε πρωθυπουργού.
Όσο περνάει ο καιρός θα λύνεται το πάζλ εκείνων των ημερών. Γιατί όπως είχε πεί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην πολιτική πολλά γίνονται, αλλά δεν λέγονται.
Ήδη ο Σαμαράς έκανε προχθές την πρώτη αποκάλυψη λέγοντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ότι με όσα έγιναν από τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου μέχρι σήμερα κέρδισε χρόνο και κράτησε την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη για να προωθήσει επί της κυβερνήσεώς του το θέμα της ΑΟΖ.

antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: